Meh!

Försökte tyda min knäppa dröm nyss... detta är vad det stod om korpen.

Raven

Death, fear, the unknown. The dark intelligence. Forces in life that seem to have intelligent direction, yet are not outwardly visible. The negative aspect of father.

 

Korpar

En dröm om en korp är ett varsel om oärlighet. För en gift person betyder en sådan dröm att livskamraten inte är trogen. Hör du en korp kraxa väntar en sorg. Den som drömmer att han ser korpar flyga får snart anledning att sörja och klaga. Flyger korpen rakt över dig hotar en fara.

 

Låter ju kul.


Mitt rum!

Tänkte att ni kanske ville se lite hur jag bor?


Ena delen av rummet...


och andra!

Kanske dags att börja packa upp... har snart bott här en månad.


Jag idag, haha.

Puss&kram

Modernt

Igår gick jättebra, hade bara barnen i ca två timmar, och de var så snälla och goa så. R var jättegrinig dock, hade sovit för lite. Hon vaknar ofta efter en timme, men ger man henne nappen så brukar hon somna om. Det vet nog inte dagispersonalen dock. Hon slängde en porslinsskål i golvet vid middagen också, och jag blev lättad att den inte gick sönder. Sen slängde hon den i golvet igen och då gick den sönder. Suck. Sen fick jag städa köket också.

Var in till DC igen igår kväll, och gick på första modern/nutida dans-klassen för terminen. Lektionen började bra, med massage, haha. Sen körde vi mest impro hela lektionen. Bra, för då lär man sig verkligen hur kroppen rör sig och funkar. Och de flesta dansutbildningarna brukar ha impro-test på audition, så det är superbra att få träna lite.

Tänkte på en sak igår dock, i omklädningsrummet. Nåt som jag har tänkt på många gånger. Varför har killar och tjejer skilda omklädningrum? Jo, förmodligen för att man inte ska titta på varandra. Men om det är någon tjej som är lesbisk då? Eller nån kille som är bög? De kan ju titta hur mycket de vill, haha. Fast det vore fett elakt att tvinga lesbiska tjejer att byta om med killarna och bögar att byta om med tjejerna. Haha, bara en av mina många märkliga funderingar.

Aja, idag ska jag gå och handla blöjor. Börjar känna mig som en mamma/hemmafru. Börjar få in lite rutiner och börjar bli accepterad av en viss liten herre. Och dessutom börjar jag känna att jag kan säga ifrån ordentligt åt dem, var lite osäker i början.

Ikväll ska jag ha barnen i typ 1½ timme, sen åka till DC igen och ta första houseklassen! Längtar.


BouncE dansar house på BouncE Live!



tilt-shift


San Francisco från Coit Tower. Kände för att prova på tilt-shift efter att ha sett denna underbara videon:




Tupplur

Sov en liten stund medan barnen var på förskolan, och jag drömde en så förbannat konstig dröm. Var i nåt hus nånstans, tillsammans med familjen jag bor hos och BL, som var nån slags god häxa. Barnen lekte med nån kompis som också var där, och jag var på mitt rum och läste några konstiga böcker jag hade lånat. Plötsligt kom föräldrarna i familjen in i rummet och såg att jag läste konstiga böcker och jag minns att jag skämdes.

Lite senare stod jag och tittade ut genom ett fönster och såg en korp jaga två kråkor. Kände på mig att nåt var galet, så jag frågade BL vad det betydde. Hon sa inte så mycket, och alla andra bara ignorerade min oro. Efter ett tag blev det hål i himlen, vita stor hål överallt. Blev jätterädd och sa till BL och vi fick lov att gå in och gömma oss allihopa. Dessutom förvandlades kråkorna till människor och korpen till en ond häxa och det var något jättefarligt som hände, hann jag förstå innan jag vaknade. Helt sjukt, haha.

Jag kanske inte tål att ta tupplurar.


Jag är så trött

Somnade efter elva igår och vaknade innan sju idag. Jag är så trött så jag tror jag ska sova lite nu medan barnen är på förskolan. Sen ska jag handla, ta hand om barnen ett par timmar, laga mat och dansa.

