Onsdagar

Onsdagar är ofta förbaskat bra dagar!

För det första har jag sovmorgon. Det gör hela dagen mycket bättre. Jag ogillar att stiga upp ur min varma sköna säng på omänskliga tider, typ 05.30. Så när man kan sova till 06.30 är det lyx! Dessutom hinner jag träffa första dagbarnet en stund innan skolan. Sen har jag spanska, vilket är ganska roligt (jag har ju för tusan lagt till det frivilligt och läser det "utöver" studieplanen!), och sen engelska som också är helt ok, dock lite långt med 1h 25 min, men sen slutar jag! :D 11.40 slutar jag, varje onsdag. Och sen går det en buss precis i rätt tid, 11.50. Då är jag hemma vid halv ett typ, och hinner vara med mina extra-småsyskon i flera timmar innan nästa positiva sak: DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANS med Offroad! Åh, I love dancing. Jag ska fasen dansa så mycket och länge jag kan. Efter musikalen är slut (Oh, grymma tanke :/ ) så funderar jag på att börja dansa nån ny stil. Eller två. Ehehe. Jag får abstinens om det blir för lite dans, och panik för att jag vill utvecklas och inte sitta hemma i soffan.

Men nu fattar ni varför onsdagar är bäst. Eller på delad förstaplats med lördagar!


bara en bild



äventyr

Ibland råkar man ut för äventyr i vardagen. Till exempel när det är orienteringsdag i skolan.
Var ska jag börja? Hm. Från början kanske. Jag åkte till skolan. Sen stod jag utanför i en halvtimme iklädd leggings, tjocktröja och tunn jacka i en halvtimme och väntade på att Vickis skulle komma, vilket resulterade i en stelfrusen Lisa INNAN dagen hade börjat. Efter mycket krångel dök hon i alla fall upp, och skjutsade mig till Plättbacken och jag tog på mig mina mjukisbyxor som hade legat i min väska medan jag frös (smart) och så fick vi en starttid och gick ut i skogen. "Vi tar kontroll 21" sa vi och gick till nr 23. Efter lite krångel. Vi gick nämligen vilse på vägen till första kontrollen.

Vickis; Ditåt!
Jag; Ja!
Båda, efter 3 sekunder; Ööööh....

Det var därför det blev fel kontroll. Jag lyckades även plumsa ner i vatten och tappa min vante under den första kvarten. Vanten hittades dock igen! Hittade även ett par glasögon, men de var inte mina. De la jag i väskan.


Vickis har lyckats hitta en någolunda torr plats att stå på väg till vår första (fel) kontroll.

Vi gick sen vidare till nästa kontroll, som vi hittade utan större ploblem (några halkningar och plurrningar i kärr bara).


Fortfarande glad Vickis :)

Vad hände sen? JO! Vi bestämde oss för att gå till kontroll nummer 33. Och det var här som tillvaron blev lite jobbig. Kontroll nummer 33 skulle inte sitta särskilt långt bort. Så vi började gå på vad vi trodde var rätt stig... men som visade sig vara... fel stig. "Vickis... vart tog stigen vägen?" Sen gick vi på nästa stig. Och en annan stig. Och sen tänkte vi "Var fan är kontrollen?" Och den dök inte upp.  Sååååå.... vi gav inte upp. Nä, vi fortsatte gå, fast vi hade insett för länge sen att vi var vilse. Smarta vi är. Helt plötsligt började det gå UPPFÖR.


...Genom massa ormbunkar...hmm.

Men vi fortsatte kämpa oss uppför! Vi tänkte nämligen att "ovanför det här krönet sitter nog kontrollen... nej. Men ovanför det här då?... nej." Till slut kom vi fram till nån mysko stengrej:


Stenkanten

Och strax efter det kom vi fram till ett vindskydd och en grillplats. Vi hade inte en aning om var vi var, men vi hade utsikt över hela borlänge så... ganska högt uppe!


utsikten (nån skorsten osv)

Ungefär då tappade vi modet och började traska på en stig som såg ut att gå hemåt.


Humöret börjar dala

Efter att ha vandrat en bra bit får vickis syn på något: En kontroll! Helt fel kontroll i och för sig, men nu kunde vi lokalisera oss på kartan - vi var en km högre upp på berget/länge bort från starten än vad vi hade trott hela tiden. Oj. Men eftersom vi nu visste vart vi var så kunde vi börja traska hemåt!


