oljud

Upptäckte just att jag har en bra visseldag, jag kan vissla jättehögt. Det är roligt. Tur jag är ensam hemma för folk runt om mig skulle nog inte tycka det var roligt.

Ibland får jag långtråkigt på dagarna.




Klantlisa slår till igen #3

Klantade mig just ordentligt. Barnen hade fotografering på förskolan idag och vi kom försent. R missade sin gruppbild. Jävla skit. Hon hann i alla fall ta enskilt och syskonbild med J, och mamma sa att det var det viktigaste när jag bad om ursäkt. J hann PRECIS vara med på sin gruppbild. Skäms. Borde ha bättre koll.

Idag ska jag duscha (INTRESSANT FAKTA OBSOBSOBS) och packa och åka till Dalarna och imorgon ska jag fylla 19. Känns inte som att jag ska fylla år. Antar att det, precis som julafton, var mycket mer spännade och speciellt när man var liten. Då gjorde man ju önskelistor månader i förväg liksom, nu är jag så rolig och uppfinningsrik så jag nästan bara önskar mig pengar.

Kommer ihåg förväntingarna man hade, julafton var något magiskt och allt skulle vara perfekt. Snöflingor stora som femkronor i luften hela dagen, en present och lite godis i Julstrumpan när man vaknade, risgrynsgröt till lunch, Kalle Anka & hans vänner med Arne Weisse klockan 3 och efter det ett besök av Jultomten som kom med en stor säck och delade ut julklappar vid granen (som var pyntad med ALLT julpynt). Paketöppning och lite lekande med nya sakerna innan man gick och lade sig med ångest över att julafton var över.

Och på födelsedagen vaknade man alltid lite för tidigt, hörde att det prasslades i köket, låtsades sova när familjen började sjunga och kom in i rummet med presenter.
Trist att det inte är samma känsla längre, även om man gör i princip samma saker. Men sånt är livet!
Blev filosofiskt det här, haha. Nu ska jag ta itu med nånting. Kanske packa.


I'm on fire!

Det har gått oförskämt bra på alla dansklasser den här veckan av nån anledning! Vet inte va det beror på, kan vara att jag tror på mig själv. Jag är skitglad. Sen vet jag inte om alla andra tycker jag dansar som en kråka, men det viktiga är väl att jag är nöjd haha.
Nä nu ska jag sluta skryta, känns jättekonstigt att beröma sig själv och säga att man är bra på nåt.

Idag var montessoripedagogen som passade barnen innan jag kom här och hälsade på. Det var kul. Annars har det inte hänt så mycket mer än vanligt. Lämnat barnen på förskolan, kollat datorn, sovit ett par timmar, lagat luch i det superstädade köket (man vågar knappt ta i nånting när städerskan har varit här, i alla fall inte så länge hon är kvar), sett på tv (toddlers and tiaras, så sjukt program. Ska skriva ett inlägg om det nån gång när jag orkar), hämtat barn, lagat  middag, ätit, dansat. Som alla dagar:)

Och nu är det som vanligt sovdags.
Godnatt!


I'm not alone!

Jag har hittat andra som har samma mystiska nervhuggningar som jag har WIHOHIHOHIHOHIHIIHIHOHOHI.

Alla dessa människor har precis samma som jag!

Det dumma är att de flesta har, precis som jag, inte fått nån diagnos. "Verkar bero på stress". Men nu vet jag i alla fall att jag inte är den enda som har det här, att jag inte inbillar mig. Skönt. Jag är inte galen, det finns andra som upplever samma sak. Det finns på riktigt.


Dumma nerver, rolig akro

Nerverna är dumma idag också och hugger. Ringde VC och de sa "ring imorgon, ring direkt till den här läkaren på nr blablabla." Så jag får väl ringa imorgon då. Han har telefontid mellan 8.30 och 9.15. Så jag får väl ringa medan jag klär på och matar och tröstar morgongnälliga barn då. Det går säkert jäääääääättebra.

Akrobatiken idag gick i alla fall jättebra. Klarade hela handståendeserien (vanligt handstående, gruppé upp till handstående, split upp till handstående, pik upp till handstående)



gruppé till handstående


Split till handstående (fast med benen rakt upp på slutet)


Pik upp till handstående


I did them all today! Och min handvolt is improving. Och nu blev det very much svengelska.

Housen var kul idag, Malin Emmoth är äntligen tillbaka. Men det är svåååårt! Jättesnabbt fotarbete och det där med jackin' (groovet som de kallar det haha) är inget jag är jättebra på. Men allt kan inte vara lätt jämt, det är kul i alla fall!

Idag var J med sin mormor på Junibacken så jag hade bara R efter förskolan. Mysigt. Vi gick till lekparken. Hon älskar att gunga och vill aldrig kliva ur. Och så har hon lärt sig klättra upp och åka rutchkana själv. Fast jag vågar inte låta henne, måste passa hela tiden såklart.

Sen gjorde jag jättegod köttfärssås. Jag är tydligen bra på det! Och sen åkte jag till träningen.

Nu är det snart sussdags. Godnatt!

rädd och nöjd är en konstig blandning av känslor

Hej. Jag är rädd idag. Jag tror jag måste gå till doktorn. För nåt/ett par (?) år sen hade jag jätteproblem med mitt huvud som ni kanske kommer ihåg. Hade som "hugg" i ena sidan av huvudet, ibland så att jag inte visste vad jag skulle göra. Åkte in på sjukhus, kändes som jag var där jämt, men de hittade aldrig något. Blev till och med röntgad för att utesluta att jag hade en tumör, vilket jag tack och lov inte hade.

Efter ett tag bara antog läkarna att jag var stressad och fick ont av det. Jag var lite tveksam till den här diagnosen, eftersom det kändes konstigt att stress skulle kunna få mig att ha så ont att jag låg och krampade. Men accepterade och gick vidare och efterhand gick det i stort sett över.

Sen började det dock i min arm. Trodde först det var en skada från att en sköterska stack en nål rakt i en nerv där i samband med alla undersökningar för huvudet.. men nu när det har börjat hugga i mina ben, både lår och vader, börjar jag bli rädd igen. Börjar undra om det finns nån nervsjukdom som stämmer in på de här symptomen. Har sökt på internet men hittar inget.

Så det blir väl till att ringa och boka tid på en vårdcentral här i Stockholm då, och hoppas att de hittar nåt här. Eller alltså... egentligen är jag rädd för två saker: Att de upptäcker nåt allvarligt fel på mina nerver, och att de inte hittar något alls så att det liksom bara får fortsätta vara såhär. Hmm :( Läskigt både och.

