Hej jag heter Lisa och är sjukt sömnig

Klockan är 20.34 en fredagkväll. Lisa, 19, ska ta på sig pyjamas och krypa ner i sängen nu.

Idag har varit en händelserik dag. Den började med att jag skulle klä på R, men när jag skulle lyfta upp henne fastnade hennes hand mot mig och vrickades till på nåt sätt. Tänkte att det nog skulle gå över. Men efter en stunds skrikande tänkte jag om. Hon tog sig åt handen hela tiden och ville inte använda den. Och det verkade inte gå över så jag ringde mamman som ringde morföräldrarna som kom hit och tog med henne till akuten. Dock viftade hon tydligen glatt med handen halvvägs dit och var helt återställd när hon kom tillbaka hem ett par timmar senare. Skönt! Var rädd att  hon skulle gjort sig jätteilla.

Sen har jag handlat mat åt familjen, gjort pannkakor åt mig och R, hämtat J från förskolan, försökt sysselsätta barnen i 5 timmar, ätit tacos och av någon anledning somnade jag nyss i soffan. Jag är så jävla trött. Jag ska sova så mycket inatt!

Godnatt!

En torsdag

Idag har jag shoppaaaaat. För första gången på tusen år kännsdet som. Men flera veckor i alla fall. Jag fick ett tillskott i plånboken igår så idag har jag unnat mig ett par jeans, en ny foundation, lite fina underkläder och ett par leggings. Och så fick jag ett nagellack på köpet. Och ibland ska man ha tur som en tokig för när jag kom fram till Cubus stod det "30% på alla kläder, 20% på all kosmetik, BARA IDAG!". Oh yeah. Jag funderade ju på att shoppa igår... sån tur att jag sköt upp det! Det enda jag betalade fullt pris för var jeansen som kostade 300. Och det var ju inte så farligt.

Sen har jag varit och dansat jazzfunk, skitkul som fan och det gick superbra trots två missade klasser i rad. Efter lovet...nästa vecka är det LOV från dansen. Varför dåååååå? Vad ska det vara bra för? Himla lov.. Aja, efter lovet blir det high heels på jazzfunken. Jag kan inte dansa i klackar? Möjligtvis i mina typ... 4-centimeters. Men det är ju knappast high-heels. Jag kan inte ens gå normalt i klackar? Dessutom har jag inga klackskor här. Mamma! Ta med mina klackskor när du kommer!

Nu borde jag verkligen sova. Hoppas mina sömnproblem skärper till sig inatt för jag är trött.

Godnatt!


Saker jag brukar fundera på ibland

Ibland bara poppar det upp konstiga tankar i huvudet. Ganska random saker. Typ "Undrar om securitas finns i andra länder?" (Det finns. Kollade upp.)

Exempel på andra saker som dyker upp i min hjärna när jag egentligen borde sova, eller vid andra tillfällen när jag har för lite att göra:
  • Varför finns bokstaven C? Den låter ju antingen som S eller K, så varför andvänder vi inte bara de bokstäverna? Vad onödigt. Det är som att det skulle finnas en bokstav som kunde låta antingen som J eller B. Vad skulle det vara bra för? Missförstå mig inte C, jag tycker du är en fin bokstav!
  • Hur kul kan det vara att jobba på Centralen som utropare? Att sitta hela dagarna och ropa " Tåg 4758 mot Hudiksvall (eller whatever) med avgångstid 14.58 inkommer strax på spår nummer 8. Alltså; tåg 4758 mot Hudiksvall med avgångstid 14.58 inkommer strax på spår nummer 8. Tåg 48 mot Falun via Borlänge med avgångstid 16.45 står inne på spår nummer 6. Alltså; Tåg 48 mot Falun via Borlänge med avgångstid 16.45 står inne på spår nummer 6." Osv, hela dagen. Kul jobb! Kul kul!
  • Hur många myror dör i trafiken i Sverige varje år? Det måste ju vara en hel massa. Stackars myror. Tänk hur många vägar det finns i Sverige. Och tänk hur många myror det måste finnas på varje väg. I alla fall på sommaren!
Jag tror jag är ganska bra på att fundera.
Nu ska jag åka och köpa nya jeans. Jag unnar mig det. Kanske underkläder med (nu slår vi på stort!)


