Mår inte bra

Jag är stressad och ledsen eller utbränd eller deprimerad eller har gått in i en vägg eller nåt. Jag mår i vilket fall inte bra, inte bra alls. Så jag skriver väl igen när jag mår bättre eller nåt. Hejdå så länge.


Back to dancing

Idag är min sista dag på penicillin! Inte för att jag har känt av halsflussen ett dugg (om inte nässelutslagen berodde på den) men jag tog ändå en vilovecka från träningen förra veckan för det är farligt att träna med en infektion i kroppen. Och dessutom har jag fortfarande lite ont i magen som strålar ner i benet, vilket jag ska ringa um om och kolla upp. Men denna vecka har jag iaf börjat träna igen! Helt underbart.

Igår dansade jag jazz, en väldigt fin koreografi var det, till en väldigt lugn version av My heart is refusing me, och jag längtade hem och allt, så jag dansade såklart tårögd. Haha, känner ingen som har så lätt till tårar som jag!

Efter träningen skulle jag ta tunnelbanan hem. Brukar inte vara några som helst problem att åka direkt Medborgarplatsen-Alvik och sen bara byta till Nockebybanan, men igår var det nåt kaos. Väntade vid medis och till slut kom en t-bana mot Hötorget så jag hoppade på den. Vid Hötorget fick jag vänta igen på en t-bana som togs ur trafik vid Odenplan så där fick jag vänta igen innan det kom en mot Hässelby.

Och självklart hade alla som var på väg åt det hållet typ samlats upp vid Odenplan så när tåget mot Hässelby äntligen kom skulle ALLA på det. Stod intryckt i ett hörn bakom 15 spanska fjortistjejer som skrek till varandra på spanska om hur trångt det var och att folk knuffade på dem. Tog mig knappt ut ur tåget vid Alvik. Och där fick jag vänta igen. Kom väl hem vid kvart i elva, brukar vara hemma vid tio typ.

Idag funkade tågen, men dansen funkade mindre bra. Känns av att man varit borta från moderna i flera veckor. Hängde med riktigt dåligt. Modernt är svårt. Så mycket riktningar och ovanliga rörelser och grejer, haha.

Hoppas det går bättre imorgon, är riktigt taggad på house! Och akron ser jag också fram emot, kan nästan walkover bakåt utan support nu! Och handvolterna börjar väl åtminstone likna
handvolter litegrann.

Såg en humla idag förresten. Våååååår!


Pågående match

Ställningen i matchen Hemlängtan-Lisa har nu ändrats från 0-1 till 1-1 :(


Poäng till mig!

Har kämpat mig igenom två veckor till trots hemlängtan och sånt, och insett att det är inte så farligt egentligen.
Ställningen just nu i matchen Lisa - Hemlängtan: 1-0!

Idag har jag fått känna på vardagslivet som småbarnsförälder på riktigt också. Började 07.30 med att ge barnen frukost. Lillan ville ha smörgås när jag ville ha det, och mjölk och flingor när lillgrabben ville ha det. Fast sen blev hon arg när jag hällde på mjölk, hon ville nämligen ha mjölk och flingor med honung fast utan mjölk. Alltså cornflakes med honung på... visst visst... slutade med att hon mest drack juice. Sen var det det gamla vanliga med att:

-hitta rena kläder och lyckas krångla på dem på barnen,
-lokalisera tandborstar och få grabben att borsta samtidigt som han spelar dator och ser på tv,
-försöka hindra lillan från att äta för mycket tandkräm,
-torka spilld mjölk i soffan,
-försöka komma underfund med vilka ytterkläder som är lagom varma när det är varmt men blåser,
-klä på spaghettibarn som sprattlar,
-leta på alla nappar, snuttisar, nallar och dockor som ska följa med till förskolan,
-försöka bestämma hur vi ska ta oss dit idag,
-dra en Bobby Car i snöre som lillan styr åt helt fel håll och försöka få barnen att turas om att åka och gå,
-lämna väskor och saker och barn, skriva upp när man ska hämta, och gå hem.