Dock är jag på ganska bra humör just nu, för jag känner mig i himla bra form. Jag vet att man inte får säga såhär enligt svenska jantelagen, men: Jag kände mig väldigt bra på dansen idag. Jag är fan bra på att dansa. Det är en sån skön känsla att känna sig bra på nåt så nu när jag väl gör det tänker jag dra ut på det ordentligt haha.

Och idag sa lilla J till mig i lekparken att min halsduk var fin. Sen sa han "Du är fin, Lisa". Fasen vad gulligt. Blev glad. Idag har de för övrigt varit jättegulliga båda två. Det är såna här dagar man gillar att vara barnflicka.

Nu borde jag verkligen sova men jag håller på med intressanta saker, typ chatta med bästis och smsa med älskling, och dessutom leta bra koreografimusik. Men godnatt i förväg!


Saknar sommaren en deeeeeeeeeel. Undrar om man kan klistra tillbaka löven på träden så det blir sommar igen?


Lisa needs help building a Coffee Machine.

Haha va? Skulle skriva in en rubrik, klickade på L och då kompletterade den typ automatiskt, med gamla rubriker jag har använt. Men det där ^? Har väl aldrig haft det där som rubrik. Hahahah.

Aja. Är på gnällhumör och orkar ingenting, så nu ska jag berätta vad som är jobbigt just nu:

  • Lönekrångel
  • Att undra hur man ska kunna åka hem på sin födelsedag
  • Att boka massa läkartider och skit
  • Att vara så fruktansväääääärt trött
  • Att hitta på nån lunch
  • Att ha mycket att tänka på
Har just vaknat efter att ha sovit ett par timmar, skulle gärna sovit till ikväll. Men då hade jag ju inte kunnat sova inatt. (Och så hade barnen blivit kvar på förskolan heheh.) Så nu får jag vakna och göra nån lunch.... suck.
Har förresten gjort citron/apelsinpaj, men vet inte om den funkar, den var i flytande form när jag tog ut den ur ugnen. Hoppas den har stelnat nu. Annars åker det också upp på listan.

Hejdå.

jag är förvånad

När jag flyttade till Stockholm vet jag inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Stressiga otåliga otrevliga människor? Kanske inte, men åtminstone inte komplimanger day in and day out! Är människor såhär trevliga dagrana i ända här eller har jag bara haft turen att råka ut för alla Stockholms trevligaste, vänligaste, komplimang-generösaste människor?

Har hört mer positivt från människor jag inte känner här på typ 1½ månad än på flera år i Gagnef känns det som.

"Fan vad fint hår du har!"
"Du ser ut som en ängel! En höst-ängel!"
"Cool frisyr!"
"Du är mycket bättre än du tror!"
"Du har mycket dans och styrka i kroppen!"
"Hur orkar du? Vilket tålamod du har!"
"Åh vad fina lockar!"

Ja som ni ser så handlar det ju mest om mitt hår haha. Men idag var det nån som kommenterade att jag hade "lyster" i ansiktet, i min hud? Haha, jaha. Öööh. Tack!



Trodde man skulle känna sig anonym och osynlig här (vilket man gör ändå, på ett sätt, men...) men jag känner mig mer sedd, och har bättre självkänsla/självförtroende än på länge. Konstigt.

Aja, dagens danspass var så kul och gick så bra att jag inte ville att det skulle ta slut alls. Men plötsligt var klockan för mycket och så tog det slut ändå. Attans. Jag ska lära mig att koreografera som Sophie Blomquist. Hon är sjukt duktig och min nya koreografi-idol.

Hejdå och godnatt!


världens bästa helg

Älsklingen har varit här i helgen och vi har haft en jättemysig hösthelg i stan. Vi har tittat på folk, ätit onyttigt, gått vilse, åkt fel med djurgårdsfärjan, gått jättelånga promenader och kramats mycket. Nu är han tyärr tillbaka i gamla fula Borlänge. Tur att det inte dröjer allt för länge till vi ses igen, i helgen kommer jag "hem" och bjuder på kalas på min födelsedag!



I love you so much





Stockholm är bra fint.


Äntligen

Älsklingen är här <3

Nu är det fint.

Jag städade faktiskt färdigt. Jag hann det. (Jag har inte dammat men shhhh säg inget.)
Nu är det faktiskt jättefint! Jag gillar mitt rum så galet mycket.


Från ena hållet... (jaa elementet fick bli tillfällig garderob. Blev helt okej faktiskt)


Och från andra hållet. FIIIINT VAAAAAAA?

(JAAA LISA! JÄTTEFINT!)

Min ena murgröna håller på att dö. Jag glömde vattna den. sen vattnade jag den. Mycket. Nu har den möglat. Suck.

Jazzfunken gick förresten bra idag och nu är det torsdag kväll och jag ska sitta uppe en stund bara och sen ska jag sova, och sen ska jag äta frukost, och sen ska jag lämna barnen, och sen ska jag gå hem och fixa lite, och sen ska jag åka in till stan, och sen ska jag pussa min Johan.

Godnatt!

Ojdå.

Hoppsan. Jag tror jag har underskattat tidens gång lite. Jag har liksom tänkt att "äsch, det är flera dagar kvar till helgen. Jag hinner städa och tvätta och dammsuga och ställa undan väskorna och flytta spegeln och byrån och ta bort alla döda spindlar och helst alla levande med, och koppla in mina lampa och duscha och packa upp det sista innan Johan kommer."

Men nu är det visst ca 24 timmar kvar bara. Varav ca 5 kommer gå åt till att jobba, minst 7 till att sova, och typ 4 till att åka till och från DC & dansa.

Det betyder att jag har 8 timmar på mig att städa och tvätta och dammsuga och ställa undan väskorna och flytta spegeln och byrån och ta bort alla döda spindlar och helst alla levande med, och koppla in mina lampa och duscha och packa upp det sista. OCH äta lite också, helst.


Hjälp.

Hejdå.


Ont imorgon!

Det är jobbigt att flytta runt fingrarna och skriva på tangentbordet. Jag har varit på 4 träningspass idag och jag är TRÖÖÖÖÖTT. Har inte haft en ledig minut idag.

Började med att jag gick upp och gjorde mig iordning, sen gick jag upp till familjen vid halv 8. Vid halv 10 lämnade jag barnen på förskolan och skyndade mig hem och kokade couscous till lunchen, bytte om och skyndade till spårvagnen. En timme senare kom jag fram till DC, och tog först pilatesklass och sen afrikansk dans. Pilates är ju liksom inte roligt, och jag håller med mamma om att det ser "jättefjantigt" ut, men det tar på kroppen och är en jättebra träningsform som stärker musklerna inuti magen/ryggen. Bra för dansare!

Sen skyndade jag mig till afrikansk dans. Skitkul! Har inte provat förut men det var jätteroligt! Helt andra rörelser och annan teknik än man är van vid,haha.