Can't you hear that boom badoom boom

Jag hann inte skriva igår för jag fastnade på youtube. Inte fysiskt men ni fattar. Jag satt och kollade på klipp på koreografier av Jasmine Meakin, bland annat detta.



På tal om dansare på youtube så är de här alldeles för awesome för att jag ska kunna låta bli att bli avundsjuk.





Själv dansade jag modernt igår, jättekul och det gick bra. Idag glömde jag ta med mig sneakers och fick dansa house i strumpor... Ett stort misstag, blev en helt annan känsla. Sen gick jag på Akrobatik, det var vikarie och vi fick göra mycket styrka och så. Typ handståendestyrka (skiiiiiitjobbigt) och squats och sånt. Gjorde i alla fall lite framsteg på min handvolt. Har redan träningsvärk i armarna.

Annars idag så har jag... Gjort i ordning barnen och tagit dem till förskolan (BIG heartbreak när man ska lämna och lillan börjar gråta och skriker vid grinden), gått och handlat mat för 800 spänn (visste inte att mat var så dyrt!), gått hem och sovit, ätit lunch, hämtat barnen igen och åkt på tågäventyr med dem (fram och tillbaka till Alvik med Nockebybanan haha), lagat bacon och spaghetti och serverat barnen, bytt om och åkt iväg och dansat.
En vanlig dag i Lisas liv. Just nu.




Knock Village

Det gick skitbra på dansen faktiskt. Hängde med riktigt bra. Och det var underbart att dansa igen!
På väg hem därifrån roade jag mig med att översätta alla Nockebybanans hållplatser till engelska. Det var kul.
  • Alvik - Alder Bay
  • Alléparken - Alley Park
  • Klövervägen - Clover Road
  • Smedslätten - Smith Plains
  • Ålstensgatan - Eel Stone Street
  • Ålstens Gård - Eel Stone Yard
  • Höglandstorget - High Land Square
  • Olovslund - Olov's Grove
  • Nockeby Torg - Knock Village Square
  • Nockeby - Knock Village
Haha. Nu ska jag krypa ner i sängen snart. Om jag lyckas lura ner mig själv där. Imorgon ska jag till tandläkaren. Hoppas jag hittar dit.

Godnatt!


Jag tänkte berätta lite...

... om vad jag hade för mig hemma på min semester. Men det finns inte så mycket att berätta! Jag... slappade. Myste. Tog det lugnt med älsklingen och min familj. Jag gjorde egentligen... INGENTING. Fast i fredags träffade jag Fanny, Vickis och Josefin. Det var länge sen. Det såg ut såhär:






Och så träffade jag Sabina! Också jättekul!


Bästavän!



Back to life, back to reality

Hejsan svejsan, det är måndag och back to vardagen igen efter en liten semester hemma i Dalarna. Jag har precis som vanligt lämnat barnen på förskolan, och mot all förväntan gick det bra. Trodde att det skulle bli mer gnäll över att jag hade kommit tillbaka och skulle ta hand om dem nu när de varit i Cypern med föräldrarna en vecka. Enda gnället var när vi kom fram till förskolan och J dystert frågade "Varför ska du lämna mig..?" Man får ju nästan ont i hjärtat. Jag sa flera gånger att jag lovade att hämta honom igen senare, att jag aldrig bara skulle lämna honom utan att hämta igen. R vinkade åt mig när jag gick och gnällde ingenting. Skönt.

Nu har jag rast till 15. Undrar om jag ska städa eller sova? Sov SKITDÅLIGT inatt, känns som att jag låg vaken största delen av natten. Mår så dåligt när jag har sovit för lite så det lutar åt att jag går och kryper ner i sängen en stund nu. Skulle dock verkligen behöva städa, men det får väl vänta ett par dagar till. Spindlarna trivs nog nu... Usch.