En lovande väg!

Och till slut kom vi tillbaka till starten.

Random kille 1; Hur många kontroller hittade du?
Random kille 2; Alla! Du då?
Random kille 1; Också alla.'
Lisa och Vickis; *hmhmhmmmmm*

Sen hade vi gjort oss förtjänta av fika. Så vi åkte till pylonendammen och satte oss där och åt chokladbollar och drack saft och gjorde flaskpost.



Äntligen är det över :D

And that was the story of the day. Okej hejdå!


Time flies

Hm, 4 dagar sen jag skrev sist! Tiden bara flyger förbi utan att man ens hinner.. märka det. Typ.
Helgens musikalträning gick bra! I söndags kom Jessica med kläder till ett nummer... om man ens kan kalla det kläder. Ujujuj. Men ja det blir säkert finfint. Marika kom också och fixade våra frisyrer! Jag slapp klippa mig i alla fall. Fast jag skulle vilja klippa upp håret lite mer, men det får vänta till efter musikalen. Det måste finnas lite kvar att tupera nämligen... Haha. I söndags var det även klädförsäljning på dansstudion. Jag hade tänkt köpa ett par höga benvärmare. Men där fick man för att man är kort, de går typ till midjan på mig så NJA! Det blev inget av med det. Behöver även hotpants och scenstrumpbyxor. Jag hade även tänkt att köpa ett par karaktärsskor, så jag får väl åka ner till Stockholm någon dag till dance&gymshop. Kan bli dyrt det här!


(Notera min nya signatur. Moahahaha.)


En bra dag

Dansabstinensen botad för tillfället!

Jag fick sovmorgon imorse, men vaknade då självklart före alarmet. Men men, man får se det positivt -  jag fick ju mer tid på mig. Efter lunch (.... eeh.... seeeen frukost) bar det av till Lindberghallen för musikalträning! Det är så roligt! Men jag känner att jag måste träna piruetter, mina fötter är lite... obalanserade eller hur man nu ska uttrycka det (;
Nu har jag gjort en superwok till lunchen imorgon, som består av nudlar, kyckling, grönsaker (broccoli, paprika, morot, squash/zucchini och purjolök) och soja.
Imorgon är det genomdrag av båda akterna och så kommer Marika, vår frisör och tittar på våra hår.
Jag är så glad att jag får vara en del av den här musikalen!


snurrig

Uuuuh fyfan vad läskigt! Jag reste mig upp ur sängen och så snurrade det till i huvudet sådär som det kan göra ibland, fast värre än nånsin. Jag trodde het säkert att nä nu kommer jag svimma. Så jag satte mig på knä och det bara tryckte i huvudet, typ dunkade och gjorde ont och tjöt i öronen :( Det var inte kul! Tur att det gick över så att jag kunde resa mig upp igen.

Idag ska jag iväg på musikalträning :D Roligtroligt!

Dansabstinens

Jag lider av ett fall av dansabstinens.
Detta är en återkommande sjukdom som bryter ut efter minst två dagar utan dans.
Redan efter ett dygn kan symptomen ibland komma smygande i bakgrunden sådär, och man kommer på sig själv med att stå och gunga eller vifta med händerna. Efter två dygn blir symptomen med påtagliga. Ibland dyker det upp en påträngande känsla av att man absolut måste göra pikésnurrar genom hallen. Om man då gör det kan symptomen lindras under en kortare stund. Ibland sätter sig sjukdomen på psyket och gör då att det enda man tänker på är dels olika danssteg, dels hur länge det är kvar till nästa danslektion. I vissa fall kan det hända att en egen koreografi börjar bildas i huvudet. Detta sker oftast i samband med att man lyssnar på musik. Detta är inte farligt.
Alla dessa symptom är egentligen ofarliga. Dock kan de vara ganska obehagliga. De har en enkel lösning: Boten är att dansa. Så mycket och ofta man kan.
Imorgon får jag dansa. 18 timmar kvar!


minasmåsötnosar

Det värmer ganska mycket i hjärtat när man stänger dörren till datarummet fast ett av dagbarnen vill komma in, och när man säger nej och stänger så hör man utanför dörren: "men... mej OM Lisa!..."

