En torsdag

Hej hallå. Har ingen lust att skriva om flytten just nu heller, så HA! Jag gör det seeeen.

För en vecka sen var jag sjuk, nu är jag frisk. Lite i alla fall. Tillräckligt för att ha ägnat veckan (eller ja, de tre dagar som har gått av den) åt dans i storstan. Kanske inte var jättesnällt mot kroppen att köra igång direkt med 8,5 timmars träning på tre dagar, för hostan är tillbaka litegrann. Men den går nog bort nu för det blir träningsuppehåll IGEN :(

Fick nämligen sms om att jag måste infinna mig på AF i Djurås idag klockan 13.40, så det var ju bara till att snällt ta tåget från Stockholm imorse. Så jag tog mig hit och fördrev tiden med att läsa tidningen och blogga på biblioteket fram till mötet. Det märks på nåt sätt på nyheterna i tidningen att man är i Dalarna och inte i Stockholm. Här står det typ Fem kor rymde i Amsberg i lördags eftermiddag, i Stockholm handlar det typ om knarkrazzior mot högstadieskolor på Södermalm. Lite lugnare med nyheterna här kanske. Lugnt och skönt.

Mötet (som jag åkte tåg i tre timmar för, och missade två kvällars dans) varade i sju minuter. Värt.. Har i alla fall bott hos kusinerna sen i måndags och fått tre kvällars dans. Dansen slutar nio på kvällarna inne vid Medborgarplatsen, och kusinerna bor i Farsta Strand = gå själv från tunnelbanans slutstation halv tio på kvällarna = skitläskigt! Pulsen ligger på 700 varje gång, haha. Men det är väl sånt man får ta, för dansa måste jag ju:)

Nu då blir jag hemma över Valborg och åker väl tillbaka på onsdag/torsdag. Då kanske jag hälsar på brorsan lite, det visar sig väl. Det brukar göra det.

Puss


Får man lov att vara lite frisk

Jag är sjuuuuk. Som omväxling. Denna gången är det luftrörskatarr, vilket konstaterades på Bromma närakut i fredags kväll när jag åkte dit för att jag hostade så jag kiknade, såg stjärnor och fick kräkreflexer. Kul!

Fick Coccillana-Etyfin utskrivet, hostmedicin med morfin. Den skriver de inte ut på min vårdcentral i Djurås så det var ju bra att jag var kvar i Stockholm då i alla fall. Det dumma är att inte ens den tar bort hostan. Det är annars den enda medicin som verkligen sägs hjälpa. Den gör dock så att jag tvärslocknar och kan sova på nätterna i alla fall, blir helt borta!

Var på vårdcentralen här i förrgår för att ta sänka, den var tydligen inte höjd. Fick andas in nåt luftrörsvidgande som gjorde mig matt och skakig. Men hostan blir ju inte bättre! Har ont i lungan. Men de säger iaf att det inte är lunginflammation. Hoppas jag är frisk till alla auditions. Älskling är också sjuk nu. Stackarn.. Stackars oss.


Tolkningsfråga

Hej. Jag har slutat hos familjen och flyttat. Det kommer ett inlägg om det.

Just nu är jag hemma hos älskling. Vi gör tårta utan anledning och hostar på varandra. Jag gör lemon curd. Det stod "sätt krämen i vattenbad och rör tills den tjocknar, ca 15 min."

25 min senare... Vad tror ni de menar med tjockna? Tror ni de menar ungefär ingen skillnad alls? För då är det nog färdigt.


Hehe.

KAN hända att det blev fel ordning på bilderna i förra inlägget. Men jag tror att ni förstår ändå i så fall. Annars får ni väl leva i ovisshet.

Eller fråga 118800 vad jag menar eller nåt.

Eller fråga mig kanske.

Fast inte nu för nu ska jag sova. Anträffbar för eventuella förvirrade frågor från kl. 07.15 imorgon bitti.

Godnatt!


I mitt album

Om någon fick för sig att titta i kameraalbumet på min telefon just nu skulle nog denne någon få sig ett gott skratt eller sju. I mitt album hittar man nämligen just nu (bland många bättre och mer intelligenta bilder FAKTISKT) bland annat dessa bilder på undertecknad..

1. Lisa utklädd till Mästerkatten i Stövlar (eller som resten av folket på halloweenfesten trodde: mus)

2. Lisa magsjuk med feber. Mindre supersnygg. Övriga kommentarer överflödiga.

3. Lisa med en ytterst normal min, klädd i ytterst normal mintgrön flanellpyjamasoverall med pingviner, en ytterst normal tisdagkväll i april.

Jag tror att detta kallas "att bjuda på sig själv". Så varsågoda att småle! Det gjorde i alla fall jag.



Changing Things

Hej igen.

Jag håller på att få mig själv att må bättre. Jag har tagit ut skitspiralen för jag vred mig i kramper i princip varje dag. Inte så konstigt eftersom det visade sig när de drog ut den att den hade suttit fel. Så nu slipper jag i alla fall gå runt på helspänn för att jag inte vet när hela magen ska krampa ihop.

Dessutom har jag sagt upp mig från jobbet. Jag vet inte vad som hände men allt ansvar blev för mycket på nåt sätt och det kombinerat med hemlängtan, stress, sjukdomar och att känna sig ensam i en stressig storstad gjorde att jag typ gick in i en vägg eller nåt. Mådde inte bra, så jag fick lov att göra det. Inte ett lätt beslut! Jag har haft världens bästa värdfamilj som jag kommer att sakna riktigt mycket. Jag älskar de här barnen. Jag hoppas att jag kan komma och hälsa på i framtiden!

Nu ska jag åka hem över påsken, och bara ta det lugnt med familjen. Och när jag har slutat jobbet kommer jag nog att vara hemma lite för att sen sova hos min bror här i Stockholm en del och dansa färdigt på DC och göra auditions. Sen kommer jag att bo i Dalarna över sommaren, och sen får vi se vad som händer. Kanske kommer jag in på nån skola här i Stockholm, kanske i Falun, kanske ingenstans och då får jag jobba ett tag i så fall.

Glad påsk!


RSS 2.0