Och ikväll ska jag dansa igen tjoho jippie jippie yay! Det gick dock riktigt bra att ha 1½ dansfri vecka. Frågan är hur bra jag hänger med nu när jag missat en klass i varje kurs (utom jazzfunk där jag har missat två..). Hoppas på det bästa!


Min besöksstatistik idag: 1 besökare

Haha. Nu är jag dock "hemma" i Stockholm igen och back on track med bloggen. Eller ja. Imorgon är jag back on track med bloggen, just nu är jag bara uttråkad och tänkte fylla i en sån där tråkig lista som är kul att göra men skittråkig att läsa! Läs eller låt bli, vilket ni behagar!

Vad gör du just nu?
Jag har just kommit till Stockholm, åkte masexpressen för första gången! Skitbra service och det funkade fint.

Var tror du att du är/gör om 1 år?
Jag hoppas att jag befinner mig i  sängen och sover för att ladda batterierna för en måndag på en dansutbildning.

Vad ångrar du, om något, i livet?
Jag ångrar inte så mycket. Vissa dumma saker man har sagt och gjort vill man ju förstås ångra, men allt jag har gjort har gjort mig till mig.

Hur kommer du gå klädd i vinter?
Jag är en fryslort med en kropp som är totalt obenägen att stå emot kyla så varma stickade tröjor, uggs med raggsockor i, mysiga jackor och långa halsdukar är min grej.

Vilka 3 saker är du beroende av?
1. Dans. 2. Min telefon. Vill dock ha en ny. 3. Att mysa. Jag är väldigt gosig av mig. Måste kramas.

Har du någon dold talang?
Jag kan titta inåt med ena ögat och rakt fram med andra samtidigt. Är det en talang?

Vad gjorde du förra helgen? Och vad skall du göra nästa helg?
Förra helgen (alltså nu i helgen): Jag gick promenader med Johan och Semlan. Åt mat. Såg på Tv. Åkte hem till mamma. Städade ur mina garderober. Åt godis. Busade med lillebror.
Nu i helgen: Ska sova. Kanske dansa en del. Ingen aning. Träffa nån släkting eller nåt kanske?

Vad har du på dig just nu?
Underkläder, svart linne, svarta leggings, svarta strumpor, svart kofta. Fan vad emo det lät. Hade faktiskt ett svart/guld-skärp men jag tog av det och mitt svarta/bruna/guldiga halsband när jag kom hem.

Bästa skönhetsknep?
Sov tillräckligt. Använd peeling. Använd inte engångshyvlar till att raka benen.

Vilka är dina dagens planer?
Tvätta bort sminket. Borsta tänderna. Dricka vatten. Byta till pyjamas. Sova.

Vad äter du helst inte?
Pölsa, lever och sylta.

Nämn 3  bloggar du besöker dagligen?
Ingen dagligen. Men de flesta som länkar sina bloggar på facebook besöker jag ibland.

Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
Den 8:e passerar vi 1-årsgränsen.

Bästa staden/landet du besökt
San Francisco, USA

Vilken kändis får du höra att du liknar?
Haha när jag var yngre fick jag höra Emma Watson, undrar verkligen varför. För ett par veckor sen blev jag jämförd med Shirley Temple!

Tror du på gud?
Nej, jag tror inte att "Gud" skapade jorden och att han bestämmer massa saker osv. Tror dock att det finns "nånting", har dock ingen aning om vad, haha.

Vad är din största rädsla?
Döden, knivar (stora farliga), daggmaskar!

Nämn en sak du aldrig provat på:
Att röka.

Vilka är dina favorit namn?
Pojke: Vet inte riktigt, ska fundera! Flicka: Har fastnat för Ellen just nu. Och Bella.

Hejdå alla som orkade bry sig ända hit! Godnatt!


Vacation

Haha när jag skrev rubriken kom jag att tänka på den där gamla Simple Plan-låten jag gillade så mycket förut... "Can't you just go somewhere on vacation, I could book your flight and pack your bags if you want. A one way ticket out of my life, watching you fly away... I never liked you."

