helg!

Igår var det fest, den spårade tyvärr ur, folk kom oinbjudna, en ruta krossades, jag tror en tavla gick sönder. Det var synd. Åkte hem vid kvart i tolv. Jag fick ont i fötterna av skorna också så jag gick därifrån barfota, hoppas jag inte blir sjuk.

Nu ska jag strax åka in till Borlänge och sen vidare till Stockholm, imorgon ska jag vara med kusin vitamin i hennes skola och sen ska vi på PARAMORE! :D YEAHYEAHYEAH :) Pöss!

varit borta länge!

Det var jättelänge sen jag skrev här...
Jag mår inte så bra just nu, jag vet inte om jag har sagt det förut men i ett par månader så har jag haft en huggande smärta i ena sidan av huvudet. Det känns som nån sticker knivar i tinningen. Det har varit lite drygt och sådär, såklart, men jag har kunnat stå ut med det. I söndags kunde jag inte det längre, det blev bara värre och värre och jag kunde inte somna på natten utan bara låg och grät och ryckte till varje gång det högg till. Klockan 02.30 åkte vi in till akuten. Det kom massa läkare och tog EKG, blodprov, blodtryck och allt möjligt, jag vet inte hur många prover... Sen fick vi vänta ett par timmar innan dolktorn kom och gjorde ännu fler tester, typ rörelsetester. Sen fick vi vänta mer tills en sköterska kom från barn- och ungdomsavdelningen och hämtade mig med rullstol och så lade de in mig där på avdelning 34. Det var lite häftigt att jag fick EXAKT samma rum, t.o.m. samma halva av rummet som jag hade sist jag var inlagd, för 5 år sen. Gissa vad de gjorde sen, jo! Tog prover! De skulle ta sänka i armen, och sköterskan kom åt en nerv så jag SKREK rakt ut och grät som fan. Armen bara ryckte till :( Det gör fortfarande ont. Sen sa de efter ett bra tag att det antagligen är "kronisk paroxysmal hemikrani", så jag fick medicin mot det och efter ett tag fick jag åka hem. Tog mer medicin hemma på måndag kväll, och på tisdagen blev jag RIKTIGT dålig. Jag tror jag ALDRIG har mått så dåligt. Det var biverkningar av medicinen. Jag hade så ont i huvudet så att jag kunde inte vrida på det när jag låg ner, kunde inte röra mig. Mådde dessutom illa och hade ont i magen. FYY FAAAAN, säger jag bara. Så nu får jag inte ta medicinen heller, och är alltså tillbaka på ruta 1. Så om det kommer en ny attack så är det bara att åka in på akuten igen. Ska till doktorn i falun igen den 7:e december. Jag pallar inte med denna plåga!

Jag blir så jäkla ledsen...

när jag ser katterna som går här utanför jämt och är hur sällskapssjuka som helst men samtidigt skygga. Och hungriga så inåt skogen. Allvarligt. Idag hade en katt vält vårat fågelbord och när vi kom hem satt den och åt mörkt bröd som vi hade lagt där i åt fåglarna. KATTER ÄTER INTE ENS BRÖD! Fatta vad hungrig den är då! Den typ slickade på marken för att få i sig varenda smula! Och man får inte mata katterna heller för såfort man ger dem nåt så får man "ägaransvar" för dem enligt nån lag. STACKARS KATTER! :'(
Tjabba!

tisdag

Det blev ingen skola varken igår eller idag pga min hosta och så, och lungorna mår inte bra än så jag blir hemma åtminstone imorgon också... SNARK. Skönt att sova ut iaf.