Sen for jag hemåt med tåget igen, slängde i mig couscousen och lite överbliven kyckling och skyndade iväg till förskolan för att hämta barnen halv 3. Passade dem till halv 6 ca, bytte om och åkte tillbaka till DC.

Tog houseklass, det var vikarie igen, men det var roligt. Fick hålla på med lite golvteknik och det var kul! Sjukt svårt bara när lärarna säger åt en "freestyla nu!" utan att gå igenom några grundsteg först liksom, haha. Men det är ju en freestyledans..

Till sist tog jag akrobatik, och var ju galet slut redan när jag kom dit. Gick inte jättebra heller, men gjorde väl kanske lite lite framsteg med min handvolt. Och jag har kommit på att jag fortfarande kan detta:


Fast jag går bara upp på det där sättet, sen står jag vanligt med benen upp liksom. Men jag är nöjd!

Nu är det jobbigt för ryggen att ens sitta upp så jag tror jag går och lägger mig. Godnatt!



Who run the world? GIRLS!

Jag har blivit beroende. Av Beyoncés album "4". Det går på repeat 24/7, antingen på spotify eller on my brain. Seriöst, ligger i sängen när jag ska sova och ba "I was heeeeeeereeeee, I lived, I loved.... who run the world? GIRLS!" Låtarna spelas om och om i hjärnan tills jag somnar.



Who are we?
What do we run?
We run the world!


Den här Beyoncé-perioden (har aldrig riktigt lyssnat på henne förut) KAN, MÖJLIGTVIS bero på att Sophie Blomquist, jazzläraren, kör nästan bara Beyoncé på klasserna. Vad vet jag. Kan vara därför. Brukar gå över golvet/på diagonalen till "run the world". Lyssnar man på låten hör man ju att man lär gå JÄÄÄÄÄÄÄVLIGT kaxigt. Jag är inte så bra på det. Jag är liksom inte jättekaxig av mig. Måste träna på det lite tror jag.

Låten "I was here" är så jävla fin. Börjar gråta på riktigt varje gång jag verklgen lyssnar på texten. Blir jätteberörd av den av nån anledning. Skitsorglig och fin och underbar.

Nu ska jag fortsätta lyssna en stund till, sen ska jag sova igen. Är trött efter klass i modern/nutida dans (som gick ganska bra faktiskt) och dessutom är det onsdag när jag vaknar igen vilket betyder två dagar kvar till fredag.

Godnatt!


Hej igen.

Nu har jag sovit tre timmar nästan. Fan vad skönt. Vill sova resten av dagen med men måste hinna äta nåt nu innan jag hämtar barnen. Jag är helt slut, kanske är höst-tröttheten som kommer. Vet ej.

Idag ska jag i alla fall INTE göra hemgjorda köttbullar OCH baka kladdkaka med dem som jag försökte med igår. Det var inte kul. Det var vatten över halva köket för J ville "diska" (hälla vatten från en bunke till ett glas och tillbaka och till ett annat glas osv) och R ville bli buren och stod och skrek vid mina fötter. Idag blir det stekt kyckling och överblivet uppvärmt ris. Hejdååååå.


Icebreaker

Hej. Jag tänkte på en grej. Mitt hår är fan en bra icebreaker. Jag vet inte hur många som har börjat prata med mig pga mitt hår sen jag flyttade hit. Random människor alltså.

Igår på DC tex var det minst en som kommenterade mitt hår. "Fan vad coolt hår!" "Åh tack, det var rakt till jag var typ 12" och så är samtalet igång.

På väg hem från DC satt jag i min ensamhet på tunnelbanan mot Alvik och plötsligt kliver det på en tjej med longboard, sätter sig mitt emot mig och säger "Hej! Coolt hår! Jättehäftigt!" "Åh, tack! Det var rakt tills jag var typ 12, sen blev det såhär" "Ja jag har en kompis som det hände samma sak för!" Och så var det samtalet också igång, haha. Vi snackade dialekter, sysselsättning om dagarna, akrobatik, mänskliga rättigheter, osv ända tills jag skulle byta tåg. Ingen aning om vad hon hette eller hur gammal hon var men trevlig var hon i alla fall!

Fan vad social man måste vara för att börja snacka med folk på tunnelbanan? Skulle jag aldrig våga. Men när nån annan börjar är det bara kul! Mer sånt.



Idag ska jag sova. Orkade knappt vakna imorse. Goddag. Nu går jag och lägger mig.


NU ÄR JAG TILLBAKA PEOPLE

Haha. Hej. Nu är jag här igen.

Jag har varit hos kusinerna över helgen och bara tagit det lugnt. Åkte härifrån i lördags, stannade till vid hötorget/t-centralen och köpte nya strumpbyor, hårspännen, ett nytt nagellack oooooch....
Nytt linne/klänning från HM, som jag har kollat på jättelänge! Gillar färgerna. Tyckte dock att det var för dyrt först (jaa 149kr var för dyrt för Lisa the snåljåp), sen var det på rea för 75, men jag köpte det ändå inte för att jag behövde pengarna till annat. Nu när det kostade 30 kronor tyckte jag dock att jag kunde unna mig det, haha.
Såhär ser det ut!




Efter min lilla shoppingtur on my own åkte jag vidare till Farsta Strand, sen tog jag det lugnt i deras kök hela kvällen och läste tidning/bara satt/åt godis/sjöng och fjantade mig med kusin H. Alltid lika skönt att komma dit och göra inget särskilt. På natten såg jag på Love Actually (jävla fin film) med H och saknade min älskling (SOM KOMMER HIT PÅ FREDAG!), sen pratade vi om livet (haha!) och sen sov vi gick på söndagsloppisen på Hötorget och fikade på Café Bellman. Myshelg blev det.

Men nu är det jobbarvecka igen, har lämnat barnen på förskolan i ruskvädret (hann bli genomblöt på de ca200m som jag gick fram och tillbaka till förskolan) och funderar på att ta ett lååångt vaaarmt baaaad... Tycker inte det låter dumt alls. Eller vad säger ni? Hörs sen då!


nya bilder

Har redigerat ett par bilder jag tog häromdagen, i väntan på att lugna ner mig efter skräckfilm och gigant-spindels-dödande.





De är inte skitbra men jag är varken skitbra på att fota eller att redigera. Så det blev såhär!
Godnatt!

Going dancing



Dansoutfit strax innan jag åkte till moderna klassen i tisdags. Träningsbyxor, stickade knästrumpor, linne, skjorta och hoodie. Mys!