Sen hade jag några lugna timmar som jag tillbringade framför datorn, ätandes godis... eheheh. Sen åt jag lunch, och sen hämtade jag barnen vid 3. Vi spelade lite bandy ute på gatan, och sen mötte de några kompisar som vi följde med till lekparken. Sen ttillbringade vi 20 minuter minst med att gå 200 meter hem. "Jag orkaaaaaaaar inteeeeee gååååååååå....." Men till slut gick det. Lagade middag och de åt ovanligt bra, sen "diskade" lillan lite (hällde vatten överallt), vi såg på barnteve tills den tog slut och sen gjorde jag välling och nattade barnen för första gången. Väldigt mysigt faktiskt, vi läste Monsterboken tills de somnade. Grabben var lite fundersam på varför jag skulle lägga dem, men jag sa att de inte var tvugna att somna direkt, att vi kunde läsa tills pappan kom hem om de ville. Vilket inte blev aktuellt för de somnade båda två som stockar. Och nu har pappan kommit hem och jag är ledig, nu ska jag hoppa in i duschen!

Kram!



Mirena

Hello.
Sorry att jag inte skrev något igår, men jag låg här hemma i sängen och halvdog av smärta efter att ha fått en spiral insatt.

Hade fått veta av BM att det kunde "kännas lite" och därför tagit en voltaren och två alvedon innan jag åkte till UM. Hade även läst på internet (dum som jag är) där folk skrivit att det var den värsta smärtan de nånsin känt osv, så jag kan ju säga att jag var ganska nervös. Men det var inte så farligt.

Efteråt frågade BM 157 gånger om hur jag kände mig. "Bra!" svarade jag, drack lite vatten och kände mig nöjd. Och sen blev jag tydligen väldigt blek helt plötsligt. Så BM la mig ner på en brits och så fick jag ligga där en stund, lite skakis och så, som man kan bli, men mådde helt okej. "Molar det nåt?" frågade hon, men det gjorde det inte, så jag tänkte att jahapp, det var ju enkelt. När hon inte längre var orolig att jag skulle svimma fick jag gå, satte mig i väntrummet och såg på tv en stund för att vara säker på att det skulle vara lugnt. Och då började det mola i magen. Ont!

Efter en stund gick jag ändå till tunnelbanan, för så jävla ont gjorde det faktiskt inte. Satte mig, åkte några stationer, och sen slog det till... Jag fick så jävla förbannat ont i magen! Fyfanfyfanfyfanfyfan. Till slut orkade jag inte sitta still, ställde mig upp och tyckte det hjälpte lite. Kom fram till Alvik, bytte till Nockebybanan där jag också stod upp för att det skulle vara uthärdligt överhuvudtaget. Fick ondare och ondare, började svettas, mådde mer och mer illa, och till slut blev jag matt i hela kroppen, kändes som ett blodtrycksfall eller nåt. Så då fick jag sätta mig ner ändå för att inte svimma. ONTONTONTONT. Lyckades ta mig hem och ner till min säng där jag låg resten av kvällen och vred mig i kramper tills jag kunde ta mer medicin och somna. Fy faaaan! Inte kul!

Idag har jag dock inte lika ont! Tabletter hjälper idag i alla fall, haha.

Annars har min hosta blivit bättre, och den här halsflussen känner jag inte av ett dugg. Men jag tar väl hela penicillinkuren ändå, så jag slipper få tillbaka bakterierna. Barnen är friska igen och på förskolan, ska hämta dem vid 3 och jobba till 8 ikväll. Well well. Snart är det helg och då ska jag hem till älskling och min familj.



För övrigt har jag dansabstinens.


Frukostkonceptet

Lillan förstår inte riktigt det här med frukost.

- Vad vill du ha att äta lillan?
- Frukost!
- Ja, vi ska äta frukost, vad vill du ha?
- Frukost!
- Ja... Men vill du ha yoghurt eller mjölk och flingor eller smörgås..?
- Nej! Frukooooost!

Och så blir hon frustrerad för att hon måste välja nåt annat än "frukost" fast det faktiskt var det hon ville ha. Så då försöker jag förklara att yoghurt och mjölk och flingor och smörgås ÄR frukost. Då säger hon "NÄÄÄÄÄ" och skrattar som att jag är helt knasig.


Måndagkvällen

Hej. Har varit på stan med moster och kusin och fikat och pratat lite. Och skrattat lite. Det var välbehövligt! Känner mig lite nere och då sitter inte sällskap ivägen.

Jag har fått ont på halsen, i nacken och i armhålorna, antar att det är lymfkörtlarna som har svullnat av bakterierna. Och hostan ger sig ju inte. Första dagen på mitt träningsuppehåll. Danssugen på en skala 1-100: 75. Tusan också! Sitter i soffan med Bridget Jones, halsduk och tröstchoklad jag fick av moster istället. Tack!