Eftersom jag har så tråkigt och kommer att ha det i ett antal timmar till innan jag ska sova så kan jag lika gärna göra en sån här, blogg-lista;


1. Pratar du fortfarande med personen du kysste första gången? Nej... Det gör jag inte.
2. Har du sett din bästa vän gråta? Jag vet inte, men jag antar det? Jag minns inte..
3. Vad åt du senast? Fisk och potatismos... åh vad o-originellt!
4. Har du fått någon komplimang idag? nej... men jag är så dålig på att ge komplimanger så jag kanske inte borde få så många heller ;)
5. Har du varit med i en rättegång? Nej, bara varit och tittat, med samhällskunskapen.
6. Är du polare med grannarna? Njaej... Jag säger väl hej och så, och mamma är väl "polare" med några, men de är ett antal år äldre än jag...
7. Vilka länder har du bott i? Bara Sverige. Men planerar att ändra på det så småningom, för ett tag åtminstone.
8. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast? Idag, hem från Borlänge
9. Har du haft en stalker? Nej då.
10. Minns du dina/din musiklärares namn? Jorå.. I alla fall Anders Sold från högstadiet och så Istvan Nemeth som jag har nu.
11. Hur bra är din syn? Jag har fått för mig att den är flawless. Men jag vet inte.
12. Var är dina syskon just nu? Storebror Emil är nog på sitt jobb på google i San Fransisco, Storebror Johan är nog antagligen på jobbet i Sthlm, Storebror Hendrik är nog hemma med familjen i Sthlm och Storasyster Helene hemma med sin familj, också i Sthlm. Lillebror Ola sitter i vardagsrummet och spelar guitar hero!
13. Vad var den senaste drömmen som du minns? Jag drömde att jag fick ett brev med nåt medel i som jag skulle äta på kvällen innan jag skulle ta svinvaccin..?
14. Vem ringde dig senast? Det var säkert mamma!
15. Vilken tid gick du upp imorse? 11.20 tror jag
16. Vad ska du göra i helgen? sova, hoppas att jag är frisk så att jag kan göra nåt.
17. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? Haha nej de kommer du inte lisa
18. Vem är den senaste kändisen du tog på? Jag brukar inte ta på kändisar
19. Vad finns i din bakficka? Den är tom
20. Vad gjorde du klockan 2 inatt? jag sov ordentligt med näsan intill luftfuktaren
21. Vad är det första du gör på morgonen? slår av alarmet på mobilen, eller bara ligger och myser
22. Vad ska du göra efter det här? Spela nåt tråkigt onlinespel kanske...

Tjabba, tjabba!


Inte frisk och kry...

...utan sjuk och hängig.
Jag har sån jäkla hosta, den började i fredags och gör att det gör ont i lungorna och jag har träningsvärk i magen av all hosta. Jag tror jag har hostat sår i halsen också för det svider. Men än så länge har jag inte hostat av nåt revben iaf!
Jag hade även lite lätt feber i lördags men den gick över. Jag vet inte om detta kanske kan vara en biverkning av svinvaccinsprutan jag tog i tisdags. Fick väldigt ont i armen i 3 dar och sen kom det här. Eller så utlöste sprutan helt enkelt sjukdomen, jag kanske redan var smittad när jag tog den. Aja, vi får se hur länge jag är sjuk. Tråkigt och jobbigt är det iaf!
Man läser mycket i tidningarna om svininfluensan, typ om folk som har dött av både influensan och vaccinet, nån liten unge som föll o koma av vaccinet, men hallå! Det där händer typ en på miljonen. det är typ 99,9% chans att det går bra, men tidningarna snokar ju reda på de få som det inte har gått bra för och fokuserar på dem.
Och så stod det att en tant hade tagit vaccinet för typ 3 dar sen och ändå fått svininfluensa. Konstigt? Nej! Vaccinet kan ta upp till 2 veckor på sig att börja verka.

Tjabba!

:(

Jag såg en tjej bli misshandlad idag. Hon var en Rom, man såg det på kläderna, och hennes man eller nån drog med henne bakom ett hörn och skällde på henne, sen smällde han till henne flera gånger. Han hade en piska i handen som han slog henne med. Och hon pep till och försökte skydda sig. Det var hemskt. Jag började nästan gråta.

Vaccinerad!