(Och så kan man se hur stökigt jag hade det men det kan vi glömma nu, eller hur? Bra.)


punktform

Har så mycket olika saker att skriva nu som inte hänger ihop så här kommer ett inlägg i punktform!
  • Har just ätit the weekly tacos med familjen. GOTT.
  • Idag har barnen varit jättesnälla. Utom att R har börjat bitas! Hon har bitit både mig och J idag. Inte kul alls, J blev jätteledsen och jag fick lov att bli arg på R. Undrar var hon har fått den ovanan ifrån.
  • Jag har fått räkningar på posten. WTFFFFFFFF hur gör man? Drygt.
  • VART TAR NAPPAR VÄGEN? När man inte behöver dem (alla är glada och nöjda) hittar man typ 8, men såfort man har bråttom nånstans/nån börjar gråta har nappmonstret ätit upp dem på 5 röda.
  • Moster ringde idag så imorgon åker jag dit och sover kvar till söndag.
  • Har träningsuppehåll på 3 dagar (helgen) OOOOOOOH HJÄLP. Känner mig fruktansvärt rastlös och det har bara gått 22 timmar sen jag dansade sist. Jag har seriöst blivit beroende.
Hejdå!


Klantlisa slår till igen #2

Jaa alltså, jag skulle ju göra chokladbollssmet som jag skrev innan. Sen ångrade jag ju mig och ville inte ha, men sen ångrade jag tillbaka mig. Så jag började att ha i alla ingredienser i en bunke. Smör, kakao, vaniljsocker, mjölk, socker... sen skulle jag ha i havregrynen. Och tror ni inte att de var puts väck. Borta. Men jag hade ju redan blandat i hop allt annat och ville inte slänga, så jag tänkte att jag provar väl med nåt annat! Provade med ströbröd.

SKITÄCKLIGT.
DON'T TRY THAT AT HOME.

Jag slängde bort smeten och sen hittade jag havregrynen.

ÅH SUCK.

Orkade inte göra om så jag åt glass istället. Det var gott.


Virrig.

Tror jag är lite virrig idag.

Drömde konstigt inatt. Jag och nån farbror och massa småbarn var på typ ett läger. I min mormor och morfars gamla hus. Deras hus såg inte ut så i verkligheten, men i drömmen gjorde det det. Kände dock igen huset, kan ge mig sjutton på att jag har sett det nånstans nån gång... Mysko.

I alla fall så flippade ett av barnen ur plötsligt och skulle döda alla? Blev skiträdd och gömde mig i en garderob och typ höll andan och allt. Tror att barnet hade ett vapen. Kan tillägga att alla barnen var typ 3 år. Efter en stund öppnades garderoben/skrubben där jag stod och farbrorn klev in och gömde sig där också. Ännu en stund senare kom barnet... och farbrorn sa åt mig att gråta och skrika och vara rädd så att barnet såg det och ångrade sig. Och det funkade av någon anledning, för ungen tog bort vapnet och ångrade sig och sen var allt typ bra. SKITKONSTIG dröm.

Nu när jag läser det så låter det typ som det som hände i Norge ju. Förutom att där var det en vuxen som sköt och alla överlevde inte och allt blev inte bra sen. Okej det var ganska stor skillnad. Men det påminner lite om det.

Jaja. Har lämnat barnen på förskolan och glömde både att borsta håret på dem och tänderna. Så kan det gå. Virrig ja.

Dessutom vet jag inte om jag ska se på TV eller film eller sova. Eller kanske kombinera två av sakerna? Film+TV kanske inte går så bra, men typ TV+sova? Tänkte göra chokladbollssmet och parkera mig i soffan i alla fall. Eller så skippar jag chokladbollssmeten för det lät bara äckligt nu. Hm. Vill göra citronpaj men har ingen citron. Undrar hur viktigt det är. Kanske går ändå? Har citronsaft...

Puss!


Novacane

Jag gjorde som jag sa och städade lite. Det är inte färdigt... men det är en början, haha!

Idag var en helt underbar dag jämfört med igår. Barnen var lugna, duktiga, bråkade inte, och jag fick massor av kärlek från R i form av kramar och jätteleenden när hon såg mig. Hon satt med mamman i köket när hon hade kommit hem, och var gnällig. Jag var nere och bytte om inför dansen och hörde R gnälla och mamman undra vad som var fel för inget dög. Sen gick jag upp till köket och när R såg mig började hon skratta istället, haha.

Även J var söt idag och sa "men jag vill vara med Lisa" när hans mamma bad honom komma till henne (misstänker att det berodde på att jag var i soffan och han såg på barnteve och ville fortsätta med det istället för att sitta i köket med mamman, men ändå!)

Vårt favoritbarnprogram (eller okejdå! MITT favoritbarnprogram) är Handy Manny, skitbra ju haha! Väldigt pedagogiskt och bra tecknat och så lär barnen sig engelska på köpet för vissa saker säger de både på engelska och svenska. Typ "Let's go to the park! Vi går till parken!" Haha jaa, på sätt och vis har jag väl blivit barn på nytt. Men samtidigt vuxen.


Handy/Händige Manny och hans verktyg: 
  • Phillip (Felipe) - stjärnskruvmejsel
  • Skruvert (Turner) - skruvmejsel
  • Tänja (Stretch) - måttband
  • Knips (Squeeze) - tång
  • Pang (Pat) - hammare
  • Klinga (Dusty) - såg
  • Spännrik (Rusty) - skiftnyckel
  • Lampis (Flicker) - ficklampa (Händige Mannys nya verktyg som inte är med på bilden!)
Det ÄR faktiskt bra! Djungelhjul/ Jungle Junction är också bra. Fast jag gillar Händige Manny mer.


Djungelhjul!

Djupt inne i djungeln, långt ifrån allting,
där finns det en hemlig plats där de åker omkring
På djungelhjul, på djungelhjul, djungelhjulen

Knorran sätter fart för hon har viktiga uppdrag (meddelnade på väg!)
Ellefanten Lellefant är redo natt som dag (hallå!)
Kaninen Bungo skyltar så du hittar på din väg (var eru?)
För det är dags för äventyr, häng med till våran värld
På djungelhjul, på djungelhjul, djungelhjulen
I djungeln, på djungelhjul... djungelhjulen!


Ja låten fastnar i huvudet. Nu kommer jag ha den i huvudet hela natten. Fasen.

Från barnprogram till det som rubriken handlar om, nämligen denna låten. Som inte är riktigt lika barntillåten.



Dansade till den idag på jazzfunken. Läraren är så grymt rolig, först förklarade hon känslan vi skulle ha när vi dansade såhär: "Ni är jätteförkylda, gult klet i ögonen och allt, och släpar er upp i morgonrock och torkar er om näsan hela tiden." Sen spelade hon låten, och alla fattade att den handlade om knark EGENTLIGEN, haha. Sen fick vi göra som vi ville om vi ville vara förkylda eller knarkare. Men det var en jättebra koreografi, och Sophie är en jätteskitbra lärare.

