Tillbaka!

Hej! Förra arbetsveckan slutade med en halvdag på polismuseet med lillgrabben och sen en lång bussresa hem. Och nu är jag tillbaka i Stockholm efter världens mysigaste helg hemma i Dalarna hos min älskling<3

Jag älskar att komma hem eller hem till Johan, jag kan vara bara mig själv utan smink och i mjukiskläder och jag kan vara på det humör jag är på, jag får sova och vakna bredvid den jag älskar och göra INGENTING en hel helg.

Det är skitjobbigt varje gång jag ska åka tillbaka och känslosam dramaqueen som jag är så grinar jag typ varje gång. Men det känns alltid lite lättare såfort jag har kommit fram till Stockholm. Det är som att jag har två olika verkligheter, en här och en i Dalarna.

Från och med imorgon ska i alla fall barnen till förskolan och jag blir ledig på dagarna igen. Så det känns skönt! Imorgon ska jag duscha och sova. Big plans!

Och imorgon kväll börjar ÄNTLIGEN dansen igen på DC! Vad jag har längtat!

Godnatt och sov gott:)


Onsdag! (nä jag kom inte på nån kuligare rubrik)

Idag var lillan hos mormor igen och jag hade lillgrabben hela dagen. Vid lunch började det kännas lite segt så jag föreslog att vi skulle åka till något museum. Spårvägsmuseet blev det, hans favorit:) vi hade en jättemysig dag och åkte minitåget därinne, tittade på gamla tunnelbanevagnar och bussar och åt glass. Inte dumt alls faktiskt, mycket bättre än att sitta hemma! Nu börjar han ändå bli så pass frisk att man kan göra annat än att sitta framför tv:n även om han inte får gå till förskolan än.

Imorgon blir det halvdag med båda barnen och på fredag blir det nog något liknande idag, lillan hos mormor och grabben med mig. Så får vi se vad vi hittar på! Junibacken kanske? Det visar sig:)


Ännu en vecka

Ja, det är en vecka sen jag skrev igen, jag som skulle försöka skriva varje dag. Har dock en ursäkt denna gång! Sjuka barn... Är inne på deras andra sjukdomsvecka nu, det var långdraget det här. Och de har varit väldigt sjuka, särskilt lillkillen. Stackaren.

Idag har lillan varit hos morföräldrarna, och jag och grabben har varit in till barnsjukhuset för att kolla upp det, visade sig vara "bara" en jobbig förkylning som tur var. Sen åt vi på McDonalds och gick på leksaksaffären. Köpte honom en vattensprutare på leksaksrean som vi sen åkte hem och testade, den blev populär :D

Vi får se hur resten av veckan ter sig, grabben lär ju vara hemma veckan ut iaf men lillan kan kanske gå till förskolan.

Snöat har det gjort här i Nockeby nu också, nu har det blivit vinter. Och det är kallt. fint och kallt.

Och på måndag börjar ÄNTLIGEN dansen igen! TJOHO TJOHEJ JIPPI TJOLAHOPP!


Vip, läkare och slemmiga barn

Hej!

Jag vet att det är ett tag sen jag skrev men sen i måndags spenderar jag mina dagar med att ta hand om sjuka barn med slem i både hals, näsa och ögon. Och feber. Själv har jag klarat mig rätt bra med bara halsont igår och huvudvärk idag. Hoppas slippa ögoninflammationen trots att jag har torkat lillkillens ögon hela dagen.

Igår kväll struntade jag totalt i mitt halsont och åkte iväg till Debaser Slussen med min storebror och var vip på Anna Ihlis releasefest. Det var roligt att känna sig lite tuff ett tag. Haha. Jättegod hamburgare bjöd Johan på. När jag kom dit, drack en öl och blev snurrig kom jag liksom på att jag bara hade ätit lite plättar 9 timmar tidigare.

Spelningen var jättebra! Jag gillar nya skivan lika mycket som gamla. Three days är en av de finaste låtarna tycker jag.

Efter spelningen skjutsade brorsan hem mig, och imorse fick jag sovmorgon. Skulle till läkaren och kolla min mage vid 10.40. Hon hittade inget särskilt. Jahapp. Weird.

Sen jobbade jag 11.30 - 17.45 typ. Nu vete sjutton vad jag ska göra. Se på tv? Sounds like a plan.


Dumma dumma dumma

Jag skrev ett skitlångt inlägg. Sen försvann det. Förbannade jävla skithelvete. Orka. Hejdå


Dum dag

Ligger på golvet i köket med fötterna på elementet och lyssnar på radio. Helst vill jag sova resten av dagen men om två timmar börjar jag jobba igen.