Var hos farbror doktorn idag för att kolla upp min skalle, har alltid huvudvärk och har varit hos doktorn för det otaliga gånger. De gör tester, mer tester, hjärnröntgen, tester och blodprov och tester och det är inga fel. jag ser bra, och det vore osannolikt att jag biter ihop när jag sover eftersom tänderna är bra, det borde inte heller bero på stress eftersom skolan har blivit mycket lugnare än förra året (när jag inte hade ont i huvudet..). Anyway, idag sa han bara att jag skulle sova regelbundet och alltid lika länge, ta min astmamedicin på morgonen istället för kvällen, skriva upp när jag får huvudvärk och komma tillbaka om en månad. Fine, tänkte jag. Sen frågade vi honom varför jag inte hade fått kallelse till att vaccinera mig eftersom jag är riskgrupp för svininfluensan. Så han gick och  frågade sköterskorna som sa "vi kan väl göra det NU" och så fick jag fylla i ett papper och så stack de mig i armen så nu är det klart och gjort! Enda som hände var att jag fick lite ont i armen, som jag alltid får av vaccin. Jag har varken dött eller börjat gå baklänges.
Tjabba, tjabba!

det är jobbigt med skola. (<-- nog längsta rubriken jag skrivit här. Eller nej.)

Egentligen säger rubriken det mesta. "Det är jobbigt med skola", vilket innebär att jag anser att det är JOBBIGT, med SKOLA. Jag sov 4 timmar inatt. Jag somnade inte förrän 1 (finns det nåt värre än att inte kunna somna, ligga och vrida och vända på sig, titta på klockan och veta att man ska upp om 5 timmar?) och jag vaknade runt 5. (Finns det nåt värre än att vakna för tidigt när man har somnat alldels för sent?) Sen bar det av till skolan, en halvtimmes bussresa i mörker för att komma fram till en stor byggnad där man ska vistas tillsammans med 850 andra elever och äta pannbiffar med en halv procent kött och 99,5 procent skit och lära sig saker (främst sånt som man glömmer bort såfort proven är avklarade) i åtta timmar. Tills det blir mörkt igen och man tar bussen hem och dricker varm choklad. Det är jobbigt med skola.



Trött & trött & trött

Länge sen..

Shit det har gått ett tag sen senaste inlägget men jag har bara inte orkat. Ni vet, man klickar in på sidan, kollar om man har fått några kommentarer, tänker "jag kanske borde skriva ett.... nääääh. Det blir inget" och så klickar man vidare. Men nu är det dags tycker jag! Inte för att jag har nåt särskilt att skriva men jag tar väl och babblar på om ingenting som vanligt (;

Jag har iaf haft höstlov nu, och vad har jag gjort? Inte så mycket! Jag har faktiskt mest sovit. Jag känner verkligen att det här lovet kom i rättan tid! Jag behövde det verkligen. Jag har sovit i 12 timmar i flera nätter och ändå kunnat sova nästa natt.

Men man kan ju inte sova HELA lovet! I tisdags var jag, Zoe och Becks i Falun och såg nya "Fame" på bio. Den var väl helt okej, men lite besviken blev jag för handlingen var så rörig. Men de var verkligen duktiga att dansa och sjunga! Fast enligt min åsikt var Stina-Karis version på Lindberghallen mycket bättre. Roligt var det iaf, vi satt på busshållplatsen och gapade och garvade som dårar. Det Falun såg av oss var tre skrattande idioter på rymmen från dårhuset!

I fredags var jag och såg "BAR" på Nisserska teatern i Falun med klassen, den var verkligen enormt bra! Jag grät jättemycket på slutet. Den handlade om alla sorters kärlek och den var jättefin! Alla borde gå och se den NU!

Annars har det inte hänt så mycket, jag har träffat Sabina och hennes lilla gullhund Milo, jättesöt! Men nu har Sabina varit i Finland i flera dar, kommer hem idag. Vi får väl se om jag hinner träffa henne i veckan.

Har varit hos pappa nu hela helgen, och jag funderar nu på ifall det är nån träning med dansgruppen idag men det verkar som Jenny har studion hela kvällen så vi får se hur det blir.

Tjabba!

Förresten, några halloweenbilder! (jag vill gå på halloweenfest!)








RSS 2.0