Nuuuuu blev det långt här. Får nog ta och avsluta innan alla somnar på sina tangentbord och får rutiga pannor av tangenterna. Hejdå och godnatt!


Isolerad

Har lämnat barnen igen, och är ensam hemma. Förutom att städerskan är här. Så jag håller mig nere på mitt rum, känner mig ivägen. Dessutom blir det pinsam tystnad om jag är i närheten av henne, för hon kan inte svenska.

Funderar på att använda tiden här nere i rummet till att städa jag också. Det skulle verkligen behövas. Kanske försöka mig på att sätta upp min garderob? Fast vet inte vart den ska stå. Hmm.

Ska även ringa och anmäla mig till jazzfunken ikväll. Skoj skoj!


(bilden hittade jag här)


Fan vilken dag.

Har inte haft nån särskilt bra dag idag. allt mitt tålamod tog slut tidigt. Hade väl extra dåligt av den varan idag.

  • Att lämna barnen gick som vanligt bra, även om R gnällde lite och J ville att jag skulle hämta tidigare. Under dagen hade J tydligen sagt att han ville gå hem, så han blev väldigt uppe i varv när jag hämtade dem. Och ville bara göra som HAN ville. Hade ingen lust alls att lyssna. Andaaaaaaaas nr.1.
  • R har kommit på att det är skitkul att busa. Så när man ska ta på blöja/strumpor/jacka/galonbyxor/tröja/whatever så springer/tultar hon därifrån och ser ut ungefär såhär:

Andaaaas nr.2.

  • Hela eftermiddagen var R gnällig, och man fick bara bära och inte sätta ner. Inte ens när man hackade tomater med vass kniv. Men då fick jag ju lov att sätta ner henne (bebisar och knivar går inte ihop) så då fick hon stå vid mina ben och gråta. Vad hemsk man känner sig då. Men man måste ju. Och hon bara gnällde hela tiden hela tiden. Andaaaas nr.3.
  • Jag tror R slog sig/ramlade ca 17 gånger. Vilket inte gjorde den förra punkten bättre. Andaaas nr.4.
  • J kissade på sig. Andaaaas nr.5.
  • Maten dög inte. Andaaaas nr.6.
  • Vikarie på housen. En lärare jag inte gillar. Samma som hade streeten jag inte gillade. Andaaaaas nr.7.
  • Ont i axlarna och ett sår i denna form: ( efter akrobatiken. Körde in lillfingernageln i tummen, hårt. Andaaaas nr.8.


Nåt som förgyllde min dag var dock att höra detta från min lärare i modern dans när jag kom in på danscenter för att pricka av mig för house och akro:

-SKITBRA IGÅR! Du borde gå den högre nivån!
-Oj tack! Jag har inte dansat modernt förut...
-Men det syns att du har jättemycket dans och styrka i kroppen!

Blev gladgladglad. Har blivit jättepeppad av inspirerande lärare sen jag började dansa på DC. Vill bara dansa jämtjämt, varje dag.




Krångelkrångel

Antingen är min högra vad större än den vänstra, eller så har jag olika stora stövlar. Den högra sitter åt mer runt benet.

För er som antecknar alltså.

Har matat barn, klätt på barn, borstat tänder på barn, bytt blöja på barn, stoppat ner barn i galonbyxor och stövlar, kört barn till dagis, gått hem, gått tillbaka till dagis med en napp för att jag var klantig nog att glömma först, och gått hem igen.

Ingen som inte har försökt vet hur svårt det är att byta blöja på en ettåring medan hon försöker vända sig till att ligga på mage. Eller hur svårt det är att stoppa ner en treåring i galonbyxor när han inte ens försöker hjälpa till utan ligger på golvet sladdrig som en disktrasa. Eller att mata barn som slänger mat, skålar och skedar åt alla håll och äter yoghurten från bordet med händerna istället. Det är inte lätt. Man blir svettig.


(Inte jag som har ritat, haha. Hittade på google.)


I care

Hallå!
Är hemkommen från Danscenter för idag, jazz har jag dansat idag, för Sophie Blomquist. Har haft vikarie innan i två veckor men nu är Sophie här, och hon var en skitbra lärare måste jag säga. Lite annorlunda än hur jag har dansat förut, hon gav oss liksom ingen räkning utan bara steg och så fick vi liksom dansa på känsla istället för efter nummer. En utmaning men jag gillade det! Blev mycket mer personligt. Längtar redan till nästa klass, haha. Dansade till denna:



Medan barnen var på förskolan idag sov jag en stund. Tror inte jag har sovit så bra på länge. Så himla skönt haha. Sova middag är underskattat! Åt lit lunch och gick och hämtade dem strax efter 2. Det är så roligt att hämta R, för hon blir så glad att se en varje gång! Personalen berättade att hon hade ropat Li! Lili! när jag kom idag. Sötnosen. J brukar också bli glad, men han blir hyper och ska bara springa runt, knuffas och så. Men han är söt han med!

Vi gick hem och myste lite framför tv:n, sen till lekparken en stund, sen åt vi middag och sen åkte jag iväg och dansade. Nu ska jag sova för jag ska upp 7 imorgon med.

Godnatt!


Frukostdialog

"J, vill du ha en smörgås?"
"Joo... men jag måste bara se klart det här först!"
"Du kan äta den i soffan om du vill."
"Ja, okej!"
"Vill du ha en rostad?"
"Ja."
"Men chokladen(nutella) är slut."
"Jaa..."
"Så då får du smör."
"Jo, smör. Jag litar på smör!"




Tillbaka till verkligheten

Efter en underbar helg har det blivit vardag igen och jag är tillbaka på min vanliga bloggtid, haha. Har som vanligt just lämnat barnen på förskolan i regnet (inga protester ALLS idag!) och ska mysa ner mig i soffan en stund. Jag vet att jag sa igår att jag skulle börja städa. Det ska jag också. Nog. Sen. Först mysa - sen städa. It's the natural order.

Hoppas nån kan hjälpa mig sätta upp min garderob snart.

Undrar vad jag ska göra för lunch idag.

Undrar vad jag ska göra för middag idag.

Undrar inget mer just nu.

Jo förresten. Undrar vad det är på tv. Jag går och kikar. Hejdå!


Honey, I'm home! Or am I?

Har varit hemma över helgen som sagt. Men nu är jag hemma igen. Åker liksom bara hem hela tiden, aldrig bort! Hem till Dalarna, sen hem till Stockholm. Vet inte riktigt vad som är hem just nu. Båda förmodligen.