På tal om dansen så såg jag massa uteliggare på väg hem från dansen igår kväll och jag blir så illa berörd. Visst, vissa får skylla sig själva för att de har satt sig i den knipan. Men andra har bara hamnat snett i livet, och dem tycker jag synd om. Särskilt äldre uteliggare. Är man ung har man alltid chansen att ta sig upp på fötterna igen, men när man ser en hemlös i 70-års åldern så vet man liksom att de kommer förmodligen att leva sådär tills de dör. På gatan. Ensamma. Fan vad hemskt.


monday evening

Jahapp, så gick den dagen också!
Jag var in till stan imorse som jag sa att jag skulle, först till centralen och tog foton (i en sån där automat, haha!) och sen till DC och frågade om kurserna, och jag fick plats på alla! Hipp hipp hurra! Sen köpte jag hänglås, åkte hem och tog hand om barnen i 5 timmar.

Idag var ungarna helt underbara, inget bråk, inget gnäll. J var så söt och kom och kramade mig helt plötsligt, och vid middagen sa han "Idag har jag inte bråkat...", haha. Och då sa jag att han var duktig och snäll som skötte sig, tror allt han blev lite stolt.

Sen lekte vi kurragömma i hans garderob tills pappan kom hem. Då drog jag iväg på dans! Lämnade in fotot i receptionen, letade på omklädningsrummet, och på väg till salen springer jag på en tjej jag träffade på Bounce summercamp förra året! Hur sjukt är inte det? Man träffas i Stockholm i augusti, och sen råkar man träffas i Stockholm i augusti året efter med. Först på balettakademien och sen på Danscenter. Knäppt. Men det var ju kul! Kommer väl springa på varandra lite då och då antar jag eftersom båda har terminskort.

Jazzen var så kul! Läraren var asbra, Annette Starck, men hon vara bara vikarie för Sophie Blomquist som jag ska ha sen. Antar att Sophie är bra hon med! Vi dansade till nån asbra låt som hette Hesitations som jag inte hittar på hela internet tyvärr.

Mitt terminskort hann dock inte bli klart så jag får väl hämta det imorgon när jag dansar modernt.

Godnatt alla människor! Har förresten ätit minst en dl av strösslet mamma skickade på posten idag (hahahah, jaa) så vet inte om jag kommer kunna sova... men man kan ju prova!


monday morning

Idag är jag ledig fram till 13, för BL är med barnen på förskolan.

Jag ska ta mig in till stan tänkte jag, måste skaffa ett hänglås och foton till mitt terminskort på DC. Och så måste jag in och prata med dem på DC för jag har fått mejlet med bekräftelselänk för anmälan, men jag har inte fått kursbekräftelsen. Och en av kurserna börjar idag, så det vore ju mycket bra att veta ifall kursen är fullbokad eller om jag verkligen är anmäld.. Vet att jag är sent ute när jag bokar dagen innan kursstart, haha!

Hoppas inte nån av kurserna är full. Då blir jag arg och ledsen.

Puss!

Heeej.

Vilken skön helg jag har haft! Vaknade igår morse och gjorde mig klar och åt lite frukost, sen tog jag mig ner till spårvagnen och åkte till Alvik, bytte till tunnelbanan och åkte heeeeela vägen hem till mina kusiner i Farsta Strand. Undrar hur lång gröna linjen är? Känns som jag åkte i en vecka. Fast EGENTLIGEN var det typ en timme.
I ALLA FALL, igår... ja vad gjorde vi egentligen. Inte så mycket. Så. Jävla. Skönt. att inte göra nåt särskilt. Att sitta och dega vid bordet i en timme efter middagen. Läsa tidningen i lugn och ro.  Att ta det lugnt är underskattat ibland (och överskattat ibland... haha, men just nu var det underbart).
Jag och H färgade håret på S, och jävlar i min lilla låda vad skoj det var. Tror dock att vi hade mer skoj än S, hon var nog mest orolig. Men det blev bra! Sen såg vi på sällskapsresan 2 - snow roller, och sen sov vi.
Idag har vi varit in till Gamla Stan och tittat runt lite, hittade världens finaste smycken gjorda av gamla skedar och kom på att jag önskar mig ett kaleidoskop i födelsedagspresent. Sen fikade vi på Espresso House. För er som antecknar tog jag en Marshmallow Chunk Cookie och grönt iste!
Nu blir det snart lax till middag och sen bär det av hem ikväll för imorgon är det ny jobbarvecka. Ska förresten köpa terminskort på danscenter också, tror jag har bestämt mig för vilka kurser jag ska gå nu! Förmodligen blir det jazz f/m, House nyb med fördjupning i lofting eller house nyb eller n/f  och akrobatik forts. Sen kan jag gå på lunchpass i simsonjazz och pilates i mån av plats också, hur mycket jag vill! Låter väl bra.
Puss&Kram!

