Mindre

Det är mindre än två månader kvar tills jag åker till USA! Oj vad jag längtar. Det är över ett år sen jag såg Emil, så det ska bli awesome, och riktigt kul att få uppleva San Francisco och New York! Dock så kan nog flygresan bli lite långtråkig, haha. Men förhoppningsvis värt det, för att få uppleva detta!







^ San Francisco
v New York





Åh.


Panik

Igår överlevde jag min andra panikattack!
Sist jag hade en var i nian, nån vecka innan jag skulle åka till England. Jag tog för mycket medicin och fick hjärtklappning, blev rädd och började hyperventilera osv.
Igår hände det saker i skolan och jag blev ledsen, hade en dålig dag och när alla skulle komma fram och fråga mig om det blev det för mycket och jag kände att jag inte fick luft. Började hyperventilera, blev snurrig och skakig, rädd och kunde inte sluta gråta. Och så kändes allt sådär overkligt, som att man drömmer allt som händer runt en, nästan som att man bara uppfattar vad som händer med en själv och inget annat. Det är så obehagligt, man blir så rädd! Man har ingen kontroll alls över nånting. Viktoria och Amanda fick hjälpa mig in på ett kontor och fläkta mig, badda mitt ansikte med vatten, ge mig vatten att dricka och hålla i mig när jag skakade, usch.  Vickis ringde min Johan som kom och hämtade mig och körde hem mig och jag lugnade mig efter ett tag.
Många skäms över att ha panikångest, men det är rätt vanligt... Och nu vet alla att jag kan få det. Hoppas inte jag skrämdes för mycket, haha. Och hoppas att det dröjer minst 3 år till till nästa gång!


Nu så!

En och en halv vecka sen jag kom hem från gospelhelgen nu ju, haha. Kan väl skriva lite om den då!
På fredagen (vecka 6) tog klassen tåget till Gävle för att sjunga gospel hela helgen (bara som en rolig grej, ingen av oss är det minsta religiös haha). Det började med att de 4 av oss som skulle bo på vandrarhem verkligen inte hittade till vandrarhemmet. Bra start! Frågade efter vägen ett flertal gånger men hittade verkligen inte. Såhär i efterhand kan man dock skratta åt det, eftersom att vi i ca 20 minuter stod på det röda krysset och inte fattade vart vi skulle, och vandrarhemmet var vid ettan...


Så småningom kom vi i alla fall dit! Gick in på innergården och Amanda och Madde gick in i hallen. När jag och Vickis, som gick lite efter de andra, skulle följa efter dem in i hallen hade dörren gått i lås bakom dem... Så där stod vi utanför och de innanför, men de lyckades öppna åt oss. Dessutom verkade det helt dött på hela vandrarhemmet och vi trodde att vi hade kommit fel, men efetr en halvtimme kom receptionisten/föreståndaren i alla fall och vi hade hittat rätt och fick nycklar till vårat fyrabäddsrum. Sen bar det av mot repetitioner!




Den här killen heter Gerald T. Smith och är så gospel man bara kan bli enligt alla fördomar... Helt galet härlig!





Och sådär höll vi på hela lördagen också. Levde på nudlar och färdig-paj som vi lagade på vandrarhemmet, men på lördagkvällen gick vi ut och åt hela klassen, på Interpool. Vi hade en kul kväll, satt och pratade och tog en öl/cider och bara hade det mysigt:)
Sen kom söndagen! Vi tog vårt pick och pack och pallrade oss iväg till Gävle konserthus. Väl där repade vi halva dagen, och klockan 18 började vår enormt fina konsert!





Finns fler videos på youtube om man söker på "gävle gospel 2011".
Det var verkligen en skitkul helg även om man inte är ett dugg religiös eller bryr sig om innehållet i sångerna, bara så kul att sjunga i en så stor kör!


snaaaaart

Jag har ingen blogginspiration alls men jag lovar att snart kommer ett inlägg om gospelfestivalen osv. Undertiden kan ni få glo på mig!



Hahaha! Hejdå.

Monday

Orkar inte skriva om helgen idag, jag gör det senare när jag har lagt in bilderna på datorn och så:)
Idag har jag
  • lekt i snö med dagbarnen (och fått "glass" (snö) upptryckt i ansiktet av ett barn som ville vara snällt och bjuda...)