Barnen blev förresten sjuka.


Trött måndag

Hej. Min halsfluss känns inte ens. Tror dock att jag har allergi också och den känns kan jag ju säga. Hosta, ögonbesvär och snuva.

Igår tog jag bara 6 tabletter! Improvement från lördagens 16, haha. Känns dock konstigt att gå på penicillin mot halsfluss och inte ha ett dugg ont i halsen. Sist jag hade halsfluss låg jag på sjukhus med dropp och kunde inte svälja min egen saliv. Men då berodde den på ett virus tror jag, nu är det bakterieorsakad halsfluss.

Aja, och idag blev det visst jobb fast jag fortfarande smittar. Bara inte barnen blir sjuka, det orkar jag seriöst inte.

Hejdåååååå.


Medicin

Tabletter tagna idag:

Kestine: 2
Alvedon: 1
Tavegyl: 1
Betapred: 10
Kåvepenin: 1
Noskapin: 1.
= 16.

Hm.
Godnatt.


Rolig rolig lördag

Ja har man inget annat för sig kan man ju alltid spendera dagen på närakuten!

Igår började nässelutslagen sprida sig mer och mer och fingrarna svullnade. Jag blev lite orolig men gick och lade mig och sov och hoppades att det skulle försvinna under natten. När jag vaknade var det dock ännu värre, hade utslag på i princip varenda kroppsdel och ögat hade svullnat, läpparna kändes konstiga och jag ringde 1177 och fick rådet att ringa Brommaplans Närakut. Så då gjorde jag det, och så åkte jag dit.

Anmälde mig i receptionen och satte mig och väntade. Och väntade. Och väntade. Folk kom och gick, jag var den enda som aldrig fick komma in. Efter typ sådär 1½-2 timmar frågade de mig om jag inte hade fått träffa nån läkare än. Nä, sa jag och så fick jag gå fram till receptionen igen, och då visade det sig att de hade glömt mig! Tappat bort mig i systemet eller nåt. Sen fick jag i alla fall träffa en jättesnäll läkare som kallade mig Sankta Lisa och tackade mig om och om igen för mitt tålamod och för att jag inte blev arg över att få väta så länge... haha! Berättade om problemen med hosta, utslag osv, och han gav mig en Tavegyltablett mot allergi och tio kortisontabletter. Och gjorde ett halsprov (tops i halsen, så jävla obehagligt) som visade på streptokocker grupp A = halsfluss. Fast jag inte har ont i halsen. Ajaaaaa... Visst... Så nu sitter jag här med Kåvepenin som ska tas i tio dagar och kortisontabletter mot svullnad. Yippie-kay-ey!

Såklart krånglade det när jag skulle hämta medicinen också, för de hade inte betapred hemma. Utom ett paket, men det var för många tabletter i det. Fick det ändå. Sen hade de inte min Rhinocort så den fick jag inte. Hm. Men nu är jag äntligen "hemma" och har ätit en påse Riesen, ska vila lite tills maten är färdig. Orkar inte vara uppe för jag har inte lust att leka med barnen på min lediga (och sjuka) tid. Jag vill vara hemma-hemma och bli ompysslad istället. Men man kan inte få allt i världen. Det värsta är ju att jag inte får dansa heller...

Suuuuuuuck. Får väl isolera mig här nere som för två veckor sen när jag var magsjuk.

Hejdå.

Fredag, barn, dans och allergi

Cello!
Det skulle stå Hello men autocorrect ville skriva cello. Och det var ju ett festligt sätt att börja ett inlägg!

Idag har jag och barnen busat, spelat mobilspel, sett på film och barnteve och målat. Eftersom det är fredag har jag hämtat dem tidigt från förskolan, och de brukar vara lite sega på fredagar. Eller ja, grabben i alla fall, lillan är det alltid full fart på! Så idag har vi bara varit hemma.

Igår var vi vid Olovslundsdammen, i lekparken. Kul att gå iväg nånstans, barnen är mycket för att bara vara hemma här i huset. Det kan bli lite långtråkigt...