heldag

Idag orkar jag inteeee. Får bli i punktform!
  • Är helt slut efter att ha jobbat heldag pga dagisvägrande barn. Ska nog ta och lägga mig.
  • Imorgon åker jag till mina kusiner, min moster och hennes man i Farsta strand, stannar till söndag. Ska bli kul!
  • Det var gott med tacos till middag.
  • Löööön! Yay.
  • Lönen ska dock användas till dans. Fast det är också yay så det gör inget.
  • Imorgon får man äta godis.
Hejdå, orkar nog skriva nåt med mer innehåll imorgon eller på söndag. Ska vara lite ledig nu och ta det lugnt. Godnatt!


Ont i hjärtat

Jag saknar barnen där hemma så att det gör ont. Mammas dagbarn alltså, mina "småsyskon". Jag älskar er, och jag saknar er, och jag hoppas att vi ses snart. Sitter och gråter nu för tusan för att jag saknar er så mycket. Mamma kan du hälsa dem att jag saknar dem och älskar dem imorgon?


Säg att jag den här bilden är till dem mamma!

Och mamma och pappa och Ola och Johan och Sabina och alla mina vänner, jag saknar er med!
Ibland känner jag mig lite ensam här borta.

Puss

Klantlisa slår till igen

Det gick förresten bra att posta brev. Efter att jag hade gjort bort mig lite. Frågade i kassan efter frimärken och följande konversatin uppstår:

kassakillen: "Hur många behöver du?"
jag: "Eeh...ingen aning? Lagom för de här breven?"
k: "Men vet du vad, gå och fråga i postluckan vid mjölkdisken därborta" (detta hörde jag som "khsgjdhgfråga kuagsffapost ugsfborta akh")
jag: "Var då? Bara runt...?"
k: "Jaa där borta, du går bara runt här"
jag: "Jaha, okej. Tack" *börjar gå mot dörren för jag trodde han menade att jag skulle gå in i andra dörren*
k: "NEJ! Du behöver inte gå ut! Här inne! Där borta!"
jag: "Jaha, nähä, var då? Här borta?"
k: "Ja! VID MJÖLKEN!"
jag: "Jahaaaa! Tack." *går snabbt, fixar det, tackar snabbt på vägen ut*

Hahahaha! Klantlisa slår till igen. Men nu kan ni vänta er post imorgon, mamma och Johan min <3

Puss!


Bra dag trots allt

J Hade varit lite ledsen på förskolan idag, och man blir så arg på dem när man säger att de MÅSTE ringa om det är någonting, eftersom att J hade ett sånt helvete på förra dagiset. Och så ringer de inte ändå. Det får inte bli samma sak igen för då kommer han aldrig vilja börja på något nytt mer. Så imorgon får vi se om han överhuvudtaget går med på att gå dit, annars får jag väl stanna hemma med dem och försöka igen på måndag med en kortare dag. "Vi går dit och tittar lite i alla fall" verkar funka för att få honom utanför grinden, sen när han väl har kommit igång att leka flyter det ju på.

Efter att de kom hem har det gått jättebra, vi åt mellis och strax innan BL slutade jobba somnade J framför Playhouse Disney. Väckte honom och satt med honom i knät (!) ett tag tills han vaknade till tillräckligt för att fortsätta se på tv medan jag lagade mat och R bråkade, sen åt vi lite middag. Fast det var väl egentligen bara jag som åt. De andra petade lite på maten/hällde ris på golvet/kastade skålen i golvet/vred sig runt runt på stolen/sprang ifrån.

Sen har vi varit ute och lekt, men idag behövde jag inte vara bilmekaniker. Fick bli helikopterpilot istället. J har en propeller som man fäster en ballong på och kastar upp så flyger den. Visade honom att det blir rätt kul även utan propellern (Vadåå, den var krånglig så jag ville slippa den), för då när man släpper ballongen så flyger den också iväg och låter. Oj va han skrattade! "Åh vad glad jag blir!" sa han och när han blev trött ville han komma och sitta i knät ett tag (!). Tror han accepterar mig ganska bra i alla fall.