Hann både med att träffa älsklingen och hans mamma och vovven, och min mamma och bror och bästa vännen Sabina! Jättelänge sen jag träffade henne. Vi har alltid lika kul! Visst är det jobbigt att bo långt ifrån dem, särskilt pojkvännen, men jag är glad för den tiden jag får med honom. Och så hinner man längta efter varandra och så uppskattar man tiden tillsammans ännu mer. Vi hade förresten vår 10-månadersdag i torsdags. Jag älskar honom.

Mitt rum i Djurås ser fortfarande ut som när jag åkte, ska försöka få tid att röja lite nån gång så brorsan kan ta över mitt rum (hans ska bli lekrum åt mammas dagbarn). Mitt rum här ser också ut som när jag flyttade in... bara lite stökigare. Har liksom inte packat UPP väskorna, bara packat UR väskorna... så kläderna ligger i halv-organiserade kaos-högar på golvet. Funkar sådär. Måste nog göra något åt det. Snart. Kanske imorgon. Kanske börja i alla fall. Kanske. Lite.

Men först ska jag ta och hoppa i min mysiga, fula, blå-vit-rosa, blommiga/rutiga bomullspyjamas (låter hett eller hur) och krypa ner i sängen och sova några timmar. Imorgon är det tidig morgon igen!

Godnatt!


IT'S FRIDAAYY

Och nu har jag lämnat barnen! Ska duscha och packa och äta lunch och göra matlåda innan jag hämtar dem igen. Undrar om jag hinner slänga in en tvätt också? Jo det borde jag hinna. Om jag springer och gör det nu. Jag gör det nu.

Hejdå!




Jazzfunk och Dalarna



Ibland får man faktiskt vara nöjd och stolt och jag var fan bäst i klassen idag på jazzfunken. Eller okej, jag och en annan tjej. Det var nivå "mellan"= 8 terminers förkunskaper, men jag undrar om inte alla hade gjort som jag och anmält sig utan att ha dansat jazzfunk. Tror inte alla hade dansat nåt jazzliknande överhuvudtaget i 8 terminer, för jag som hade trott att jag skulle vara sämst var inte alls sämst. Jag var bra. Det kändes kul. Att känna sig bra. Det är kul.
Jag ska fortsätta med "jazzfunk mellan".

Men nu ska jag strax gå och lägga mig, för när jag har sovit kommer det att vara fredag morgon och då ska jag bara tricksa iväg barnen till förskolan och packa och duscha och äta och sen hämta barnen från förskolan och ge dem mellis och göra matlåda och sen åka spårvagn och tunnelbana till t-centralen och gå genom centralen och över gatan till cityterminalen och kliva på swebus 890 och åka till Borlänge och träffa min pojkvän och sen träffa mina kompisar som jag inte har sett på två månader och sen ska jag sova och på lördagen ska jag träffa min mamma och bror och förhoppningsvis hinner jag även träffa pappa och min bästa vän och sen på söndag kväll ska jag åka hit igen och sen blir det måndag igen.
Det ska bli en bra helg.

Godnatt!



torsdag

Fick hämta R tidigare från dagis för att hon inte hade sovit, mamman ringde och bad mig hämta henne. Gick med henne i vagnen i en timme och hon somnade inte. Så nu är hon fortfarande vaken och leker med mormorn och jag har hämtat J också, och förberett maten.

Ikväll ska jag prova på jazzfunk. Det är nivå "mellan", vilket inntebär att man ska ha 8 terminers förkunskaper. Jag har väl aldrig riktigt dansat jazzfunk men jag har dansat jazz/showdans/showjazz i 10 år så jag hoppas att det inte är alltför stor skillnad på stilarna. Annars är jag s.c.r.e.w.e.d. Hoppas på det bästa!

Ikväll ska jag också boka bussbiljett hem imorgon (litar inte på SJ) så i helgen får jag äntligen träffa min pojkvän, min familj och förhoppningsvis min bästa vän igen. Längtar så in i norden.

Jag är superdupergodissugen.


house, akro och väpnat rån

Nu har jag lämnat barnen igen och det gick lika bra som vanligt. Idag är jag dock fruktansvärt trött och har ont i huvudet efter att ha gråtit av brevet jag fick i postlådan av Sabina, haha. Så jag tror jag ska lägga mig och sova ett par timmar strax.

Först ska jag dock berätta om igår, eftersom jag har blivit så dålig på att uppdatera.

När jag hade hämtat barnen igår var vi mest inne och myste. Gick ut på gården en stund bara. Deras morfar kom förbi en stund och sen åkte jag iväg till Danscenter. Dansade house en timme (den lektionen är ALLDELES för kort). House är en freestyledans som utvecklades på klubbarna i Chicago och New York när människor med olika dansbakgrund träffades och började blanda stilar. Det vi lär oss är grundsteg och variationer av grundstegen, såaatt vi ska kunna dansa house utan att behöva göra en koreografi, alltså freestyla. För att citera Malin Emmoth: "En är många!" (Ett steg är många steg, bara man varierar det). Det är superroligt.

Efter housen var det akro. Gick på nybörjarkursen och nybörjare/fortsättning i lördags, och igår gick jag på fortsättning. Det var kul, lite mer utmaningar än på lördagen! Bland annat skulle vi göra bakåtkullerbytta till handstående (vilket jag har kunnat för lääääängesen, nu...not so much) och handvolt. Man lär sig mycket i alla fall, och läraren Quim Girón var jättebra.

På väg hem från Söder ropade de plötslig ut i högtalarna att tåget, på polisens order, inte skulle stanna vid Odenplan. Lite fundersam blev man ju... Visade sig att det hade varit väpnat rån i en butik på Odengatan strax innan. Tänk vad folk kan vara dumma i huvudet.

Nu går jag och lägger mig. Godnatt!


Aloooone

Sitter här i min ensamhet och har just lämnat barnen. Det gick jättebra. J säger varje dag innan vi går dit: Jag viiiill inte gå diiiit, jag vill vara hemma!", sen hittar jag på nåt knep att lura iväg honom i alla fall ("Men J, titta vad det regnar! Du får nog ha ditt fina paraply idag!" funkade idag), och när vi väl kommer fram är det inga problem alls.

Igår sa han direkt "Jag vill ha någon att leka med", och idag när jag sa att han skulle vara där lite längre idag så sa han bara "Jo jag veeet!" och nickade när jag sa hejdå. Med R funkar det jättebra som vanligt, inga problem alls. Hon finner sig i allt.

Så nu har jag några timmar för mig själv... Skulle vara kul att ha jämnåriga vänner här, men alla bor ju 25 mil härifrån. Inte så att man kan träffas över en lunch direkt. Blir lite ensamt i längden. Tur jag har dans på kvällarna så jag kommer ut och träffar folk i alla fall. Lär väl känna människor så småningom... Antar jag.