På kvällen igår var jag iväg och dansade, och det var så jävla skitkul som vanligt! Finns det nåt bättre? Tveksamt! Var dock fundersam först på om jag skulle träna eller inte, har fått sån himla pollen/whateverallergi! Hade nässelutslag över armarna och några i ansiktet och längs sidorna, huvudvärk, ögonbesvär och enorm hosta. Men allergi kan ju såklart inte hålla mig hemma, haha. Kanske var därför jag blev så dålig i onsdags också? Efter den svettigaste houseklassen ever var jag halvt död när akron började. Och jag glömmer ju alltid ta med nåt att äta emellan, så jag började bli matt och se stjärnor osv. Men jag fick ett äpple av Ivan och sen var det bra:)

Allergin är bättre idag iaf, har börjat ta antihistamin och nässelutslagen är nästan borta, har bara ett i varje handflata typ. Weird.

Nu ska jag däcka i soffan ett tag (några timmar... Hehe). Godnatt!


Lillan testar

Lillan testar gränser idag. Hon jävlas med flit och skrattar åt mig när jag säger ifrån. Testar mitt redan obefintliga tålamod nåt enormt. Och jag längtar hem. Hemhemhem till mamma och pappa och alla.


Hemlängtan

Hej. Har varit hemma hos älskling över helgen och haft det så jävla bra. Har fått sova bredvid honom och äta pannkakor till frukost och spela sims hela dagarna. Och i lördags var jag ute på krogen. Sist var vid nyår, haha. Det var riktigt kul faktiskt.

Men som vanligt var det skitjobbigt att åka ifrån Borlänge. Kände mig verkligen dom jättetrevligt sällskap när jag låg och grinade i tre kvart innan jag skulle åka till bussen. Trodde aldrig att man skulle kunna bo i Stockholm och sakna att bo i lilla Djurås eller fula, fula jävla Borlänge. Egentligen är det nog inte platsen jag saknar utan människorna. jag saknar min Johan, jag saknar Sabina, jag saknar mamma, jag saknar pappa, jag saknar lillebror, jag saknar alla vänner...

Jag har hamnat i ett jävla längta-hem-träsk. Jag vill hem jag vill hem jag vill hem jag vill hem!

Stockholm är fint... Men jag vill hem :(


Kick fail

Hej!

My ass hurts. Jag lyckades falla igår på dansen när vi tränade kickar, haha. Såg det i spegeln som i slow motion medan det hände och det såg så JÄVLA fail ut! Så fult! HAHAHAHA! Ibland lyckas man. Pladask bara. Typ som på 00:29 i denna video:



Jag som bara tänkte satsa allt ock kicka upp benet i taket liksom, men så var det himla golvet så himla halt. Hahahaha, det var så fult!

Annars är det underbart att ha börjat dansa igen! Var ju sjuk halva veckan innan lovet, sen var det en veckas lov och så var jag sjuk halva denna vecka. Men i onsdags började jag igen, stenhårt med dubbelpass. House och akro! Housen går skitbra faktiskt, lite förvånande kanske. Har inte sett mig själv som en housedansare liksom men jag är tydligen rätt bra på det! Om man får säga så. I alla fall när vi får en kombo, när man ska improvisera och freestyla blir det blackout, haha.

Ikväll åker jag hem till min älskling. Trevlig helg allihopa:)

Hej jag heter Lisa och jag har varit sjuk

Hej.
Jag är frisk nu.
I lördags kväll mådde jag illa. Sen kräktes jag fyra gånger på natten. Sen hade jag feber och ont överallt hela söndagen. Sen var jag helt matt hela gårdagen. Idag är jag yr och har kräkmuskelsträningsvärk (inte jättemysigt).
Fy fan vad jag hatar att kräkas. Det är så jävla vidrigt! Idiotiska sjukdom!
Men ja, jag mår bättre nu. Ska jobba imorgon.


Idag har jag, förutom att sova och börja äta igen, även duschat, jobbat 2 timmar och skrivit IQ-test!
Det här med IQ-testet var egentligen väldigt random. Jag och kusinen satt och gjorde quizar på datorn, och så klickade jag in på mensa.se och gjorde deras "provtest". Fick bra resultat och då ville kusinen också prova. Och hon fick samma resultat. Så vi bestämde oss för att göra ett övervakat test tillsammans. Vi bokade samma kväll och det var det testet vi gjorde idag. På Östra Real, tillsammans med massa folk som såg smarta och viktiga ut. Hehe. Får svar från Mensa (så jävla fult namn) om en månad.

Annars då? Äääeeeh vet inte. Trött. Längtar efter pojken min.


RSS 2.0