Så idag känner jag mig lyckad. Det går upp och ner det där, ibland vet jag inte alls hur det här ska gå och känner mig värdelös och inte alls gillad eller omtyckt, och ibland har jag underbara dagar. Man kan ju inte gnälla på att jobbet är enformigt i alla fall!


Hej!

Idag blev det lite knepigare med lämningen på förskolan, för igår hade någon tydligen sagt att de skulle gå till skogen idag, så imorse sa vi till J "ÅH vad roligt, ska du får gå till skoooooogen idag!" och han var glad och ville så gärna gå till skogen så att han inte alls ville till förskolan först. Till slut gick vi dit ändå, och när vi kommer fram säger fröknarna "Nää... skogen? Nää. Idag? Nä." Attans! Vi som hade sagt att han skulle få gå till skogen. Men de skulle i alla fall få gå upp på berget en stund. BL stannade en stund med honom tills det kändes okej.

Idag har jag ont i höften efter gårdagens långpromenad. Vet inte vad det kan bero på, brukar få ont när jag promenerar. Kanske borde ta mig till en sjukgymnast eller nåt så småningom. We'll see!


Så här fint motionerade jag igår minsann! (Inte min bild)

Idag ska jag försöka posta brev. Vet dock inte var man köper frimärken, men det borde väl finnas nere på affären här? Hmm. Aja, det visar sig. Sen vet jag inte alls vad jag ska göra. Det är lite tråkigt väder här. Jo, jag ska söka ersättning från SJ. Det ska jag göra nu på en gång. Hejdå!



planering

Dagen blev ungefär precis som planerat. Fast det dröjde till 21.30 innan jag gick ner hit. Och så fick jag bli plötslig trampbilsmekaniker. Är rätt bra på det. Faktiskt. Man behöver bara skruva lite och pilla på en kladdig oljig kedja och skruva lite till. Och inte svära. Inte när barnen tittar på.

På tal om planering så verkar jag vara rätt bra på det idag! Gick en långpromenad och tänkte att 1½ timme skulle vara rätt lagom tid, men vi får se hur långt det blir eftersom jag inte har en aning om vart jag ska gå. 18.30 gick jag ut. 20.02 kom jag tillbaka! Rätt bra uppskattning av tiden om jag får säga det själv. Särskilt när man inte har en aning om vart man ska eller var man är.

Jag gick runt lite, rätt nära huset först, sen gick jag vidare och hittade en kyrka och sen såg jag en bro och tänkte att den kan jag väl gå över. Den var skitlång. Blev lite trött. Kom fram till en bro till så jag gick över den med och hamnade vid Drottningholms slott. Jahapp. Då har man sett det också då, lite oväntat sådär. Sen gick jag tillbaka och det var jobbigt men skönt. Gillar att röra på mig. Utom när jag inte känner för att röra på mig för då är det inget kul. Längtar till dansen börjar.

Nu ska jag faktiskt sova för jag är trött.
Godnatt!


Jahapp!

Jag och BL lämnade just barnen på förskolan. "Men gå då!" sa J. Så då gick vi. Det var ju bra! Blir nog inga problem med förskola för varken J eller R.

Jag är trött. För jag tänker och säger varje kväll klockan 8/9 att nu går jag och lägger mig. Sen går jag ner i mitt rum och sätter mig framför datorn och plötsligt är klockan typ halv elva och så blir det för lite sömn ändå. Attans! Internet i mitt rum var kanske inte så bra ändå. Fast jo.

Snart ska jag gå iväg och handla grönsaker och juice och yoghurt och ägg. Sen ska jag nog ta en långpromenad. Det vore inte dumt alls faktiskt. Sen ska jag förbereda maten med BL och sen ska barnen hämtas och sen ska det ätas och sen blir det kväll. Då ska jag säga "nu går jag ner och lägger mig" och gå ner och sätta mig framför datorn.

