Drömmar

Hej hallå!
 
Det var ett tag sen jag skrev, har inte riktigt känt för att blogga. Har försökt hålla mig sysselsatt IRL istället. Man får ju mycket tid över när man varken pluggar eller jobbar eller gör särskilt mycket överhuvudtaget.
 
Man får väldigt mycket tid över till att tänka. Och nu har jag tänkt på allt runt hela mitt liv tror jag, men framför allt framtiden. Jag har tänkt och tänkt och tänkt på vad jag vill göra. Och jag har kommit fram till 297547 olika saker ungefär. Ångrar mig varannan dag typ. Kom fram till att jag ville bli målare. Googlade utbildningar osv. Sen kom jag fram till att jag inte alls ville bli målare... eller jo? Eller dekoratör? Dekoratör! JA! Nej. Jag ska plugga till fastighetstekniker! Eller ska jag göra nåt helt annat? JA! Nåt helt annat! Jag ska.. Ja, ni fattar. I don't know what my brain is doing!

Det jag dock har tänkt mest på nu på sistone, och som på något sätt har klängt sig fast i mitt huvud och vägrar släppa, är att jag vill åka bort. Jag vill lämna Sverige ett tag. Jag behöver nåt nytt, jag måste hitta på nåt litet (eller stort..) äventyr! NU! Innan jag blir för gammal och fastnar i utbildningar och jobb och familjeliv och hela faderittan! Jag måste ju åka till USA! Såklart!
 
Så jag googlade det. "Studera i USA". Och kom fram till hemsidor där jag läste ALLT jag kunde hitta om att plugga i Kalifornien, vilket jag fortfarande är sugen på. Mest pga klimatet och hela atmosfären i Kalifornien (saknar San Francisco som faaan). Däremot vet jag inte riktigt VAD jag skulle plugga där och om det skulle vara värt de ENORMA studielånen det skulle innebära.
 
Jag fortsatte läsa och klickade så småningom in på Broadway Dance Centers hemsida. Och nu måste jag åka dit och gå deras International Student Visa Program på 3, 6 eller 12 månader. Kan inte släppa den tanken. Att bara få åka dit och ta klasser för Derek Mitchell, Sheryl Murakami, Luam... alla man suttit och tittat på Youtube-klipp på. Det vore en dröm som blivit sann! Visst blir det en del studielån här med.. men jag kan inte hjälpa att känna att det här SKULLE vara värt det. Och faktiskt kostar det en hel jävla del att plugga dans i Sverige med. Så varför inte göra det där och få hela upplevelsen av New York på en gång?
 
Ju mer jag tänker på det desto säkrare blir jag. Måste till New York. Helst nu på en gång. Till hösten, typ. Kanske till våren.  Jag har beställt brochyrer, haft kontakt med studieförmedlare... Måste bara våga ta steget och boka allt. Det känns lite läskigt.. Men jag vill inte sitta här när jag är femtio och ångra att jag aldrig gjorde det.
 
Jaja, det är lite av mina tankar just nu.. annars rullar väl livet på, det är väl som vanligt men ändå inte. Jag mår bra, letar jobb i väntan på att våga, saknar dansen.
Puss och kram!
 

Nu är det inte vi mer, nu är det bara jag

Och jag vet att det måste bli såhär.
Men det gör ont, ont och det känns tomt.



Bara jag. Men jag är okej.

Bitterness

Hej. Min blogg är ganska rejält tråkig just nu som ni kanske har märkt. Det beror på att mitt liv är ganska tråkigt just nu.

Efter att jag slutade som barnflicka var det en period när jag bara njöt av att göra ingenting och dansa på kvällarna. Men efter ett tag tröttnar man på att kunna ligga i sängen hela dagen om man vill. Den perioden var ganska kort för mig. Att se på teve och äta är inte vad jag vill göra hela dagarna. Jag trivs inte ett dugg med att bara vara. Och efter att dansen tog slut blev det bara värre.

Jag ångrar inte att jag slutade hos familjen. Som jag har sagt så många gånger: det var världens, VÄRLDENS bästa värdfamilj, men efter åtta månader kände jag mig färdig och en smula utmattad. Så jag ångrar mig inte.

Något jag ångrar är dock att jag inte tog mig i kragen och sökte sommarjobb tidigare, för nu spenderar jag varje dag framför arbetsförmedlingen.se och försöker hitta nåt att göra. Jag vill ha något som ger mig en anledning att stiga upp och klä på mig på morgonen! Annars känns det lite som att min "underpants radius" kommer att öka och öka, som Marshalls i How I Met Your Mother.

Underpants radius:

It is theorized that a man’s underpants radius is inversely proportional to his confidence; that is, the farther a man travels from his bed in just his underwear, the less he believes in himself.

“At first we thought it was funny; at least Marshall hadn’t left the house without putting pants on. But his underpants radius just kept getting larger. He started getting the paper in his underwear and even going downstairs for a drink in his underwear…”

Och när jag inte spenderar min tid med att söka jobb så letar jag utbildningar. Vad vill jag bli och hur blir man det? Hur ska jag veta? Vill jag bli målare, inredare, designer, eller nåt annat hantverksaktigt? (Att jobba med papper och dokument och sånt trist är iaf uteslutet!) Jag är helt rådvill och vet baske mig inget! What to do?

Jag vet ju vad jag egentligen vill, och det är att dansa ca 24/7. Men att jobba med dans är inte det lättaste. Så man börjar ju fundera på alternativ. Kanske man kan jobba med nåt annat och dansa vidare som en hobby? Ska man bli dansare måste man vara beredd på att det blir svååååårt, och man blir nekad hela tiden, och det kommer inte att gå runt jämt. Klarar mitt psyke det? Jag som bara vill ha allting klart och färdigt och tryggt.. Men samtidigt kan jag inte ge upp min dröm bara sådär!

Ja som ni märker har jag inte "the time of my life" just nu. Jag känner mig lite knäckt faktiskt. Men imorgon har jag åtminstone en anledning att ta på mig byxor (har gått i pyjamas idag...) för jag ska på dansshow. Bara titta. Jag vill vara med.


RSS 2.0