Tror jag ska mysa ner mig i soffan ordentligt och se på någon film. Det är riktigt ruskväder idag, fy fasen. Hej hösten.


Oj, jag dog. Men jag lever!

Har ju inte skrivit på hela daaaagen ju!
Har inte ens skrivit att jag var på jazz igår kväll. Det var skitkul, och så fick jag oväntad beröm, haha.

"Du! Du är mycket bättre än du tror! Ta ut rörelserna!"
Blev glad.

Lite senare:
"Du! Vad heter du förresten?"
"Lisa.."
"Lisa? Det passade dig bra. Lisa, ge mera!"


Lite senare...
"MEEEERAAAAAA LISAAAAAAA!"

Haha. Tror jag måste lära mig att satsa MERA.

Idag var jag på modern/nutida. Lite trist och långsamt var det, vi gjorde samma som förra veckan. Men det går väl vidare snart antar jag. Mari Carrasco är lärare.

Danslärare har en förmåga att säga roliga saker när de ska förklara en rörelse. Till exempel Stina-Karis "Som en explosion i huvudet, och då får man ont i magen". Mari skulle förklara ett fall idag och för att förtydliga känslan utbrast hon "OJ! Jag DOG! Men jag lever" och så reste hon sig igen.

Haha. Jag tyckte i alla fall det var kul.

Godnatt!



the staring game

Det finns en lek, eller ett spel som pågår HELA TIDEN på tunnelbanor, bussar och spårvagnar i Stockholm. Stirr-leken.

Den går till så att en människa sitter på ett säte, sen stannar tunnelbanan/bussen/spårvagnen och någon ny kliver på. Sen börjar det. Den nya människan inspekterar noga (men jävligt snabbt för att det inte ska se konstigt ut) alla människor i närheten och bestämmer sig vem det verkar bäst att sätta sig vid. Inte tjockisen så att man inte får plats, inte den där snygga så man ser extra ful ut, inte den, inte den, inte den... där blir bra.

Sen sätter han/hon sig ner, och sen ska det stirras och stirras i evinnerlig tid. Det roliga är att INGEN låtsas om att de är med i spelet. Men alla är det. Först stirrar den ena, tills den anndra märker det. Då tittar den första bort och den  andra stirrar. Och sådär håller det på. Egentligen tror jag att det utspelar sig överallt, jämt. Man jämför sig med andra, tittar och tittar, letar inspiration, beundrar eller föraktar, DÖMER. Så jävla mycket fördomar ingår i det här spelet.

Alla låtsas att de sköter sig själva, men egentligen bryr man sig så fruktansvärt mycket om vad andra gör och hur andra ser ut. Och vad andra tänker, tycker, tror. Ändå känns det som att här i Stockholm kan jag göra som jag vill. Jag kan vara mig. Jag kan knapra knäckebröd på tunnelbanan hur mycket jag vill, och hur högt jag vill. Folk dömer mig för stunden, men imorgon har de glömt mig för då dömer de någon annan. Dessutom dömer jag dem lika mycket som de dömer mig.



Hahaha, fan vad djupt. Ska läsa igenom det här imorgon och gräma mig över att jag aldrig skrev en gymnasieuppsats om det här. Nu ska jag sova. Godnatt!


jazz

Det sägs ju att träningsvärk alltid är värst andra dagen, men jag känner mig (tack gode Gud!) inte värre än igår. I och för sig tror jag det hade varit omöjligt. Men jag är tacksam ändå mot träningsvärksguden. Idag ska jag dansa igen! Jazz f/m står på schemat, 19.30-21.00. Synd att det tar sån jääääävla tid att åka till Söder (dansskolan ligger vid Medborgarplatsen) härifrån.  Har man otur med timingen tar det en timme! Blir ganska tröttsamt efter ett tag.

Man kliver på Nockebybanan i Olovslund.

-Nästa: Höglandstorget
-Nästa: Ålstens Gård
-Nästa: Ålstensgatan
-Nästa: Smedslätten
-Nästa: Klövervägen
-Nästa: Alléparken
-Nästa: Alvik. Ändhållplats. Anslutning till tunnelbanans Gröna Linje, tvärbanan, samt bussar.

Byter till tunnelbanan.

-Nästa: Kristineberg
-Nästa: Thorildsplan
-Nästa: Fridhemsplan. Byte till tunnelbana mot Akalla och Hjulsta samt till bussar mot Nacka och Värmdö. Blå linjen avstängd mellan Rådhuset och Kunsträdgården. Sträckan ersätts med buss. Blabla.
-Nästa: S:t Eriksplan
-Nästa: Odenplan
-Nästa: Rådmansgatan
-Nästa: Hötorget
-Nästa: T-centralen. Byte till tunnelbana mot alla möjliga platser och pendeltåg och bussar och allt. Blå linjen avstängd mellan Rådhuset och Kungsträdgården. Resande mot Akalla Hjulsta byter vid Fridhemsplan. Blablablaa.
-Nästa: Gamla Stan

-Nästa: Slussen. Byte till alla mjöliga tunnelbanor och saltsjöbanan och bussar och sånt.
-Nästa: Medborgarplatsen.



Kliver äntligen av & går två kvarter och sen är man äntligen framme. Sen upprepas allt på vägen hem, fast baklänges.



hejsan


mindfulness

Har just lämnat barnen på förskolan, idag gick det väldigt smidigt! Det var bara att sätta dem vid fruktstunden, säga hejdå och gå. Inga tårar eller gnäll! Och J var tydligen på bra humör idag för han bad mig om hjälp med frukosten istället för att vänta på mamma och när hon ropade "Jag kommer snart, J!" så svarade han "Jag vet! Men Lisa är ju här!". När vi såg på film imorse satte han sig i mitt knä helt plötsligt. Mysigt! R brukar skratta när hon ser mig, och ibland kommer hon springande och ger mig en kram. Ibland är de verkligen söta de här ungarna.

När man spenderar mycket tid med småbarn får man verkligen lära sig att uppskatta småsaker. Till exempel kan man leka med en gräshoppa i tio minuter och peta på den så att den hoppar. Eller se någon mecka med en racerbil på väg till förskolan och stå utanför staketet och bara titta på i fem minuter. Eller upptäcka en blomma med taggar, eller en konstig sten, eller fundera över hur mycket barr det finns på marken. Barn tänker så mycket. I alla fall J. Han vill veta varför det blir si och så, var kommer barren ifrån, varför ramlar de av träden, varför hoppar gräshoppan sådär?

På väg från förskolan nu på morgonen så upptäckte jag en snigel/snäcka, sån där med skal. Den satt uppe i ett träd. Hur kom den upp dit undrar jag? Den måste ju ha klättrat uppför stammen, ut på grenen, ut på en kvist och till slut ut på bladet. Varför gjorde den det? För utsiktens skull? Hur lång tid tog det? Haha. J's vetgirighet smittar nog.