Vi hörs då

myskopysko

Har kännts konstigt idag att barnen har varit på förskolan. Har bara varit jag och BL (pedagogen) här hela dagen, och jag har väl mest roat mig med att döda getingar med den elektriska getingsmällan (shit vad brutalt det låter. Fick lite dåligt samvete faktiskt). Annars har jag väl tittat på en ekorre som klättrade i en tall och en och annan fågel... hahaha, vilken kreativ och produktiv dag jag har haft!

Tog mig faktiskt iväg till affären och köpte mjölk.

Tog mig faktiskt hem igen också.

...

Okejdå jag har faktiskt haft en ganska seg dag. Men det kan också vara skönt!

Fast imorgon ska jag åtminstone gå en promenad eller nåt. Nåt i alla fall.



Gammal bild, bara för att ni ska få nåt att titta på haha


Sommarlistan 2011

Eftersom att sommaren går mot sitt slut och det känns mer och mer  som höst

i luften så kommer här årets sommarlista!

Puss!



SAMMANFATTNING AV SOMMAREN 2011!
Del 1
Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?

Ja, jag åkte till Turkiet och USA, tog studenten, sjöng allsång i en kohage och började jobba som barnflicka, bland annat!


Vilka länder besökte du?

Turkiet och USA


Är det något du saknade under sommaren 2011 som du vill ha sommaren 2012?

Mer sol och mer dans!


Vilket datum från sommaren 2011 kommer du alltid att minnas?

8/8, när jag flyttade hemifrån hit till Nockeby


Största misstaget?

Träffade inte pappa så mycket som jag hade velat


Har du varit sjuk eller skadat dig?

Förkyld bara!



Bästa köpet?

Mina Converse i USA, billigt och bra!


Sommarens väder?

Kanonbra på resorna, njaaaaa i Sverige.


Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder och skor, antar jag.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Min pojkvän. Att ta studenten. Att få åka bort. Att åka bergochdalbanor. Att få jobb.


Sommarens låt?

Mr. Saxobeat/Om sanningen ska fram/Hela Veronica Maggios album Satan i gatan!


Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?

Ungefär som vanligt, tror jag.


Del 2
Vad önskar du att du gjort mer?

Träffat pappa, och gjort mer saker helt allmänt


Vad önskar du att du gjort mindre?

Ingenting. Alltså, att jag hade "bara varit" mycket mindre.


Hur tillbringade du midsommarafton?

Med min pojkvän och Viktoria.



Sommarens favoritprogram på tv?

How I Met Your Mother!


Böcker du läst den här sommaren?

"Fånge i hundpalatset", "Elsas mode" och "PS. Jag älskar dig" är de jag har läst ut än så länge.


Största musikaliska upptäckten denna sommar?

Har upptäckt att Adele och Veronica Maggio är fantastiskare än jag visste


Något du önskade och fick?

Ett jobb! Och massor av pussar.


Något du önskade dig men inte fick?

Åka på BSC i år igen! Önskade det i studentpresent men fick massa annat bra istället.


Vad gjorde du första dagen på sommarlovet/semestern?

Dansade som älva på en bro


Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?

Om jag hade spenderat mer tid med pappa, om vädret hade varit skitbra hela sommaren, osv.


Hur skulle du beskriva din klädstil sommaren 2011?

Ööh... vanlig?


Sommarens hetaste?

Johan. Och den Californiska solen när vi var på Six Flags/cyklade över Golden Gate.


Sommarens bästa tillfälle?

Ett av dem var definitivt picknicken på Älvudden med Johan!


Inte skolstart!

"Grattis" alla som har börjat skolan idag! Själv behöver jag aldrig mer sitta på lektion om jag inte vill! (Men förmodligen pluggar jag vidare om nåt år ändå...).

Istället har jag idag suttit på förskolan och skolat in barn och pratat med mammor och pappor som skolade in sina barn och druckit te och hållit mig i bakgrunden. Imorgon ska ungarna kunna vara där själva, jag hoppas det går bra! Vad ska man göra om lillkillen vägrar gå dit liksom? Bära dit honom och tvinga honom fast han är ledsen? Stanna hemma med honom och få massa övertidstimmar? Hoppas det går bra..

Jag har förresten fått internet till mitt rum! Yay! Så nu uppdaterar jag varje dag om jag kan. Kul att så många läser, jag blir glad. Haha.



Bjuder på en gammal höstbild med tanke på att det faktiskt ungefär är höst nu. Hjälp vad sommaren har gått fort.

Puss&kram!