Aja, nu är det i alla fall semesterdags! För famljen blir det Cypern, för mig blir det Dalarna. Känns ändå rätt bra faktiskt. Längtar efter Johan och Sabina och min familj och mammas dagbarn som jag äntligen ska få träffa, typ 2 månader sen jag såg dem sist.

Och jag kommer antagligen inte skriva så värst mycket här på bloggen under semestern, så hej på ett tag!


En gammal bild från juli att titta på om ni saknar mig, haha. Okej jag skojade.




When I'm dancing you can barely see my sneakers

I was on fire today in house class!
Ni vet såna där dagar när allt bara flyter och man känner sig on top of the world. En sån dansdag hade jag idag. Fötterna gick av sig själv. Nu vet inte jag om det kanske möjligen såg ut som hejkomochhjälpmig, men det kändes bra.
Akrobatiken gick också bra, lite framsteg gör man väl varje gång i alla fall. Känner mig dock stel som en pinne nu, tack vare GaGa-klassen igår. Allt det där spejsade utfreakade flummet har givit mig träningsvärk i halsen och ryggen!
Imorgon missar jag jazzfunken, och hela nästa vecka missar jag ALLA klasser, för imorgon tar jag 16.45-tåget hem för att stanna 10 dagar. Familjen tar sitt pick och pack och drar till Cypern nämligen, och jag får semester. Men jag tror det är bra med lite halvfrivilligt träningsuppehåll.
Börjar känna mig konstig i halsen, hoppas det inte är nån sjukdom på gång för då blir jag sur. Hade lite höjd kroppstemperatur tidigare idag också, inte feber. Bara en halv grad (kände mig lite varm och tänkte att det är lika bra att kolla eftersom jag har varit hemma med ett febrigt barn). Men det är säkert inget!

Och så vaknar jag med halsfluss imorgon.

Nä. Inte alls. Nu blir det godnatt godnatt.



Rubriken kommer förresten från denna låt ifall ni undrar..


Sjukling

Idag är jag hemma och tar hand om en liten febrig tjej.
Jag har precis varit ute på en liten kylig höstpromenad med barnvagnen i solskenet, lilltösen drack välling och somnade som en stock. Tycker så synd om henne, 39 graders feber kan inte vara roligt när man är så liten.
Medan hon sover har jag hunnit passa på att hänga tvätt och duscha. Skulle tro att hon vaknar när som helst nu, så det är bäst jag går upp och ser till henne. J är frisk och på förskolan, tur det. Hade blivit lite jobbigt med två sjuklingar att ta hand om på en gång.

Hejsvejs


Floating

"Imagine that you're under water in a mountain lake, floating"

"Imagine the water penetrating your skin, making it soft like bread in water"

"Your skin is loose and oversized, moving over your flesh. Wear it like a new dress"

"Your skin is now golden and can be seen from far away"

"Imagine your flesh starting to melt. It's a strange lake and your flesh melts upwards"

"Your bones start swimming inside your body"

"Your spine is a snake"

"Imagine the skin evaporating from your body"

"The flesh falls off your body like overcooked chicken. You have only your bones. Feel that it's OK."

"You grow new flesh, in any consistency you want."

"Imagine growing new skin. You have a light in your stomach that shines through the bones"

"You're spaghetti in boiling water"



Eh ja. Jag har varit på danscenter. Mari var inte där idag så istället för vanlig modern/nutida dans hade vi GaGa med Andrea Martini. Det var det flummigaste jag har varit med om i hela mitt liv. Och helt sjukt. Det var liksom en blandning mellan meditation och dans på nåt sätt, till slut trodde man typ på allt han sa om flytande ben och vatten och allt. Och i början när han sa det om sjön, att man skulle känna sig flytande under vatten, och känna armarna flyta upp, då flöt armarna upp. I luften. Utan att man behövde lyfta dem. Det var läskigt.

Finns inte så mycket mer att säga. Man bara kravlade runt och flöt omkring. Det var awesome. Skulle mycket väl kunna göra det igen fast jag alltid har fnyst åt såna här flumgrejer (och hade nån utomstående kommit in i rummet under klassen hade de nog ringt ambulanser åt oss allihopa).