Jag är ledsen idag. Jag känner mig jättedeppig och nere. Utan anledning. Det känns i hela kroppen. Som att det skulle ha hänt mig nåt jättejobbigt. Det har det inte. Så varför känns det så? Det kan iofs bero på regnet, den hemska hemska filmen "bröderna lejonhjärta" och att allt har gått dåligt idag. Men jag vet inte. Känner mig i alla fall jätteledsen.

Ge mig en kram.


Jippi.

Skönt att allt går så bra idag. INTE!

Först var det ännu en rörig morgon, sen tänkte jag gå en sväng när jag lämnat barnen men då regnade det. Då tänkte jag att då gör jag lite yoga hemma istället, men då var yoga-dvdn försvunnen. Så jag tänkte se på film istället eftersom tvn inte funkar. Väljer en film, öppnar fodralet och skivan är inte där. Väljer en annan film. Den funkar inte i dvd-spelaren. Hämtar datorn. Filmen funkar inte där heller.

Nu ser jag på bröderna lejonhjärta och
myser under mitt täcke dricker te och tänker inte bry mig om att jag är lat. Skitdag. Hejdå


Duktig

Nu har Lisa varit riktigt duktig och varit ute och gått i 40 minuter utan att ens vilja gå ut och gå överhuvudtaget. Jag kröp ner under täcket för att värma mig innan jag gick ut, och där slumrade jag till i tio minuter. Sen tog det emot ännu mer att gå ut. Men nu är det gjort, några kalorier brända haha. Åh jag längtar sååååå tills dansen kommer igång igen! Nu ska jag äta lite lunch (ingen aning om vad... Stekta ägg och en stekt smörgås och lite sallad kanske, som vanligt) och sen ska jag krypa ner och värma mig igen. Jag fryser hela vinterhalvåret. Skulle behöva ha ett duntäcke runt mig permanent.

Morsning korsning!

Nu har jag lämnat barnen på förskolan igen, roligt att de bara springer in och börjar leka och knappt har tid att säga hejdå! Åtminstone lillkillen :)

Denna morgon har varit ganska rörig. På nåt sätt. Jag är trött. Men jag har insett att om jag sover bort dagarna så somnar jag inte på kvällarna. Mycket smart iaktagelse. Därför ska jag gå ut och gå en sväng nu så kanske jag blir piggare av det istället. För det är ju skönt att kunna sova på nätterna och så.

Titta vad duktig jag var nu, ett kortare inlägg! Och jag ska försöka hinna skriva fler idag:)


Okej jag erkänner

Jag är sjukt dålig på att uppdatera. Kan inte ens skylla på att jag glömmer eller inte tänker på det, för jag har tänkt på det x antal gånger senaste dagarna. Men jag är för laaaaaat.

Men nu så! Inte för att jag skriver intressanta saker överhuvudtaget men jaja. Om ni ändå bryr er kan ni ju fortsätta läsa. För nu ska jag prova att skriva nåt vettigt innan jag har använt hela inlägget till att klaga på mig själv.

Ja, eh, vart börjar vi? Helgen?

Jag gjorde absolut ingenting i fredags, i lördags åkte jag däremot hem till mina kusiner i Farsta. Och där gjorde jag... Ingenting? Mysigt. Säkert intressant att läsa om också.

På söndagen åkte jag och kusinvitamin till IKEA Kungens Kurva och fikade 5-kronorsfika och köpte godis. Sen köpte vi glögg. Sen tappade kusinvitamin sin glögg i marken.

Och nu har jag jobbat i ett par dagar. När jag åkte tillbaka hit efter julledigheten trodde jag aldrig att jag skulle orka ärligt talat. Jag kände mig helt hopplös och ville barabarabara stanna hemma i Dalarna. Men förra veckan gick över förväntan, och denna vecka har hittills gått lika bra. Vissa stunder är till och med magiska, som när man gapskrattar med lillkillen åt något tokigt eller får massor av kramar av lilla prinsessan. Som förövrigt är precis som jag var som liten. Jag var byxvägrare och skulle alltid ha klänning eller kjol. Lilla R är klänningsmissbrukare hon med.

Sen är ju vardagen såklart fylld med stunder när man tänker VARFÖR GÖR JAG DET HÄR också, men de glömmer man bort snabbare än de bra stunderna.

Nu blev det sådär långt igen. Kanske borde uppdatera oftare och kortare istället. Men som sagt är jag laaaaat. Jaja, hejsvejs.