Hemma?

Nu är helgen över för den här gången, är tillbaka i Nockeby igen. Det var skönt att få komma "hem" ett par dagar, först hem till älskling och sen hem till mamma.

Har mest tagit det lugnt i helgen och myst(tankat kramar!). Sett på film med min Johan, lagat mat och tagit det lugnt. Skönt! Vi hann även med att gå och se på ett bröllop, ett av mammas dagbarns föräldrar gifte sig. Jättefint var det!

Resan tillbaka hit krånglade inte alls lika mycket som resan hem, och skönt är väl det. Man undrar ju hur SJ ska klara den här vintern. Börjar faktiskt bli trött på dem nu (har ändå haft större tålamod än många andra. Faktiskt!)och funderar på att åka med Swebus nästa gång istället. Tar kanske lite längre tid, men det kanske man sparar in om man slipper förseningar, stopp och haverier...

Imorgon väntar ännu en lång dag med inskolning på förskolan, så nu ska jag hoppa ner i sängen och försöka sova. Godnatt!

(Ska förresten försöka få in lite mer bilder på bloggen så småningom så att den inte ser lika tråkig ut, haha! Ni kan få en bild på mig i höstlöven för snart ett år sen så länge. Usch att det redan är höst igen... Aja, godnatt!)




Godmorgon

Har äntligen fått sova och vakna bredvid min Johan igen! Har längtat efter honom. Vädret här i Dalarna suger ju just nu, men det gör inte så mycket för jag hade ändå bara tänkt umgås med Johan och min familj idag. Har inga ärenden utomhus så det får regna hur mycket det vill! Snart ska vi åka hem till mamma. Känns konstigt att när jag säger "hemma" nu för tiden så menar jag oftast Nockeby och inte Djurås. Hmm. Lisa

Jävla dag (men nu mår jag perfekt)

Äntligen sitter jag hemma hos älsklingen min igen! Fy fan vilken resa det blev. Börjar med att jag skyndar mig mot spårvagnshållplatsen med axelväska och en stor plastkasse i ena handen. Och min termos-takeaway-mugg med nästan kokande te i andra handen. Självklart spiller jag 90-gradigt te över handen när jag skuttar ner från trottoaren och utbrister högt "AJ det där gjorde jävligt ont!". Fortsätter sen med "neeeej jag ville hinna med" när jag hör spårvagnen åka därifrån utan mig. Dessutom regnar det. Aha, okej, då får jag väl vänta 10 minuter på nästa spårvagn då. Tar en metrotidning så länge, väntar och kommer så småningom fram till Alvik,byter till t-banan. Allt är okej. Men. När jag kommer fram till Hötorget är vagnen så skitfull att man knappt kommer ut. Går genom regnet till hötorgshallen för jag har ingen ledig hand att hålla paraplyet med. Handlar och går tillbaka ner i t-banan som nu är ännu fullare. Står inklämd mot dörren och håller krampaktigt i min väska med plånbok och såna viktiga saker. Kommer in på centralen efter att ha tagit mig igenom en folksamling och vad väntar mig där om inte en informationstavla som säger att mitt tåg är försenat en timme. Heja SJ! sen ska jag gå på toa men har inga mynt så jag måste ta ut pengar. I första automaten jag provar kan man bara ta ut 500kr och jag vill inte ta ut mer än nödvändigt så jag provar en annan automat. En miljard människor i kö såklart. Men jag har ju tid... Sen ska jag växla min hundring, men då kan inte maskinen växla större sedlar än 50-lappar, så då måste jag först köpa nåt så att jag får en 50-lapp. Köper yoghurt. Växlar, går på toa. Kollar infotavlan, nu är tåget bara en halvtimme sent. Bra! Köper en svindyr hamburgare som jag trodde skulle vara billig. Fan, nu är tåget 35 min sent. Köper dricka. 50 min sent. Går så småningom till perrongen. Då byter de spår på tåget, för andra gången. Kliver på till sist i vad jag tror är vagn 16 (det står sju på den men 16 finns inte och nån sa att vagn 6 är 15). Fulaste vagnen såklart, en gammal reservvagn. Men nu är vi iaf på väg! (en timme sent ändå). Efter ett tag stannar tåget och i högtalarna hörs "vi stannar här i 6-7 minuter för ett tågmöte". Woho. Två tågmöten till hinner vi med innan tåget ÄNTLIGEN kommer fram till Borlänge. 21.45. Skulle ha kommit fram 20.09. Till saken hör att jag egentligen skulle ha åkt med ett tåg som kom fram 22.09 men lyckades efter krångel boka om till ett två timmar tidigare tåg. Värt! Men! Nu är jag äntligen hos min älskade pojkvän och myser och nu är klockan ett på natten och vi ska äta glass och se på hitta Nemo. Puss!