Det är typ då man kastar sig ut och lyfter upp henne och ropar "Jag tycker om dig med!"


^copyright

stress

Jag pallar inte allt jääääääääääävla skoljobb. Usch jag blir så stressad så jag vet inte hur jag ska klara av det. Det var inte så länge sen jag hade sömnproblem (just nu har jag inga problem dock... är så utmattad att jag somnar kabom varje kväll), och när jag väl somnade drömde jag att jag blev fasthållen under vatten och var dödsrädd för att drunkna. Känns som jag drunknar i skoljobb.

*Skriva rent engelska, "A Childhood Memory" och skicka in
*Skriva klart om Dan Andersson, skriva rent och skicka in
*Skriva ett tal i svenska
*Skriva klart religion, "min egen livsåskådning" och skriva rent
*Skriva fakta på engelska om "Civil Rights Movement" och redovisa
*Läsa ett kapitel och gruvor i en bok på spanska och kunna berätta om texten, samt göra tillhörande övningar och ta reda på fakta om de som sitter fast nere i en gruva
*Plugga till psykologiprov
*Skriva en teateruppgift
*Skriva en sånguppgift
* Läsa boken "To kill a mockingbird"

...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH



Plus dans och musikalträning.
Men det är ju i alla fall roligt.
Musikalen har premiär om 45 dagar.
Wih.


Oj

Läste nyss att det kommer att komma upp reklam på några av bussarna i Dalarna om musikalen jag är med i! Det var ju bra! WIIIIH. Typ 1½ månad till premiär, taggad redan! På söndag kommer frisören och ska kolla på våra hår.


What I want

Snart fyller jag år! :D
18 dessutom. Åh vågar jag verkligen bli vuxen?

Jag önskar mig:

Att få åka till min bror i San Fransisco
Att få åka på Bounce Summercamp två veckor nästa sommar
En peace&love-biljett med camping
Pengar
En berlock till mitt Pandora-armband
En ascool upplevelse
En TV i mitt rum
En asbra kamera!

Hm. Vi får väl se vad det blir!

Aspelin

Jag har just suttit och kollat på tennis med pappa. Det händer inte ofta att jag tittar på sport, men ibland så, ibland kan det vara intressant! Idag till exempel. Sverige - Italien i Davis Cup. Det var förbaskat jämnt ända tills Sverige vann. Woho! Typ.


Jag har egentligen ingenting att säga med det här inlägget så jag säger väl lite random saker

Werters är gott
Plopp med lakrits är gott
Jag åt ett äpple till lunch idag
Jag fryser om fötterna
Ikväll är det idol (tror jag, har ingen koll, bara låtsas ha det)
Det är mysigt med höst
Jag längtar tills Ariana kommer hit
Jag har en blomma i mitt rum som har blommat oavbrutet i flera år


Öh. Tjabba.

Living again.

Jag har dansat idag, och jag dog inte, och jag hostade bara litelite och nu jäklar, nu lever jag igen.

Jag har skrivit så lite här under sommaren så... asså jag vet att jag har nämnt det nånstans, men jag har inte berättat så mycket: Jag är ju med i Little Shop of Horrors, musikalen som sätts upp här i Gagnef i höst. Jag är en av 7 dansare, vilket passar mig utmärkt! Jag gjorde audition i... april tror jag, åkte på kollationeringsläger i maj där jag fick manus och fick veta min roll (den heter Naomi btw). Sen körde vi igång med repen i augusti, och här är vi nu! I mitten av reptiden!

Vi har premiär den 6:e november och biljetterna har nyligen släppts. Sammanlagt säljer vi biljetter för flera hundra tusen.  De kostar 270 + förköpsavgift för vuxna och 100 kronor mindre för barn. Det låter mycket, jag vet. Men det är värt det (; ! Och faktiskt, så kostar bara rättighetena till att få spela musikalen 10.000 per föreställning. Sammanlagt, alla kostnader, tror jag det blev runt 50.000 per show. Gånger 14 (14 shower). Det blir 700.000 i kostnader för att sätta upp musikalen, därför måste vi ta ett ganska högt biljettpris. There you go. Men jag lovar att ni inte blir besvikna! :) *reklamreklamhaha*

Imorgon ska vi köra genomdrag av båda akterna! We'll see how that goes! Men jag har en bra känsla :)


JA!