(inte min bild)


sweet sunday

Idag har jag knappt pratat med någon. Har sagt "Godmorgon", "Jag åker till stan en sväng" och "Ja" till pappan i familjen, sen har jag bara pratat med kassörskor, haha. Tog en tur in till hötorget och gick och kollade i lite affärer längs Kungsgatan och Drottninggatan. En skön dag för mig själv helt enkelt. Jag hittade en superfin väska på Weekday Vintage som jag köpte, såhär ser den ut!



Sen blev det väl inte så mycket mer shopping eftersom jag har lagt det mesta av mina pengar på dans. Och pengarna jag har kvar vill jag gärna ha till att klara mig i 3 veckor till. Men ett nagellack köpte jag, och så fick jag lov att köpa denna nya choklad när jag såg den! Marabou Loop!



Jättejättegod faktiskt (nej jag är inte sponsrad av marabou)! Mycket roligare att äta för att det är hål i den hihihi.

Nu ska jag väl ta och pallra mig uppför trappan(aj!), in i vardagsrummet och ner i soffan. Skönt. Hejsvejs!


Aj.




Min kropp verkar lite arg på mig efter akrobatiken igår. Jag har sån jävla tränigsvärk så det är inte klokt, kunde knappt vända mig i sängen inatt. Fy faan! Handståendestyrkan var alltså välbehövlig!

Jag har fruktansvärd träningsvärk i:
  • vaderna
  • låren
  • höfterna
  • rumpan
  • magen
  • bröstet
  • ryggen
  • axlarna
  • armarna
  • nacken.

Det skulle nog bli lite svårt att dansa balett idag som jag hade tänkt. Så jag tar en vilodag istället och åker och träffar moster och kusiner på stan. Kanske inte riktigt lika smärtsamt i alla fall!





Till Sabina

JAG SAKNAR DIG.











Love you. Bästa vän.




Hur många lingon finns det i världen

Fasen vad skönt med helg. Bor ju på jobbet dock, så största skillnaden är ju att jag får sova hur länge jag vill. Om jag har öronproppar. Och att jag inte har nåt som helst ansvar för barnen, även om de kanske vill vara med mig/prata med mig ibland (vilket de SJÄLVKLART får! Skulle vara galet annars).

Har just sett filmen "hur många lingon finns det i världen". Vilken underbar film! Blev helt kär i karaktärerna!

-Hur många lingon finns det i världen?
-Ja det är en jävligt svår fråga...
-Svindlande, eller hur!

Svindlande ja. Tänk att man kan tänka på sånt där. Vem har tid att fundera över hur många lingon det finns? Inte många skulle jag tro. Själv har jag dock funderat många gånger på att fråga 118 100/800/118 (lär mig aldrig) om hur många myror som dör i trafiken varje år. Ganska intressant. Stackars myror. Men hur fan skulle de kunna veta det? Tror knappast de räknar. Och de ger bara dåliga svar ändå. Jag var vilse i skogen med mamma för nån månad sen, skickade sms till dem och frågade "var är jag?", helt seriöst för jag ville inte vara vilse. Svaret jag fick var "vi på 118 100 tror att du är någonstans mellan Dover-Calais. Vi tror att det är kallt i vattnet. Konstigt att du har telefonen med dig, men vad vet vi. Bla, Bla, Bla." Ungefär.

Jag var INTE mellan Dover-Calais. Jag var i Amsberg.




Black swan

Nu har vi ätit tacos, glass och godis och jag har sett black swan för andra gången med föräldrarna. Fortfrande minst lika läskig. Förra gången såg jag den på ett fullsatt flygplan mellan San Francisco och London, lite annan stämning då än att sitta i ett vardagsrum när det är mörkt utanför fönstrena och sen gå ner själv till sitt rum i källaren efter filmen. Creepy. Jag är skraj! Skulle gärna vara i Borlänge med mina vänner och min pojkvän som ska ut ikväll, men jag ska väl gå och lägga mig här nere i källaren snart.

Idag har jag inte dansat! Måste väl ha en vilodag/vecka i alla fall... Imorgon tror jag jag ska gå på hh/dancehall och akrobatik, eller kanske bara akro. We'll see!

Godnatt!

eftermiddag

Hämtade barnen på förskolan vid ett, och efter det ville J cykla så vi tog en sväng till affären och köpte glass. Tog R i bärselen, hon börjar väl egentligen bli för stor för den men jag ville prova. Fasen vad mysigt det var! När jag får egna barn nån gång i framtiden ska jag bära runt på dem i en sele hela dagarna. Eller i alla fall tills jag får ont i ryggen. Det fick jag av att bära R i alla fall. De ska bara sitta där och luta sig mot mig och vara snälla och nöjda och glada och inte gråta utan älska att sitta där. Så det så.



Nu är deras morfar här och leker med dem lite, och snart kommer mamman hem. Sen är det helg!

Puss&Kram!


Success!



Hur fan översätter man success till svenska?  ...*google translate*... Ah juste. FRAMGÅNG!

Har just lämnat J och R på förskolan utan problem. J ville vara hemma, men jag lyckades få med honom dit utan tårar och efter en stund fick jag hans tillåtelse (!) att gå. Och R är det aldrig några problem att lämna, fast idag slog hon sig och blev lite klängig.

Idag har jag ont i huvudet. Tror R smittat mig med sin förkylning. Himla. Går nog och lägger mig på soffan med lite kladdkaka och ser klart hip hip hora som jag började se igår. Och sover lite. MMMHHMMM

Jag har för övrigt precis startat tvättmaskinen. Tvättar mina egna kläder själv för första gången. Svårt. Läste bruksanvisningen NOGA och ringde mamma och frågade massa, så jag hoppas det finns kläder kvar när maskinen är klar. Det visar sig!


Snabbt inlägg innan jag går och lägger mig.

Haha vad rolig rubriken blev. Snabbt inlägg innan jag går och lägger mig!

Har varit på street idag. inget för mig. Alls. Jag är inte tuff och stenhård som man ska vara, har inte alls rätt teknik för att klara av det där.

Var dock på house igår, vilket var mycket (MYCKET!) roligare! Hade Malin Emmoth, en lärare jag träffade en gång på ett dansläger i Djurås för 6 år sen. Nu tar jag klass för henne på DC! Yay!

Jag älskar house, jag älskar jazz, jag älskar modernt, jag älskar dans, jag älskar DC, jag älskar Stockholm, jag älskar min familj och mina vänner och min pojkvän jättemycket. I love my life. Känns som att jag har råkat hitta mitt liv lite sådär helt plötsligt.



Godnatt!



RSS 2.0