10 dagar

I tio dagar har jag varit här nu, börjar finna mig till rätta och så vidare. Har inte riktigt tillgång till internet än, men får låna pappans laptop med nåt chip i ibland och ibland lånar jag dator på Stadsbiblioteket vid Odenplan (Jävlar vilket bibliotek förresten! När man är van vid Djurås bibliotek liksom). Det är därför jag inte skriver varje dag!

I helgen har jag varit jättesjuk. Råkade ut för nån extrem förkylning när jag kom hit, nya baciller att vänja sig vid antar jag. Har nästan hostat sår i halsen, sved till och med när jag drack vatten ett tag (ett tips om man har sveda/sår i halsen: mjölk är lättare att dricka än vatten. En läxa som halsfluss och körtelfeber har lärt mig) och snorar som tusan. Huvudet har kännts som cement i flera dagar. Men nu börjar jag bli bättre!

I lördags var vi in till Söder och åt glass, lekte på Nytorget, såg vart de hade bott förut och hälsade på barnens mormor och morfar, och i söndags var jag och mamman på IKEA och handlade lite till mitt rum. Fick ett skrivbord till datorn, en ny garderob oh lite blommor och ljus och filt och sånt så nu är det fint nere i rummet. Det är lite svårt när jag är kvar här över helgen att dra gränsen mellan jobb/ledighet, eftersom jag i princip "bor på mitt jobb". Likadant är det ju också när jag slutar jobba på kvällarna när föräldrarna kommer hem. Kan ju liksom inte förbjuda barnen att vara med mig för att jag är ledig! Det är lite krångligt.

Jag är just nu i invänjningsfasen, och har kommit till längta-hem-stadiet. Det är inte så att jag inte trivs, det är bara en stor omställning och många frågor som dyker upp. Man saknar vanorna man hade hemma liksom, innan man har hittat nya. Lite jobbit ibland, och det är klart att man har lite hemlängtan vissa stunder, men jag känner mig väldigt välkommen och så vidare.

Imorgon ska barnen börja förskolan. Eller ja, inskolningen börjar imorgon. Tredagarsinskolning kör de med, sen ska barnen kunna vara där själva. Låter helt galet enligt mig. Tur att barnen har fått fuska lite och hälsat på mycket på förskolan med montessoripedagogen som har tagit hand om dem! Jag hoppas att de trivs.

Och så har jag bokat tågbiljetter hem och tillbaka hit i helgen. På fredag får jag träffa min älskling igen och på lördag min familj. Trevligt!

Det var allt för denna gången

vardag

Det rullar på här i Nockeby!
Igår och idag har montessoripedagogen också varit här och tagit hand om barnen. Det går bra och barnen lär känna mig mer och mer. Och jag dem såklart.
Igår var jag in till stan en sväng för att komma ifrån, ska ju bara jobba 25h/veckan och jobbar man heldagar blir det mycket mer. Jag tittade mest runt och handlade lite saker jag behöver. Hittade bland annat en jättebra takeaway-mugg i porslin med silikonlock som jag kan ha te i när jag är ute med barnen i nån lekpark och så. Praktiskt!
Imorgon ska jag åka in igen. Det är jättebra för förutom mina fickpengar/lön jag får av familjen varje månad så köper de mig ett sl-kort varje månad. Man tar sig lätt in till stan också, bara ett par hundra meter till tågstationen, tio minuter med Nockebybanan och en kvart med t-bana så är man framme vid centralen. Jag ska fixa ett bibliotekskort tänkte jag, kan vara bra att ha. Så ska jag kolla upp var Danscenter ligger, som jag kommer att dansa på i år. Planerar att dansa house, jazz/simsonjazz (har inte bestämt mig än) och modern/nutida dans den här terminen. Tänkte kolla upp vad det kostar med ett terminskort på någon simhall också, kan vara bra ifall man vill gå och simma medan barnen är på förskolan. De ska skolas in nästa vecka.
Imorgon kommer mormor och morfar (ungarnas alltså) och tar hand om dem.
Börjar få in en vardagskänsla här, men saknar familj och vänner och Johan hemma i Dalarna. Men det finns ju helger :)

puss!