Happy happy girl, with a happy happy smile

Kände mig dålig idag på dansen (jazz). Eller nä, men inte på topp. Kände mig lite klumpig och trög.

Då kändes det extra bra när en annan tjej som var på samma klass sa till mig efteråt: "Gud vad duktig du är förresten! Du har liksom dansen i dig."

Jag blev jätteglad och tackade ca 7 gånger.

Annars har jag ont i huvudet, och så slog jag just ihjäl ännu en av de galna skräckfilmsspindlarna jag lever med här nere. Och så funderar jag på mitt solo. Det funkar till flera olika låtar så nu vet jag inte vilken jag ska välja. Och så tänker jag på att gå och lägga mig. Men det dröjer väl som vanligt en timme till typ.

Puss&kram

Crybaby

Börjar undra hur mycket tårar som får plats i en människa. När man grinar till Hannah Montana The Movie börjar det nog kanske gå lite över styr. Jag gråter fan jämt, minst en gång om dan haha. Är det nåt fel på mina hormoner så att jag är konstant pms:ig? Jag gråter när jag är glad, när jag är ledsen, när jag är arg, när jag är stressad, när jag tycker om något, när jag hatar något, osv osv osv. Blir nästan trött på mig själv ibland, hur kan jag känna så mycket hela tiden? Alla känslor jag har blir överdrivna. Är jag glad så är jag verkligen överlycklig, är jag ledsen är jag nästan förkrossad. Är jag arg är jag förbannad och är jag stressad så går jag nästan i bitar... Weird...



Hallå där

Idag har jag varit inne på stan. Letade och letade efter en present till älskling på hans födelsedag men hittade inget. Svårt svårt svårt. Sen åkte jag till danscenter och tittade på "Platform", ett nytt event på DansCenter där moderna/jazzdansare får visa upp sina egna koreografier. Det var kul att se, funderar på att vara med nästa gång, i december. Vi får se om det blir nåt av mitt solo som jag håller på med!

Har inte så mycket mer att säga idag, så godnatt!


Stjärnfall

Jag har haft en sån superbra dag som slutade jättevackert. Jag gick ut och såg på meteorfallet/stjärnfallet i en hel timme, lade mig på en filt och under en annan ute på terassen i kylan och låg där i en timme. Hann se 16 eller 17 stycken och det var helt fantastiskt. Väldigt mäktigt...

De flesta såg man bara som snabba sttreck över himlen, men den näst sista jag såg måste ha varit mycket närmare eller nåt, för den var större och tydligare än alla de andra och såg ut att falla långsammare. Den lämnade en svans efter sig som stannade ett par sekunder, det var magiskt att se. Sen stod jag en stund och såg på precis samma stjärna som jag visste att Johan tittade på samtidigt, det var också häftigt, grinade som vanligt haha. Saknar honom så. Sen gick jag in och jag är helt varm i hjärtat. Det har varit en sån fin dag och jag är så lyckligt lottad som har så mycket glädje i livet.

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att jag drömmer något trevligt också.
Och att folk i alla fall har vett nog att inte snickra en söndagsmorgon.
Godnatt!


My second birthday

Ja idag har jag typ fyllt år igen. Eller i alla fall firat igen, jag är fortfarande bara 19, inte 20. Min värdfamilj ville fira mig och bjöd på tårta (frågade mig om jag ville ha maräng eller sockerkaksbottnar, jag svarade "ta det enklaste" och då bakades det hemgjorda bottnar bara för att visa att de bryr sig och inte alls gör det enklaste, haha). Sen har jag fått present (moneymoneymoney) och så fick jag bestämma mat. Det blev thaimat från Bromma Thai, deras röda currykyckling är fantastisk. Så det har åtminstone känts som att jag fyllde år igen!

Annars har jag spenderat dagen mest med att se på tv med J. Imorse såg vi "Firma Fantasiflytt", jag tycker det är skitkul, haha. De skulle leta efter en skatt, och så funderade de på vad det kunde vara i skattkistan.
"Kanske massa guldpengar!"
"Eller ljuvliga brilljanter..."
"Fullt med juveler..."
"Jättemånga leksaksåsnor!"
"...?"
"...Jag gillar åsnor..."

