Jag åker

Inatt åker vi till Turkiet. Håller tummarna för att askmolnet från det nya vulkanutbrottet på Island håller sig borta så att inte flyget blir inställt eller nåt för då blir jag fan pissed off. Hejdå Sverige - hej Turkiet!


SNARTSNARTSNART

Håller på att packa till Turkiet nu! Har både fredag och lördag fullbokade så då hinner jag inte, och söndagen kommer att spenderas i total panik så jag passar på att packa medan jag är vid mina sinnens fulla bruk, haha.
Tyvärr så är min vanliga väska för liten. Så mamma köpte två nya på blocket. Men de är för stora. Jag får typ plats i dem. Så idag köpte vi en till begagnad, som jag tror är mer lagom. Woho!

Det som har fått ta plats i min väska än så länge är några par shorts, massor av toppar, ett par koftor, ett par kjolar och klänningar och alla mina bikinis. Kanske borde kolla om jag har några passande skor överhuvudtaget... Hmm. Mina sandaler är ju typ sönder så det är tveksamt... kommer få bo i mina trasiga tygskor, haha.

Var i alla fall inne på banken idag igen, mamma har beställt valuta från Exchange i Falun nu, men jag fick lov att ta ut pengar från mina fonder för att kunna betala valutan. Och han som jobbade idag var så förbannat otrevlig! Visade inget intresse alls. Fy fan, jag blir så sur på sånt! Om man inte kan vara trevlig ska man inte ha ett serviceyrke. Så det så.



Bilden är tagen av Jonas :)
SNART ÅKER JAG!
YAY!



Irriterad!

I fredags var jag på banken och beställde valuta till Turkiet (JAG ÅKER PÅ MÅNDAG KLOCKAN 02.30! Snart!) och killen där var extremt samarbetsvillig och så vidare (han kom nästan ihåg mitt personnummer andra gången han behövde det...hmm) och sa javisst det ska jag fixa, det beställer jag så finns det att hämta på på torsdag. Bra sa jag och gick därifrån. Och idag ringde hans kollega från banken. Tyvärr, sa hon, så kan inte vi beställa din valuta för vi handlar överhuvudtaget inte med den valutan längre. Så vi kan inte hjälpa dig. Nähä?! Men vad BRA att det jobbar killar med koll på banken då! Sånt där ska man väl veta eller i alla fall kunna kolla upp? ÅÅÅH nu måste jag beställa på Exchange i Falun. Krångel krångel. För jag vill ha allting klart innan jag åker, jag vet att man kan växla pengar på Arlanda men det vill jag undvika. Suck.


blackout

Idag efter skolan var jag på kupolen med min kära mor för att leta studentklänning, och vad tror ni händer? Jo, åskan slår ut all el!

Vi var inne på SOLO och plötsligt blev det bara helt kolsvart! Usch vad rädd jag blev, för att inte tala om förvånad! Först var det helt tyst, sen hörde man "Oj..." överallt. Fortsatte man lyssna så hörde man bara "shit" "åskan" "men hallå" osv. Sen hörde vi expediten säga "Passa på nu och plocka på er och spring, det skulle jag ha gjort, haha!" Larmen funkade ju inte! Alla butiksägare stod och vaktade sina butiker eller schasade ut kunderna och vevade ner gallren.

Men så tändes nödbelysningen, så då såg man lite i alla fall, och efter en stund kom elen tillbaka :) Men ett tag hade vi inte ens täckning på mobilerna! Himla åskväder.

Hörde att det hade varit strömavbrott på skolan också och att ett fönster gick sönder av åskan. Läskigt!

Förresten KANSKE jag har hittat en student-outfit nu! Moahahaha.


(inte min bild, haha)



I'm back!

Nu har jag inte skrivit på över en vecka igen men jag antar att alla har fattat att så blir det ofta med min blogg, haha!

I alla fall så har jag varit ute på dansturné med Offroad och Toadz i alla skolor i Gagnefs kommun. Det var lika roligt som alltid! Det är så kul att dansa för små barn för de kan verkligen säga vad som helst, och på en föreställning var det en liten tjej längst fram som härmade ALLA rörelser vi gjorde med armarna. Och barnen verkade gilla superhjälte-temat.

Lite sorgligt känns det allt att det förmodligen var min sista uppvisning med Offroad, och min sista termin på MDG dansstudio där jag har dansat i 9 år liksom. Men ja, ibland går livet vidare helt enkelt! Är dock riktigt tacksam mot Stina-Kari som har lärt mig att dansa!

När vi ändå pratar om ...när jag ändå skriver om dans, så kan jag ju även berätta att igår så var jag i Karlstad på universitetet och gjorde audition till deras kurs "Dans, 60HP". Klockan 03.45 var det bara att glatt hoppa upp ur sängen (eller släpa sig upp, vilket kanske mer liknar det jag gjorde) och runt halv 5 åkte vi iväg mot Karlstad. Jag såg en igelkott på väg till bilen. Den var söt. Sen åkte vi förbi några lamm som var ännu sötare.

Halv åtta ungefär var vi framme vid universitetet, och audition började med lite uppvärmning och sen jazzdans. Det gick rätt bra tyckte jag. Men sen kom baletten. Vad fan gjorde jag? Haha, inte en aning. Stod där och såg glad ut, kickade lite med ett ben här och var där det skulle vara kickar och hoppade lite där det skulle vara hopp, försökte snurra åt rätt håll och på rätt ben medan läraren sa "an dehor" och "balancoir" osv. Har man inte dansat balett så har man inte! Sedan var det lunch, och sen modern/nutida dans. Den gick bättre men tror nog att jag såg GANSKA förvirrad ut. Det var jag också, och hade inte riktigt koll på ben och armar och riktningar. Improvisationen kändes dock bra, vi fick improvisera 2 minuter med inspiration från nån slags hårig gummiboll, och sen 2 minuter till utifrån en rubiks kub. Hmm! Kompositionen gick också bra tror jag. Och intevjun gick väl inte heller alltför dåligt. Bara att vänta några veckor nu då och se hur det gick!

Efter audition mötte jag upp pappa, som hade roat sig på stan och på golfbanan under tiden, fick en glass och så åkte vi hem. Och idag har jag sån FRUKTANSVÄRD träningsvärk i ryggen, nacken, halsen (!) och insidan av låren. Härligt!

Idag har jag letat studentklänning. Svårt! Och så har jag gått ett par promenader.
Tjabba!


RSS 2.0