Andra dagen

Idag har montessoripedagogen varit här och sett till barnen med mig. Vi har lekt, städat, gått till stora parkleken, hälsat på på dagis och lekt lite till. J var jätteduktig och gick hela vägen, både till parkleken och dagis. R har dock varit gnällig hela dagen för att jag tog upp henne när hon bara hade sovit en timme. Man lär sig av sina misstag! Något annat jag har lärt mig idag är att det är svårt att äta ris med småbarn utan att behöva städa köket i en kvart sen! Puss

Inflyttad!

Hejsan svejsan!
Idag har jag gjort min första dag som barnflicka hos en jättehärlig familj i Stockholm. Barnen är riktiga solstrålar och har redan funnit sig med mig, även om killen är lite fundersam över varför jag äter här och inte åker hem på kvällarna utan sover i deras källare. Dagen har vi spenderat i lekrummet, i parken och ute på gården. Barnens farmor har också varit här för att jag inte skulle vara ensam med barnen min första dag. Dessutom har de en montessoripedagog anställd som är här tisdag till torsdag augusti ut. Sen ska ju barnen så småningom börja på dagis så då kommer jag att vara ledig mellan 9 och 14 varje dag.
De är så söta och snälla! Både barnen och föräldrarna. Jag känner mig verkligen välkommen.
Jag flyttade in igår kväll, och det känns redan som att jag har bott här en vecka. Mitt rum är underbart. Det ligger i källarplanet, och har en murad vägg och lyktor och trätak och en fantastisk dörr. Jag älskar det! Har även en egen toalett på "min" våning. Huset är gigantiskt och har två våningar, källarplan och vind. Och gården är också helt fantastisk.
Man kan väl säga att jag trivs (det kan ju ändras men i alla fall än så länge)!
Skriver mer snart!
Puss


2 dagar till

Det viisade sig att jag blir hemma i Dalarna ända till söndag.
Familjen skulle tydligen bort under helgen.
Så nu blev det lite mindre stressigt.
Kram

.


Blandade känslor

Jag har just förstått att jag verkligen ska flytta ifrån alla. Och även fast det är någonting jag verkligen vill göra så blir jag lite ledsen när jag måste säga hejdå till folk. Jag har svårt för avsked, även om det inte är för alltid. Det är bara tills jag kommer hem och hälsar på, men det känns ändå jobbigt.

Dock så vet jag ju att familjen jag flyttar till är jättetrevlig och kommer att få mig att känna mig som hemma. Det kommer att gå bra.

Men lite sorgligt är det ju ändå.

 


Packa

Försökte börja packa igår men det var inte så lätt. Var börjar man när man ska packa för att vara borta i ett år? Känns som att det skulle kunna ta en månad. Jag har typ 2 dagar. Träffade även min bästa vän en sista gång innan flytten, och nu är älsklingenn här.  Jag kommer att sakna dem mycket.


Fotad och redigerad av bästa Sabina <3

Från och med nu

så kommer min blogg att handla om mitt liv i Stockholm som barnflicka.

Förra fredagen registrerade jag mig på en Au Pair-förmedling på internet. Jag anmälde intresse till en familj i Bromma, och fick ett positivt svar redan 5 minuter senare! Jag mejlade tillbaka, dagen efter pratade vi i telefon, och nu i lördags var jag där och hälsade på. På fredag kommer jag förmodligen att flytta ner till min värdfamilj och mitt jobb! Ibland går det fort.

Så nu flyttar lilla dalkullan Lisa ner till stora staden Stockholm. Spännande!

Kram


Jaga hönor

Dagen har spenderats med min braiga vän Sabina! :D
Vad har vi hittat på då?
  • Kastat vinbär
  • Nördat
  • Flabbat
  • Ätit strössel
  • Och glass
  • Jagat höns
  • Blivit jagade av höns
En helt vanlig dag med min underliga men ack så underbara bästa vän :D

Puss

RSS 2.0