Känner mig lite bättre! Funderade faktiskt på om jag skulle gå till skolan idag men det är lika bra at bli helt frisk först. Men jag mår i alla fall inte såhär längre;



Dessutom har min mobil blivit färdigreparerad, jag fick ett sms nyss där det stod att den finns i butiken igen. Hoppas fasen att den är lagad på riktigt den här gången! Förra gången jag hämtade ut den fick jag lämna in den igen efter 5 minuter för det var fortfarande precis samma fel som innan. Ändå hade de bytt ut moderkortet. Det finns väl inte så mycket mer att byta ut än så, tänker jag, så jag hoppas på en ny telefon. Vi får se hur det blir!

kladdkaka

Är man sjuk måste man ju ha något att göra, till exempel.... baka! Och äta! (Eheheh. Dåligt I know.)
Den här kladdkakan är helt sjukt god :)

(Eeeeh.. var är receptet nu då..? Oops. Måste leta. Be right back!)
.
.
.
.
(en  kvart senare... mamma hittade det!)

100 g margarin
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vanilj

Smält margarinet.
Vispa ägg och socker så att det blir vitt och pösigt.
Häll i margarinet, rör om.
Blanda mjöl, kakao och vanilj klumpfritt och rör i äggsmeten.

Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.

ÄT!


inte dans

Det är en plåga att bara få sitta bredvid och titta på när andra dansar. Jag vill också. Måste bli frisk typ...nu.

Jag bakar kladdkaka. Smeten var god. Hoppas kakan också blir det.

Tjabba//Lisa

Explosion

Sitter och läser på aftonbladets hemsida, och så får jag syn på det här klippet från San Fransisco.
en gasledning har exploderat och en stor brand uppstod tydligen. Det känns lite jobbigt varje gång det händer något i San Fransisco, till exempel alla jordbävningar och grejer, eftersom att jag har min bror där. Än så länge har det inte hänt honom något, men varje gång man läser om en sån här händelse så tänker man bara negativt. Det hade kunnat drabba honom.  Känner med alla familjer som har förlorat sitt hem i branden och alla skadade!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article7784321.ab

You'll just have too wait.

Hallå!
Äntligen ny header och lite nya färger på bloggen! Tack Sabina (www.sabinasbild.blogg.se) för att du gjorde en header åt mig, och tack för att du fotade bilderna också för den delen! Men färgerna har jag fixat själv, så det så, haha.

Nu är det såhär, att jag har bestämt mig för att INTE skriva något här om Bounce Summercamp. Inte förrän jag har gjort klart min scrapbook och lämnat den på dansstudion. Det skulle ju spoila allting! Jag har inte ens framkallat bilderna än. Bad girl. Måste göra det! Men i vilket fall som helst så kommer det dröja ett tag så ja, you'll just have to wait.

I just också have to wait. På att bli frisk :( Jag mår inte bra alls faktiskt. Efter en 10-timmars dansdag i söndags blev jag pang-förkyld. Attans. Jag har varit hemma idag och hostat och nyst och gnällt och haft lock i öronen och degat runt i mjukiskläder. Strax ska jag åka upp till dansstudion och kolla när de andra repar musikaldanserna... JAG VILL VARA MED men då blir jag ännu sjukare. Fan också.

Sånt är livet. Jag får väl leva med det!
Host och hej - nässpray!

S t o c k h o l m , juli

Ännu ett inlägg om min sommar!
Den femte juli, två dagar efter peace&love, åkte jag med min kusin ner till stockholm och bodde hos henne :)
Egentligen gjorde vi inte så mycket, tog det lugnt och chillade mest. Skönt med miljöombyte!
efter fyra dagar där - i pyjamas typ - åkte vi ut till deras landställe utanför Eskilstuna. Det är så fruktansvärt mysigt där, och vi spenderade 8 dagar där med 33 grader i skuggan, strand, sol och bad i Mälaren varje dag, uteduschar, getingar, hängmatta och grillat. Loved it!  Vi åkte även in till Eskilstuna och shoppade :) Vi hade riktigt härliga dagar där. Sedan bar det av till stockholm igen och där stannade jag i 6 dagar till :) Det blev shopping, chill och mys. Riktigt fina kvällar var det, med solnedgång, luftballonger och KENT på balkongen.