  • fotat


  • ätit geléhjärtan
  • ritat
  • sovit
  • varit hemma sjuk/snurrig som fasen
  • blivit bättre:)





Alla <3-ans dag

Glad alla hjärtans dag alla!
själv ligger jag hemma sjuk, så snurrig så snurrig. Vet inte vad det beror på, men det har varit en väldigt ansträngande helg som jag ska berätta om senare idag, och jag har inte ätit bra osv, så det kanske inte är så konstigt att jag mår dåligt idag.
Jag har aldrig haft någon att fira alla hjärtans dag med förut, och nu när jag har det är han tyvärr sjuk:( Och nu är ju jag också sjuk, så vi får fira nästa gång vi ses istället:)

Hoppas att alla får en mysig dag!



Helgens planer

Imorgon åker vi i klassen iväg till Gävle och spenderar helgen med att sjunga tillsammans med 300 andra sångfåglar i en gospelkör:) På söndag blir det konsert i Gävle Konserthus. Blir en ny upplevelse! Härligt måste jag säga!



Saker att göra innan jag dör #1

Ta på någon flintskalligs huvud! Det verkar så... konstigt.

Utbyte

Galet länge sen jag skrev nu, men det beror på att jag inte har haft tid.
I onsdags kom Ariana hit från Spanien, tillsammans med typ 15 andra elever som skulle bo hos andra svenska familjer. Redan från början kändes det att det här kommer inte funka. Mamma kan ingen spanska, Ariana ingen engelska, därför låg hela ansvaret att prata på mig, och jag vågar inte för jag är rädd att säga fel (ironiskt att jag stavade fel på "fel" och skrev fle).  Därför bestod hela veckan mest av pinsamma tystnader..
Men i alla fall, i torsdags åkte vi först till skolan, och sedan vidare till Falun där alla gick ner i gruvan utom jag och Jonas som gick till centrum och köpte godis istället. Träffade på Mikaela, och fick skjuts tillbaka till gruvan där vi mötte resten och gick tillbaka till stan. Tog bussen tillbaka till Borlänge och fick gå sista biten till centrum för att den började koka.. Sen fick jag och Ariana följa med Jonas hem och äta hos honom innan vi åkte och spelade biljard, sen tog vi oss hem och sov.
På fredag morgon tog vi tåget till Mora allihopa och gick ut och åt, gick på Vasamuséet (stannade utanför) och Zorngården. Hon höll sig till spanjorerna och jag höll mig till svenskarna, och så var det typ hela veckan. Det var lite roligt att Gemma, den spanska lärarinnan, sa åt spanjorerna att de var tvugna att röra sig, gestikulera mycket och gå in i affärer för att värma sig för det var så kallt! Det var två minus.
På kvällen åkte vi bara hem och åt och tittade på en jättedålig film.
Lördagen spenderades på kupolen, satt och hade tråkigt tillsammans med min älskling medan spanjorerna roade sig i affärerna. Man har ju varit på kupolen ett antal gånger, men de tyckte det var skitkul tydligen. Sen var det meningen att alla skulle till P&L-caféet, men det var stängt så efter några timmar på stan och McDonalds åkte vi hem till Fanny på filmkväll istället.
Söndagen var en fin dag och vi var på Runn och åkte skridskor. Åkte riktigt långt med Matilda, riktigt härligt var det, och inte särskilt kallt. Handlade på Willys på vägen hem och Ariana undrade över självscanningen, haha. Väl hemma skjutsade jag henne till pappa på spark, nåt hon heller aldrig hade sett. Sen åkte jag på dans medan Ariana åkte hem till Maja och red. Sen blev det film på kvällen.
Hela måndagen gick jag i skolan medan Ariana var med massa andra, tror hon var på kupolen mest hela dagen. Och inte ville hon följa med hem efter skolan heller, så då åkte jag väl hem själv då. Såg henne knappt mellan 9.30 och 19 när vi åt gemensam middag på Broken Dreams allihopa. Sen såg vi på "El Orfanato" hos Jonas, åkte hem och sov, och sen blev det Tisdag morgon och då åkte de hem 10 i 8 på morgonen.
Hela veckan var riktigt jobbig eftersom vi knappt pratade. Men jag hoppas hon blev glad över sin present i alla fall, en berlock till sitt armband. Jag var riktigt trött när de åkte, en riktigt påfrestande vecka...
Men nu är allt tillbaka till det normala, i alla fall i en dag till för på fredag åker jag på gospelfestival i Gävle med klassen. Har varit hos Jennie och övat idag, gick bra faktiskt. Har dessutom varit och dansat, helt underbart.
Spanjorerna

RSS 2.0