HAHAHAHAHAHHA.
Okej jag har sämst humor.

Sen pratade de om favoritmat, så jag frågade J vilken som var hans bästa mat. Svaret blev "Lax och kyckling och torsk och lax." Låter mumsigt.
Och på tal om J så tror jag han gillar att använda långa svåra ord. Han använder dem så ofta han kan, hur fel det än blir,han bara klämmer in dem här och var. Typ "R förstörde mitt flygplan! Men hon är ju helt fantastisk. Hon kan inte ens göra kullerbytta."
Han pratade alltså om att hon var liten och inte förstod bättre.

Idag har jag också berättat för familjen att jag hittade en vattenskada igår kväll. Mitt badrum är halvförstört, det rinner vatten innanför färgen på väggen och är en stor blöt fläck i taket. De blev inte glada såklart.

Och så är det ett år sedan jag träffade min Johan för första gången och vi klickade direkt när vi började diskutera om hans himla apelsin/whatever-drink smakade lakrits eller inte (vilket den ABSOLUT inte gjorde men i mitt tillstånd fick jag för mig det). Det var första gången jag skulle ut på krogen i Sverige (hade varit ute i Spanien innan), för jag hade fyllt 18 veckan innan. Ska se om jag skrev nåt inlägg den dagen, vänta....

Haha, detta skrev jag 2 dagar efter!
"...I fredags var jag ute på krogen för första gången (eller egentligen inte, var ju ute i Spanien i mars... men första gången i Sverige då). Hade en jättebra kväll :) Min och Fannys dans hemma hos Vickis var ju finast. Tyvärr var det ju reggaekväll på S2 men det gjorde inget..."

Nä, det gjorde inget. För jag hade ju hittat Johan.

Nu blir det snart film och godismys (fast jag är sjukligt mätt på thaimat haha). Hejdååå!





Nu räcker det

...för den här veckan. Somnade på väg TILL dansen, på tunnelbanan, i rusningstrafik. Gick bara inte att hålla ögonen öppna, försökte verkligen. Kunde inte göra skitbra ifrån mig för jag var för trött, känns inte som att jag kan fylla lungorna med luft, kroppen hänger inte med alls. MÅSTE vila. Hur mycket jag än ogillar det. Så det blir träningsuppehåll i helgen..
Sen blir det 7 timmar nästa vecka, sen 10 dagars uppehåll och MASSA vila. Sen är jag förhoppningsvis på banan igen.

Har förresten hittat på 30 sekunders koreografi till denna låten:



Ska göra mer... nån gång. Solot ska bli typ fram till 1:17:)

Godnatt!


MEEEEEEEEEEEEN

VAR TAR ALLA STUMPOR VÄGEN?! JAG FATTAR DET INTE! DET ÄR ALLTID UDDA STRUMPOR KVAR NÄR MAN SKA HÄNGA TVÄTTEN, VAR TAR DEN ANDRA VÄGEN? KAN STRUMPMONSTRET SOM LEVER I TVÄTTMASKINER GE SIG TILL KÄNNA NÅN GÅNG ELLER?

Åh. Suck.

Ska sova. Godnatt. Eller goddag.


Tröttttt!

Jag tror egentligen att jag skulle behöva en danspaus, kroppen skriker åt mig att vila. Är så trött, sover 7-10 timmar om dygnet men orkar knappt hålla ögonen öppna. Är stel och har träningsvärk och en stor blåsa på tån men jag kan inte hålla mig ifrån det.

Jag dansar ändå inte så galet mycket tycker jag. 7 timmar i veckan ca. Finns ju många som dansar betydligt mycket mer! Och jag mår bra inuti när jag dansar. Som jag har skrivit förut, är jag ledsen, arg, trött, har ont osv, så går det ofta över under just den tiden jag dansar. Om det inte är typ en stukad fot då, haha. Då gör det ont ju. Men mina nervhugg känns till exempel mycket mer sällan när jag dansar. Det händer, men inte lika ofta.