(a be se de e eff ge hå i ji kå ell emm än o pe ku ärr ess te u ve dubbelve eks y säta å ä ö.... eh jag skulle bara kolla hur man stavade alla bokstäver.)

Vi gick på gröna lund också! :D Skitkul var det, jag älskar verkligen Insane. Och ja, vad ska man säga, vi åkte den ju ett antal gånger pga den söta killen som jobbade där också... ehehehe. Men vadå, han var snygg ju.
Blev dock inget fritt fall i år, jag vågade inte, haha! Vågade förra året men det var ju skitläskigt.
Hade det iaf jättebra, 16 dagar hemifrån kan vara välbehövligt ibland. Tur att man har en sån snäll och gästvänlig släkt!

Åkte sen hem, och var hemma 6 dagar innan jag åkte tillbaka till den älskade huvudstaden! Men denna gång till min bror, och i sällskap med min mamma och lillebror. Gick på grönan igen, tyvärr jobbade inte den söta killen då (; Sen gick vi på stan på torsdagen. Tre par skor, godis och en present till min bästa vän blev det. Lyckat! Tyvärr regnade det ju som fasen och åskade, men det var trevligt ändå. Till lunch åt vi pizza på finresturang i Gamla Stan. 125 kr typ för en capricciosa är inte klokt. Visst, mozzarellaost och fin skinka och allt men.... aja.
På fredagen åkte vi hem, och storebror Johan följde med.  Vi åt pannkakor till frukost. Gott. Och åkte till Aqua Nova. Vad tråkigt det har blivit där.

Summering: Bra sommar!

PEACE&LOVE.

Okej. Tre månader senare känner jag att nu kanske man skulle skriva om sommarens festival.
Det var ju såhär, att det var inte tänkt att jag skulle gå. MEN. På torsdagen fick jag ett galet samtal av en klasskompis. "Hej Lisa", sa hon. "Jag har en biljett över till Peace&Love. Vill du ha den?"

Gissa mitt svar?

"Öööööööööh.... jaa!?" Och så gick det till när jag fick min biljett. MEN. Jag visste inte vem jag skulle gå med. Jag och min kusin hade sökt jobb som funktionärer men inte fått jobb, så jag tänkte att hon kanske fortfarande ville gå, så jag ringde henne. Hela spektaklet slutade med att jag betalade halva hennes två-dagarsbiljett och hon tog tåget hit på fredagmorgonen.

Själv åkte jag in torsdag kväll också, och såg Robyn och Kent tillsammans med mina vänner. Det var väldigt fint.

På fredagen hämtade jag kusinvitamin vid tåget, sen åkte vi buss in till Borlänge. Vi hann se en hel del, nämnligen;
Kings of convenience (Åh herrejävlar vad varmt det var. Stekande sol och 30+, och eftersom solen lyste från höger blev jag solbränd på ena axeln. Fint.)
Billy Talent (Så fruktansvärt bra! Nog bäst av de jag såg. Eller, delad förstaplats iaf.)
Lily Allen
The Hives
(Förfärligt. Jag var livrädd så länge vi stod långt fram. Jag såg ingenting, och vi var så nära att bli nertryckta. Fick panik och slog mig ut.)
Europe
The Ark

Sen åkte vi hem och sov :) Men en dag var det kvar! Och då såg vi;

Mando Diao
Jay-Z (Vi hamnade längst fram mot staketet. Ganska långt ut iofs, men det var rätt skönt, då slapp vi värsta trängseln. Det var inte alls jobbigt faktiskt. Men det vet jag redan, att det är mycket jobbigare att stå på 2:a / 3:e raden än att stå längst fram. Man kan ju trycka ifrån sig mot staketet, och så får man vatten!  Såg Beyoncé backstage också :D Inte för att jag lyssnar på Jay-Z direkt, men det var ändå en upplevelse.)

Ja, sen var festivalen över för den här gången. Det bästa är ju själva stämningen. Hela Borlänge förändras i en vecka och blir en enda stor fest. Till och med pensionärerna sitter på sina balkonger och lyssnar. Det sämsta i år var när den skitskumma killen bakom mig på Mando Diao stack en spruta i sin kompis. Riktigt obehagligt att se. Synd att det förekommer så mycket droger. creepy. Men, jag hade en jättebra helg. Längtar till nästa år.




RSS 2.0