Tusan också

Jag sov visst bort hela dagen. Attans. Jag som ville ut och gå. Det kan jag ju göra ändå, men det är inte lika kul i mörkret. Jaja. Jag ska ringa min moster och fråga om jag får komma och bo där i helgen. Det är alltid kul där.

Förresten har jag börjat med en ny grej för att jag inte orkar tänka negativa tankar om mig själv längre. Jag har försökt 57 gånger att bestämma mig för att äta bättre osv, och jag vet att vill man gå ner i vikt och så så måste man göra av med mer än man stoppar i sig. Ändå har jag misslyckats varje gång. Därför har jag tänkt många gånger att man borde skriva upp vad man äter.

Nu har jag laddat ner en app där man skriver allt man äter och allt man tränar, och så skriver man sina mål. Och så hjälper den till att räkna ut hur man ska nå målen. Man slipper räkna själv och hålla på.

Och tro inte att jag svälter mig nu eller nåt! Jag gör bara mer medvetna val om VAD jag äter. Jag äter NYTTIGARE, jag har absolut inte SLUTAT äta! Jag hoppas det här motiverar mig att hoppa över det där godiset jag kanske inte var så sugen på, och gör att jag kanske kommer ut på den där promenaden jag funderade på att ta.

Så, idag har jag ätit ägg och sallad till lunch och är proppmätt!

Hej svejs!


Hej, här har ni mej

Jag vet att det har stått stilla här på bloggen ett par veckor. Men ska jag vara helt ärlig så hade jag faktiskt inte tänkt skriva nåt under den här tiden. Jag har varit ledig från allt, även från bloggande (inte från min Facebook, den har jag kollat minst 20 gånger om dagen som vanligt. Beroende - svar ja).

Men nu är jag tillbaka så nu kan jag berätta vad jag har haft för mig! Here it goes!

Den 22:a åkte jag alltså hem till Dalarna. Cityterminalen var inget att leka med två dagar före jul. Det gick i princip 3 bussar samtidigt till varje destination. Flera hundra människor stod och väntade på bussen till Dalarna. Ojojoj. Men hem kom jag! Och snö var det! Som slaskade bort lagom till jul naturligtvis.

Annars hade jag en underbar jul, jag träffade Sabina och vi hade superkul på kupolen, jag gjorde julgodis i makalösa mängder, firade julafton hos mamma, juldagen hos älskling och annandagen hos pappa. Fick massor av fina julklappar, bland annat pyjamas, dator, sockor, telefonladdare, armband och pengar.

Sen spenderade jag lata dagar hemma, träffade dagbarnen, och spenderade fler lata dagar hos älskling.

Nyår firades i Falun med ett härligt gäng, måste nog säga att det var bästa firandet på länge! Middag, dricka och dans, skitkul! Första gången jag var ute och dansade sen studenten (!). Alla rislyktor på faluhimlen vid midnatt var magiska.

Den första januari bar det av tillbaka hit till Stockholm. Som tur var följde älskling med och stannade ett par dagar, annars hade jag aldrig orkat åka hemifrån. Det kändes väldigt tungt faktiskt. Det har dock gått bra ändå, och känns bättre nu. Tror dock inte att jag kommer att bli kvar i Stockholm för alltid. Men ett tag till, absolut!

Och nu har jag jobbat denna vecka, åter till vardagen. Det känns okej. Imorgon är jag ju faktiskt ledig, och idag har jag jobbat typ en timme på morgonen, haha. Hjälpte dock till med barnen nu på kvällen med, litegrann i alla fall. Vi har varit iväg på finmiddag hos morföräldrarna och ätit räkor, lax, oxfilé, hasselbackspotatis, ris à la Malta ,choklad och kakor och druckit champagne och vin och pepparkakste. Vin är fortfarande inte gott, men resten var riktigt mumsigt!

Tur att jag var ute och gick en timme idag och gjorde av med lite energi! Gick en runda här i krokarna och kollade hur det ser ut överallt. Har bott här i fem månader och har inte riktigt koll än, haha. En del hus här är så over the top fräna och lyxiga och förmodligen dyra like hell. Eller vad sägs om en gigantisk femplansvilla i Stockholm? Eller en villa vid vattnet, med ett glasrum på taket? Jösses.

Nu sitter jag i alla fall i soffan igen, i min älskade nya flanellpyjamas och ser på hälsoresan. Imorgon får vi se vad som händer!

Godnatt och sånt!
Lisa


RSS 2.0