Men det har ju blivit en rivstart för mig, från att dansa typ 2-2,5 timme i veckan, till att inte dansa alls under typ fyra månader, till att dansa minst 7 timmar/vecka. Och jag kanske måste lyssna på min kropp.

Det blir typ en 10-dagars paus mellan den 14:e och den 23:e för då kommer jag att vara hemma i Dalarna. Familjen jag bor och jobbar hos åker till Cypern en vecka och jag blir ledig. Skulle ha följt med men hotellet var fullbokat och det fanns inget rum till mig, haha. Men det ska bli jätteskönt att komma hem, och min älskling har lovat mig en luuuuuugn tid, att stanna i sängen en hel dag och sova och se på film ska bli så fruktansvärt skönt.

Längtar. Imorgon blir väl en likadan dag som idag: Lämna barnen, sova, äta,  hämta barnen, leka lite, äta, dansa.

Godnatt!


Google Translate

Jag sökte på google och det finns ingen bra översättning för ordet overhear tyvärr. Då vet vi det!
Och nej jag har inte lyckats lura mig själv att gå och lägga mig än. Snart.

Fan vad det är kallt.

Idag hörde jag två tjejer på dansstudion som pratade om ...vänta. Vad fasen är det svenska ordet för overhear? Överhöra? Så kan man ju inte säga! I overheard them i alla fall.. Jo, de pratade om att det var så varmt ute. De sa att det var konstigt att det var så VARMT ute. Att det borde vara KALLARE ute.

Nästan så man fick lite lust att gå fram till dem och säga "Ursäkta att jag lägger mig i, men jag overheard you talking nyss. Och nu undrar jag om ni inte har känt att det är skitkallt ute? Och blåser istappar typ? Eller pratar ni om vädret i typ Afrika? För här är det faktiskt inte varmt. Det är fan jävla skitkallt."

Men jag gjorde inte det. De får väl fortsätta leva i den glada inbillningen att det är varmt ute. Good for them. Jag fryser.

Allt detta prat om kallt och "varmt" får mig att tänka på nåt som J sa idag. Hade vikt pappersflygplan åt honom och vi var ute och provade dem. Ett av dem krånglade lite och ville inte flyga som jag ville att det skulle, men efter en stund gick det bättre, så jag sa "Jo, nu gick det bra!" Och då svarade J "Bra! Fick du rätt temperatur på det?" Hahah. Han är tre och jag vet inte vart han har fått ordet temperatur ifrån och varför han trodde att det passade att användas där, men jag höll med honom och sa "Ja, det blev nog rätt temperatur." Lättast så.

Idag såg jag också en annan tjej som hoppade över en A-brunn! Vad innebär detta? Jo, att jag inte är den enda som fortfarande inte vill gå på A-brunnar. Det lever kvar sen jag var liten, att det skulle betyda otur. Och ser jag en K-brunn (ovanliga!) så hoppar jag gärna en extra gång på den. Om det inte är massa folk som tittar på mig. K som i kärlek.

Är just hemkommen från moderna/nutida klassen. Missar alltid Nockebybanan 21.49 med typ en minut, så då får man sitta på perrongen i Alvik i 20 minuter och vänta på nästa som går 22.09..
Mari var på mig väldigt mycket idag och petade och ropade "Bra Lisa! Ut med knäna Lisa! Bak med ryggen Lisa! In med naveln Lisa! Dansa nu då Lisa, DAAANSAAAAAAA!" Men det är bra. Då utvecklas jag. Jag är ju där för att bli bättre! Tar mycket hellre klass för en lärare som säger till när jag gör något konstigt, lär mig knep och är noga, än en som ser att jag gör något konstigt/kan bättre men inte orkar fixa, säga till och peta.

Nu ska jag FÖRSÖKA komma i säng vid elva, vet inte vem jag försöker lura här men antagligen mig själv. Vet redan att jag inte går på det. Kommer nog vara vaken till tolv. Men vi får se, jag kanske lyckas.
Godnatt!



vanlig dag som vanligt

Nu har jag lämnat barnen på förskolan igen. Undrar hur många gånger jag har börjat ett blogginlägg så. Känner att det börjar bli lite upprepningar här!

Planerna för dagen ser ut såhär:
  1. Stoppa in tvätt i maskinen
  2. Sova
  3. Äta lunch och se på Toddlers&Tiaras och Cake Boss
  4. Hänga tvätt
  5. Hämta barn
  6. Laga mat
  7. Dansa
  8. Sova.
Tycker att det skiljer sig ENORMT mycket från andra dagar. Inte. Har liksom inget intressant kvar att skriva? Haha.

Här är i alla fall receptet på min goda marängtårta med mintchoklad och polka!

Ingredienser:
  • Ett paket marängbottnar (2 st)
  • Grädde
  • polkagrisar
  • Två ägg
  • En matsked honung
  • 100g mörk mintchoklad (Exempelvis marabou premium mint)
Börja med att smälta chokladen.
Separera äggen och lägg gulorna i en skål och vitorna i en annan. OBS! Viktigt att det inte hamnar en enda gnutta gula i vitorna, för då blir de inte fluffiga.
Vispa vitorna med elvisp till ett hårt skum.
Blanda äggulorna med honung och smält choklad, det blir då en seg smet.
Blanda smeten försiktigt med äggvitorna, men vispa inte runt för mycket så att fluffigheten försvinner.
Ställ eventuellt in den färdiga chokladmoussen i kylen en stund om du vill ha den lite fastare.
Bred på moussen på en av marängbottnarna och lägg på den andra.
Vispa grädden och bred på den utanpå tårtan. Om du vill kan du färga den rosa med lite karamellfärg!
Strö över polkagrisar som du krossat i en mortel.

KLART!

Klantlisa slår till igen #4

Har idag lämnat tillbaka 3 veckor försenade böcker på stadsbiblioteket. Det var mitt första lån där. Duktigt Lisa. Blev 45 kronor i förseningsavgift. Typiskt. Och klantigt.

(nu handlar det inte om klanterier längre)
Passade på att dansa på lunchen förresten när jag ändå var i stan, simonsonjazz. Det var helt okej, men inte skitkul. Jazzen nu på kvällen var skitkul däremot, som den alltid är. Glömmer alltid tiden och blir förvånad när klockan plötsligt är 21.05 och vi redan har dragit över tiden igen.

På vägen hem från simonsonjazzen ringde de från förskolan och undrade om jag kunde hämta J tidigare, han hade slut på extrakläder och inget att ha på sig när han blev blöt. Stackarn. Så det gjorde jag. Hade en jättemysig eftermiddag med bara honom, R var med sin mormor. Han hjälpte mig laga mat, och så såg vi på film och barnteve, och så lekte vi i lekrummet och gick till skogen/berget och upptäckte lite.

I lekrummet hade han ett flygplan med hjul som man kunde dra bakåt och när man släppte åkte det framåt av sig självt. Vi lekte med det en stund, sen hittade jag ett annat plan och frågade J om det funkade likadant.
"Nä, det där får man göra intressant med själv!"
Haha. Söt.

Nu är det sovadags!
Godnatt.


Hej. Jag heter Lisa. Jag är 19 år.

Nu har jag fyllt 19.

Det var en jättemysig helg, var bara hemma med mamma, bror och älsklingen. Fick presenter(pengar, smycken och en Venus Embrace-rakhyvel, haha) , tog en midnattspromenad, såg på film och kramades massor.

Gjorde en supermegagod tårta åt mig själv med maräng, mintchokladmousse, grädde och polka. Kan lägga upp recept imorgon om nån är sugen på att smaka (eller baka en åt mig nån gång MOAHAHAHA)

Hade bjudit 5 kompisar till men ingen kunde komma, men det blev mycket bra ändå. Pappa kom i alla fall, jättelänge sen jag såg honom. Har saknat honom enormt mycket, så det var skönt att få träffa honom en stund på mitt kalas.




RSS 2.0